Viewsonic пусна две устройствата за електронни книги VEB 620 и VEB 625

0
19

В асортимента от продукти на европейското подразделение на компанията ViewSonic се появиха две нови устройства за четене на електронни книги VEB 620 и VEB 625. Моделите притежават малки дисплеи – 6″ монохромни екрана, конструирани по технологията E-Ink, с възможност за изобразяване на 16 нюанса на сивото и резолюция 800х600 точки. При тегло от 260 грама и размери 88х126х9,9/10,9 мм, тези устройства могат да бъдат постоянен спътник на своя собственик, позволяващи комфорт за четене на любимите материали.

Моделите VEB 620 и VEB 625 се отличават с наличието на последните сензорни екрани и безжична връзка Wi-Fi, което позволява на потребителя да свали и съхрани любимите си книги от Интернет, без използването на компютър. Двете устройства за четене на електронни книги са оборудвани с вградена памет, чиито обем е в размер на 1,5 GB, която може да бъде увеличена с помощта на SD-карта. По оценка на производителя, вградената литиево-йонна акумулаторна батерия е достатъчна за 8 хиляди прелиствания при VEB 620 и 6,5 хиляди – за VEB 625.

В списъка с поддържаните формати присъстват epub, fb2, HTML, pdf, txt, rtf, като в допълнение, устройствата притежават възможност за възпроизвеждане на MP3, за което е наличен и 3,5-мм аудио-изход за включване на слушалки и вграден високоговорител с мощност 0,5W. Свалянето на информация от устройствата е възможно посредством порт USB или с помощта на SD-четец, като в допълнение, описаните модели предоставят възможност за търсене на текст и превключване на нужната страница.

Следва да се отбележат, две малки полезни особености: наличие на гравитационен сензор позволяващ автоматично превключване на екрана между книги и албуми, а наличните цветови оформления са черен и бял, като това нещо се отнася и за придружаващите ги калъфи.

Електронните книги ViewSonic VEB 620 и VEB 625 ще се продават в Европа за цени от $270 и $315, но кога продуктите ще бъдат пуснати на вътрешния пазар, информация все още няма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари