Washington и Kinston: нови дънни платки от Intel

0
26

Оперативната памет DDR3 продължава своето разпространение на пазара, като постепенно измества предишния стандарт RAM. При подобна тенденция не могат да отреагират водещите производители на компютърно оборудване, в това число и компанията Intel, която популяризира своето „атомно“ производство.

В настоящето време процесорният гигант разполага с четири видими дънни платки базирани на чипсета D945, предназначени за съвместна работа с процесорите Atom, а наскоро те бяха заменени от продуктите D510MO и D410MO, отнасящи се към платформата Pine Trail. Платката D510MO е предназначена за работа с едно-ядрения микрочип Atom 510 и е изпълнена във форм-фактор Mini-ITX, а моделът D410MO работи в тандем с едно-ядрения Atom D410 и принадлежи към стандарта Mini-ITX.

Източници от този отрасъл съобщават, че през втората половина на тази година, компанията Intel ще демонстрира процесори Atom и съответстващите дънни платки с поддръжка на стандарта DDR3. Кодовото обозначение на Washington е предназначено за работа с дву-ядрените процесори, а Kinston – с едноядрените. По-детайлна информация за дънните платки на Intel все още няма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари