Panasonic създаде видеокамера със сензор Micro Four Thirds

0
24

Компанията Panasonic разшири своята продуктова гама от професионални видеокамери с анонсирането на устройството AG-AF100. Отличителна черта на модела се явява използването на сензора Micro Four Thirds, който се употребява в цифровите видеокамери. Сензорът позволява получаване на изображение с високо качество и дълбочина на ъгъла на виждане, съпоставим с 35-милиметровите филмови камери, като в допълнение, въпросният сензор позволява създаването на достатъчно компактни устройства.

Моделът позволява снимането на видео с резолюция 1080p с честота 30 кадъра в секунда, а така също поддържа и режим за снимане 1080i и 720p с честота 60 кадъра в секунда. Записването на материалите се осъществява и с помощта на кодека AVCHD (Advanced Video Codec High Definition) с максимален битрейт 24 Мб/с. Всички заснети материали могат да се съхраняват на две карти памет SDXC със сумарен капацитет до 128 GB, като в допълнение моделът е оборудван с два конектора XLR, с поддръжка на Dolby AC3 и интерфейс HD-SDI. Повече подробности за техническите характеристики на професионалната видеокамера Panasonic AG-AF100 все още няма, но е известно, че за потребителите ще бъде достъпна възможността за използване на сменяеми обективи, производства на Leica, Canon и Nikon.

Отбелязва се, че анонсът на камерата Panasonic AG-AF100 и пускането й в продажба ще се осъществи до края на тази година, но препоръчителната цена не се съобщава.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари