Samsung представи официално таблета Galaxy Tab 7.7

0
137

Компанията Samsung Electronics представи новия си таблет Samsung Galaxy Tab 7.7, за който ви съобщихме миналата седмица. Устройството е снабдено с екран Super AMOLED Plus с диагонал 7.7 инча, дебелината на който е 7.89 мм и тежи 335 грама.

Устройството е създадено на базата на двуядрен процесор с тактова честота от 1,4 GHz и работи под управлението на операционната система Android 3.2 Honeycomb, оптимизирана за 7-инчов таблет. В новата ОС е реализиран режим за мащабиране на изображението за цял екран, което по принцип е предназначено за устройства с по-малки екрани.

Samsung Galaxy Tab 7.7 може да възпроизвежда HD-видео, включително и резолюция от Full HD 1080p. Капацитетът на акумулаторната батерията е 5100 мАч, което осигурява до десет часа непрекъснато възпроизвеждане на видео.

Таблетът може да работи в мрежи от стандарта HSPA + и поддържа обединение на WiFi-канали за предаване на данни, което удвоява скоростта на безжичните мрежи. Samsung Galaxy Tab 7.7 позволява извършването на гласови и видео позвънявания.

В таблета предварително са инсталирани услуги на Google, както и портали с игри и музика. Услугата „Книги и преса“ осигурява достъп до обширна библиотека, а услугата „социален портал“ обединява в себе си електронна поща, телефонен указател, календар и акаунти в социални мрежи в един списък с контакти.

“Новият таблет Galaxy Tab 7.7 потвърждава стремежа на компанията Samsung да предлага на клиентите си най-широка гама от мобилни устройства“ – това каза говорителят Джей Кей Шин (JK Shin), президент и ръководител на подразделението Mobile Communications на компанията Samsung Electronics – “Ултратънкият-корпус и дисплей Super AMOLED Plus отличава таблета от останалите устройства на пазара. Благодарение на широката си гама от таблети, Samsung предлага на своите потребители възможност за избор на устройство, което най-добре отговаря на техните нужди“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за