През вчерашния ден, 11 bit Studios публикуваха в Интернет кратък тийзър на мистериозна игра. Мнозина от почитателите на работата на полското студио едновременно бяха объркани и изненадани. То включваше бял екран, на който се виждаше падащ сняг и пулсираща червена точка и надписа: „Някои обещания остават с теб завинаги“. Спекулациите, разбира се започнаха веднага (Frostpunk 2?), а днес 11 bit внесе повече яснота.


За разочарование на всички фенове на студиото се оказва, че тийзърът е бил за игра, която ще се издава, а не разработва от 11 bit Studios. Името на тази игра е South оf the Circle и е дело на State of Play Games, студио, известно с игри, като INKS, Kami 2 и Lumino City. Последната от тези игри е носител на наградата на Академията за британско филмово и телевизионно изкуство BAFTA от 2015. South of the Circle е описвана, като емоционално преживяване с център своята история, което разказва за кймбриджския учен Питър, чиито самолет катастрофира в Антарктика в неизвестен период от времената на Студената война. „Докато той търси помощ, неговото минало минава пред очите му, разкривайки по какъв начин натиска на властта и неговите амбиции са го довели до настоящото му положение, от което той трябва по някакъв начин да избяга. Между Питър и колежката му Клара възниква любовна история и той научава тежестта на всички онези обещания, които е направил. Подобно на спомените от детството, някои обещания остават с нас завинаги“, гласи официалния анонс на играта в Steam. Играта излиза също така и за настоящето и предишно поколение конзоли, както и за Nintendo Switch. Описанието на играта звучи доста интересно и тя определено привлича с минималистичната си визия и цветове. Все още няма дата на излизане.

Що се отнася до 11 bit Studios в качеството им на разработчици, то вече знаем, че Frostpunk ще има продължение, тъй като такова беше анонсирано през миналата година. В края на 2021 студиото подписа договор с Epic Games за разработката на цели десет нови заглавия с помощта на Unreal Engine 5, което говори достатъчно за студиото, което ни даде This War of Mine и Frostpunk.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари