Едно изследване от началото на 2019 посочи любопитен факт: повечето геймъри днес не завършват докрай игрите. Нещо повече, голяма част от тях едва достигат средата на дадено заглавие преди да се прехвърлят към следващото забавление. Проучването разглеждаше основно PS4 геймъри, но спокойно може да се счете за представително. Така например в него се посочваше, че игра, като Far Cry 5 е завършена изцяло от едва 35.8% от геймърите, Assassin’s Creed Odyssey – 24.6%, Marvel’s Spider-Man – 50.3%, Red Dead Redemption 2 – едва от 22%. И по отношение на последната едва ли е толкова учудващо предвид огромния ѝ открит свят и множество допълнителни дейности. В тази връзка, наскоро появилата се новина, че 69-годишен мъж е успял да приключи играта си звучи като малък подвиг.

За постижението на порасналия геймър разказва в Reddit потребител с псевдонима kleverone, който е негов син. Той твърди, че родителят му е успял да завърши Red Dead Redemption 2 на 100%! Това означава завършването на над 100 мисии, свързани с главната история и всички странични куестове. Това включва преследването на бегълци, превземането на скривалищата на престъпниците, отблъскване на засади, откриването на скритите съкровища, гробовете на падналите другари и събирането на всички карти. Нужно е да се отбележи, че 100% завършена игра за Rockstar не означава буквално всяка една дейност да е завършена, но това, което имат предвид е достатъчно да изгуби човек седмици и месеци наред в игра. Както може и да се види от коментарите под публикацията на kleverone, всички се радват на постижението на 69-годишния мъж.

„Имам играта от две години и съм заседнал на 98%. Огромни поздравления на татко ти!“, пише един от потребителите на социалната мрежа. „Обожавам тази игра. Ще я играя отново. Това беше първата ми мисъл, когато я завърших на 100%. Смятам, че ритъма на тази игра подхожда на стар геймър. Самият аз съм вече в петдесетте. Поздравления за татко!“, споделя друг.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари