Сделката между Activision Blizzard и Microsoft започва да играе ролята на разделителна линия в гейм света. Сливането на двете компании ще създаде гигант в индустрията, какъвто не е имало досега. С портфолиото на Zenimax и Activision Blizzard и един куп компании, които вече са тяхна собственост, както и с наличието на Game Pass, Microsoft ще се превърне в незаобиколим фактор за издатели и разработчици по целия свят. Именно поради тази причина, регулаторните органи ЕС, САЩ, Великобритания, Бразилия и Австралия вече разглеждат под микроскоп сделката. И ако Бразилия вече ѝ дадоха зелена светлина, то споразумението може да срещне трудности в САЩ и Великобритания. Междувременно относно сделката се изказват и компании от гейм бизнеса и технологичния сектор. Докато някои, като Meta, Electronic Arts и Ubisoft не виждат проблем в евентуалното сливане, то други – като Google и най-вече Sony, са против. Тези дни в подкрепа на сливането се изказа изпълнителният директор на Take-Two Interactive Строс Зелник, тъй като това би засилило конкуренцията на гейм пазара.

„В крайна сметка, този който казва окончателното си мнение е потребителя и ако създаваме велики хитове, в което се състои нашия бизнес, потребителят ще го оцени и това е нещо, което никой не може да ни отнеме. Развлекателният бизнес се явява антитезата на бизнеса с взаимозаменяеми стоки – всяко едно заглавие е ценно само за себе си. И в този смисъл, то не се конкурира с нищо друго и в същото време е високо конкурентно по свой собствен начин. С други думи, ние се конкурираме с всички и с нищо. Не може да замените някое от нашите заглавия с друго“, обяснява Зелник за Yahoo News.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари