След години на спекулации, Halo: The Master Chief Collection официално е потвърдена за PC. Това официално забива и последния пирон в ковчега на Xbox One като система, която си заслужава да се притежава.

Microsoft и 343 Industries разкриха планове за пускане на цялата антология игра по игра в Microsoft Store и Steam, започвайки с предисторията, която отсъстваше в MCC от дебюта ѝ: Halo: Reach. Това може да се окаже леко объркващо, ако сте почитател на основната история, но ще ви даде възможност да играете Xbox 360 заглавието, като в същото време се възползвате от модерния хардуер.

Поетапното издание има за цел да гарантира, че всяко заглавие е „правилно“, без да принуждава играчите да чакат, докато цялата колекция е готова, казва Брайън Джарард от 343 Industries.

Не се притеснявайте, собствениците на Xbox One не са пропуснати. Reach идва на конзолата, макар и в отделно предложение. Всеки, който притежава MCC, ще получи мултиплеърното съдържание (включително Forge и Theatre) безплатно, но ще трябва да платите за „премиум дигитална добавка“, за да получите централната кампания и Firefight. Абонатите на Xbox Game Pass ще имат без изненада достъп до цялото това нещо. Независимо от това как играете, Microsoft обещава да предостави 4K HDR визуализация и 60 кадъра в секунда.

Колекцията все още няма дата за пускане. Можете обаче да сте сигурни, че има вероятност това да стане бързо. С Halo Infinite напът, Microsoft без съмнение иска начин да разпали интереса към най-известния си шутър (и да ви помогне да се сдобиете с предисторията) и да увеличи продажбите за новото заглавие.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари