fbpx
10 C
София

TP-Link пуска на пазара AX6000 и Deco E3

Най-четени

TP-Link пуска на българския пазар модела Archer AX6000 – първият рутер от новото поколение Wi-Fi 6 съвместим със стандарта AX. TP-Link пуска на пазара и най-достъпната до мoмента Whole Home Mesh Wi-Fi система Deco E3.

Archer AX6000 поставя началото на новото поколение Wi-Fi 6

По-бързият и по-мощен AX6000 поставя началото на новото поколение безжични устройства, съвместими със стандарта 802.11ax (Wi-Fi 6) и е предназначен за потребителите, използващи повече от 30 мрежови устройства, в това число и IoT устройства. Благодарение на революционна комбинация от OFDMA и MU-MIMO технологии, рутерът AX6000 може ефективно да управлява множество връзки, осигурявайки до 4 пъти по-висока производителност от предишното поколение, както и подобрен капацитет. По този начин, OFDMA увеличава средната пропускателна способност при сценарии с висока плътност в сравнение с рутер от стандарта 802.11ac.

В свят, в който Wi-Fi скоростта  се тества от сложни приложения с обогатена реалност, виртуална реалност и дори 4K или 8K стрийминг, стандартът 802.11ax успешно се справя с всички предизвикателства. AX6000 осигурява скорост на предаване от 4804 Mbps в честотната лента от 5 GHz  и 1148 Mbps в честотната лента от 2.4 GHz (три пъти по-висока от Wi-Fi рутер  4- stream технология, съвместима с Wi-Fi стандарта 11ac. 64-битовият 1,8GHz Quad-Core процесор, двата копроцесора, допълнени от 1 GB RAM, формира ядрото на домашната мрежа, премахва закъсненията и гарантира стабилна работа.

Реалната скорост на Интернет осигурява ултра бърза свързаност във всеки дом

Маршрутизаторът AX6000 позволява на потребителите да се насладят на реалната скорост на Интернет, без трудни за изпълнение схеми, благодарение на WAN порта с 2,5 Gbps и  всичко това по много опростен начин. Bluetooth Onboarding прави настройката по-лесна от всякога и така новият AX6000 може да бъде персонализиран само за минута. Рутерът е оборудван  с port USB 3.0 тип A, както и с USB 3.0 тип C и 8 други Gigabit LAN порта, така че да позволява пренос на данни със скорост 10 пъти по-висока, отколкото чрез традиционния USB 2.0 порт. Технологията Smart Connect помага на свързаните устройства да работят още по-бързо, като ги съпоставят с най-близкия канал, за да балансират мрежовото търсене.

Интелигентна връзка с висока ефективност

Моделът от ново поколение AX е подходящ и за „препълнени“ пространства, където има много Wi-Fi връзки, които, пресичайки се могат да намалят производителността на мрежата. Рутерът Archer AX6000, използва технологията BSS Color, която осигурява по-стабилна производителност на свързани устройства, игнорирайки сигнала от близките сгради. Освен това технологията Beamforming открива местоположенията на свързани устройства и насочва безжичния сигнал в тяхната посока. Това максимизира ефективността и стабилността, увеличавайки производителността на мрежата. Мрежовата производителност също е оптимизирана благодарение на функцията Airtime Fairness, която гарантира еднакво време за пренос на данни за всяко устройство.

 Безопасност за цялото семейство с безжичния стандарт 802.11ax

 Рутерът Archer AX6000 е проектиран да гарантира сигурност в онлайн средата, благодарение на TP-Link HomeCareTM – функцията за сигурност, предоставена от TrendMicro.

Това помага да защитите дома си от кибератаки, благодарение на вградения антивирус и непрекъснато актуализиране на базата данни, което защитава дори и от най-новите вируси. Функциите Разширен родителски контрол и Качеството на обслужване (QoS) също допринасят за безопасността на цялото семейство при сърфиране в Интернет.

Рутерът може да се управлява с гласови команди, с помощта на Alexa и IFTTT, а приложението TP-Link Tether предлага опростен контрол и бързо управление, чрез смартфон.

