Western Digital представи 14 TB хард диск Ultrastar DC HC530

1
710

Моделният ред хард дискове на компанията Western Digital за корпоративния сегмент и дата центрове се допълни с поредния нов HDD. Това е Ultrastar DC HC530 с капацитет 14 TB.

Новият хард диск използва технологиите CMR (Conventional Magnetic Recording), TDMR (Two-Dimensional Magnetic Recording), RVS (Rotational Vibration Safeguard), HelioSeal, архитектурата Media cache plus и двустъпков микроактуатор от трето поколение. Всичко това осигурява изключително коректно позициониране на магнитните глави и висока производителност, както и понижаване влиянието на вибрациите.

Ultrastar DC HC530 разполага с 512 MB буферна памет. Скоростта на въртене на шпиндела е 7200 оборота в минута. Предлагат се модели с интерфейси SATA 6 Gb/s или SAS 12 Gb/s. И в двата случая скоростта за обмен на данни достига 267 MB/s, задръжката за достъпа до данните е до 4,16 милисекунди, а времето за търсене не превишава 7,5 милисекунди.

Консумацията на електрическа енергия на SATA модела не превишава 7,6 W, а на SAS модела – 10,2 W. Максималният шум не превишава 36 децибела. И двата диска са проектирани за работа в режим 24/7 и имат технологично време на живот 2,5 милиона часа. Гаранцията е петгодишна, а цената не е обявена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари