fbpx
3.5 C
София

Gearbox отново съди 3D Realms заради Duke Nukem

Най-четени

През 2014 г. Gearbox осъди 3D Realms и Interceptor Entertainment заради екшън RPG заглавието Duke Nukem: Mass Destruction, което са разработвали без одобрението на Gearbox, имайки предвид, че компанията придобива собственост над играта през 2010 г. Случаят беше разрешен година по-късно, като Gearbox беше обявен за пълноправен собственик на Duke Nukem, което доведе до еволюцията на Mass Destruction в Bombshell и всичко изглеждаше наред – поне до миналата година.

Gearbox между две враждуващи страни

Композиторът Боби Принс заведе дело срещу Gearbox, Valve и Ранди Пичфорд заради музика, която той е написал за Duke Nukem 3D, за която той твърди, че е използвана без позволение в издадения от Gearbox Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour.

Това действие довежда пък Gearbox до завеждането на ново дело срещу Apogee Software (законното име на 3D Realms) и съоснователите на компанията Скот Милър и Джордж Брусард въз основа на нарушения в договора във връзка с продажбата на Duke Nukem от преди десетилетие. Казано на прост език, Gearbox твърди, че 3D Realms е пропуснал да спомене, че не притежава права върху музиката по време на продажбите на Duke Nukem.

Проблемът се корени във факта, че Принс е лицензирал само част от музиката на Duke Nukem на 3D Realms. В този ред на мисли, използването на цялото музикално съдържание и несъгласието от страна на 3D Realms да обезщети композитора довежда до конфликт, който преплита трите страни.

“Буквално се намираме по средата – или Боби е прав и заслужава да му се плати, което означава, че 3D Realms е в грешка… или 3D Realms е в правото си, а Боби е от грешната страна”, коментира изпълнителният директор на Gearbox, Ранди Пичфорд. “Ние не можем да кажем и именно поради това е нужно съдия да се намеси и да погледнете ситуацията  от двете страни.”

В края на краищата целта на Gearbox в този случай е да защити компанията от каквито и да било разходи, които произлизат от делото на Принс. Компанията също отбелязва, че ако съда признае, че 3D Realms не притежава оспорваната собственост, когато пуска на пазара Duke Nukem, то това означава, че Gearbox също е понесъл щети равни на разликата в стойността на дивидентите, които 3D Realms се съгласява да трансферира на Gearbox и това, което всъщност заслужава да получи.

Тепърва Gearbox ще разгледа в дълбочина естеството на щетите, които са нанесени от този конфликт, както и ще търси легални варианти за “допълнително облекчение”. На този етап компанията не дава повече подробности и е въпросна врмее да разберем как ще се развие тази деликатна ситуация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина
Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини