Greedfall беше една от най-приятните изненади в RPG жанра от тази година. Играта получи заслужени високи оценки по всички фронтове и не само нейните автори от Spiders, но и издателя Focus Home Interactive знае това. Показа го с последния си финансов доклад за изминалия фискален период.

Компанията декларира увеличение от 135% на годишна база за второто тримесечие на настоящата година. Общо за първите шест месеца е постигнато увеличение с 80% на приходите в сравнение със същия период на миналата година, правейки фискалната 2019/2020 една наистина успешна година за компанията.

От отчетените приходи в размер на €37.2 милиона, €22.5 милиона за второто тримесечие на годината, идват именно от нови игри, които издателят е подкрепил. Останалите идват от продажбата на предишни заглавия на студиото. Става дума за наистина чудесно представяне, вземайки предвид факта, че финансовите постъпления от нови заглавия за същия период от миналата година е възлизал на едва €4.4 милиона. Продажбите на игри от архивния каталог на Focus Home Interactive бележат също ръст.

Припомняме, че освен Greedfall, през тази година студиото е издател на още една крайно успешна видеоигра – A Plague Tale: Innocence на френското студио Asobo. Сред другите големи издания са The Surge 2 и зомби приключението World War Z.

„След успешния старт на World War Z и A Plague Tale през първата четвърт, позитивните моменти за студиото продължиха и през втората четвърт, стимулирани основно от Greedfall. Това рекордно представяне демонстрира, както умението ни да съчетаваме ноухау способностите и таланта на нашите екипи с този на нашите партньори, така и увеличим наличните ни възможности за монетизация. Ние ще продължим да работим усърдно, отдадени на амбицията ни да продължим нашето пътуване към успеха“, заяви при представянето на резултатите Юрген Гьолднер, председател на борда на Focus Home Interactive.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари