По време на Facebook Connect, компанията разкри Oculus Quest 2, нова версия на шлема за виртуална реалност. Продажбите му започват от 13-ти следващия месец, като 64GB-овия му вариант ще се предлага на цена от $300, а 256GB-вия – за $400. И двата модела са напълно самостоятелни устройства и идват с по два Touch контролера, осигуряващи шест степени на свобода. Макар и че не изискват наличието на PC, те са съвместими с Oculus Link, който свързва Quest с персонален компютър и по този начин могат да се играят игри за Rift и Rift S.

Съвместимостта на устройствата е важно, тъй като по време на събитието, Facebook обявиха също така, че прекратява разработката на устройствата Rift, както и на първия Quest.

Новите шлемове идват с редица подобрения, между които процесорния чип Qualcomm SnapdragonXR2 с 6GB RAM и единичен LCD дисплей, който осигурява резолюция от 1832×1920 на око. Това доставя по-добра детайлизираност на изображението и намалява т.нар. „ефект на екранната врата“. Отделно от това, лещите му позволяват да бъдат нагласени в три различни позиции – за разлика от двете на първия Quest – и може да бъдат управлявани ръчно. Освен стандартната честота на опресняване от 72Hz, Quest 2 може да осигурява също така и 90Hz.

Що се отнася до съдържанието, което се подготвя за новите устройства, то на Connect присъстваха ILMxLAB и техния Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge, Beat Games с Beat Saberи подготвяния от тях мултиплейър, BigBox с Population: One и Universal с Jurassic World Aftermath, но без съмнение всички погледи бяха приковани от Ubisoft, които анонсираха VR преживявания по Assasin’s Creed и Splinter Cell, които ще бъдат ексклузивни за Quest.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари