Shelton: Celeron D без L2 кеш?

1
1

днес в няколко азиатски страни беше представен нов бюджетен процесор, произведен по 0.09 мкм технология. Името му е Shelton – и до този момент той не фигурираше никъде в плановете на Intel, поне не и в публично обявените такива. Това е нова модификация на процесора Celeron D, честотата на който е орязана до 1 GHz. Изненадващото в този процесор е че той не разполага с кеш от второ ниво. Според компанията липсата на L2 кеш прави процесора изключително евтин, поради което ще е предпочитам избор за бюджетните системи. Явно това е опит от страна на Intel да се противопоставят на Sempron процесорите на AMD.

Но при силно понижената му честота и липсата на L2 кеш – какво става с производителността на процесора? Според Intel той ще е достатъчно производителен благодарение на нови технологии, за които обаче компанията нищо не споменава. Не е конкретизирана и цената на самия процесор.

Имайки предвид, че процесора е предназначен за бюджетния сектор, той вероятно ще е за Socket 478, и по-евтините дънни платки с цена $40-50 ще са прекраснен комплект с новия процесор на Intel.

Интересно е дали този процесор ще се предлага само на азиатския пазар или ще стигне и по-близо до нас

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
Bogoizbrania Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Bogoizbrania
Bogoizbrania

Хе бюджетен селерон:D ми направо да си пуснат P3, AMD си е истината!