Mesh системата Deco E3, най-достъпния продукт от гамата Whole Home Mesh Wi-Fi

TP-Link пуска на пазара и най-новата Whole Home Mesh Wi-Fi система Deco E3, най-достъпния в ценово отношение модел от mesh гамата на компанията.

Deco E3 има елегантна цилиндрична форма и включва усилвател на сигнала, осигуряващ идеално покритие за средно големи домове. По този начин няколко модула могат да работят заедно за изграждането на перфектно функционираща мрежа. В момента системата се предлага в комплект, състоящ се от два модула.

Зоните без Wi-Fi сигнал, остават в миналото

Deco E3 е mesh система, състояща се от два модула – един цилиндричен рутер E4R и един усилвател на сигнала M3W, който може да бъде свързан директно към контакта на стената, за да осигури високо покритие, до 223 квадратни метра. Системата Deco E3 може да бъде обогатена с допълнителни модули за още по-голям сигнал, а устройствата автоматично ще се свържат с най-близкия модул, осигурявайки постоянно и стабилно онлайн изживяване.

До 100 свързани устройства

Със AC1200 система с две честотни ленти, Deco E3 е в състояние да работи със скорост на предаване до 300 Mbps в честотната лента от 2.4 GHz и 867 Mbps в тази от 5 GHz  и поддържа стрийминг на данни  MU-MIMO. Функцията Adaptive Path Selection (APS) осигурява постоянната работа на мрежата с максимална скорост, като идентифицира и подбира за много кратко време най-бързия начин, по който устройствата могат да се свързват към мрежата. С мрежови скорости три пъти по-високи от предишното поколение рутери, благодарение на безжичния стандарт 802.11ac, Deco предлага непрекъсната връзка за до 100 свързани устройства.

Интуитивно и лесно за използване приложение

Инсталирането на системата Deco E3 е много бързо и лесно благодарение на приложението Deco, което дава ясни индикации и опростени визуални изображения, като същевременно позволява контрол и управление на мрежата само с едно докосване на екрана. Потребителите имат възможност да ограничат или наблюдават достъпа до Интернет и дори да спрат връзката, или за определен член на семейството, или в целия дом.

Надеждни функции за родителски контрол

Усъвършенстваната функция за родителски контрол е една от най-важните функции, предлагани от новата mesh система Wi-Fi Deco E3, така че родителите могат да наблюдават достъпа на децата си до мрежови услуги, като задават предварително определена времева рамка, дори когато малките са вкъщи сами. Месечните статистически данни за използване се доставят автоматично на телефона на администратора на домашната мрежа, така че родителят да може да има ясна перспектива за дейността на онлайн мрежата.

 Ключови характеристики на Deco E3:

 Бързи скорости: 300 Mbps в честотната лента от 2,4 GHz и 867 Mbps за тази от 5 GHz*

  • По-голяма площ на покритие: предоставя сигнал за площ до 223 квадратни метра (two-pack)*
  • Непрекъсната връзка, без забивания: Безжичните връзки и Ethernet Backhaul работят заедно за свързване на всички деко единици, осигурявайки още по-бързи мрежови скорости и стабилно, непрекъснато покритие
  • Лесно разширение: Wi-Fi покритието може да бъде увеличено чрез добавяне на повече деко модули.
  • Изключително лесно конфигуриране и управление: приложението Deco (съвместимо с iOS и Android) превръща персонализацията на мрежата в детска игра
  • Поддържа по-голям брой устройства: свързаност на до 100 устройства*
  • Функции за родителски контрол: Родителите могат да блокират неподходящи сайтове, да ограничават времето прекарано онлайн и да получават месечни отчети за дейността на мрежата
  • Функцията за качество на услугата (Quality of Service – QoS): дава приоритет на устройствата, когато е необходимо, за да се осигури още по-бърза връзка
  • IPv6: поддържа най-новата версия Internet Protocol version 6
  • Два Ethernet порта: двойна функционалност WAN/LAN (само за E4R модула)
  • Разширена съвместимост: съвместим с Amazon Alexa и IFTTT, както и с всички модели Deco

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини