8.7 C
София

Dambuster: Не наричайте Homefront: The Revolution „Homefront 2“

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


След фалита на THQ, правата за приетата с променлив отзвук Homefront (разработвана от Kaos и по чиито сценарий, между работи Джон Милиус, известен с работата си по „Мръсния Хари“ и „Апокалипсис сега“), отидоха в ръцете на Crytek, които от своя страна продадоха правата над заглавието на Dambuster Studios, съставено от бивши служители на Crytek UK, студио, работило по Homefront 2, което се разпадна, вследствие на финансовите грижи на немското студио-майка. По същото това време, студиото вече се беше заело с нова игра по Homefront и се наложи да прекъсне работа по нея след фалита. След изкупуването на правата за играта, Dambuster просто продължиха работа от там, откъдето бяха приключили.
Някои възприемат Homefront: The Revolution, която очакваме да се появи следващата година, като Homefront 2, но това според британското студио е несправедливо.

Всичко тук е ново. Това е нов екип, нов издател, нов стил на геймплей, нова предистория и обстановка. Върнахме се към оригиналната концепция на Homefront – Америка е паднала и е попаднала под контрола на Северна Корея и имаме гражданска съпротива. Нашето студио оставя свой уникален почерк тук, така че всичко, което си спомняте за първата игра, просто засега го забравете. Това не е продължение на историята или на геймплея. Има си причини, поради които не я назоваваме Homefront 2″, споделя Си Джей Кершнер, старши дизайнер на историята пред MCV.

А защо новата игра се казва Homefront? Защо Dambuster са решили да запазят заглавието? Киршнер дава обяснение и на това.

„Има някаква особена сила в предисторията: да играете като боец, водещ партианска война във вашия собствен квартал срещу един враг, който е технологично и на брой по-могъщ от вас“, споделя той.

Homefront: The Revolution излиза през пролетта на следващата година за PlayStation 4, Xbox One  и PC.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини