Британското гейм студио Codemasters обяви, че ще бъде придобито от американския издател на видеоигрово съдържание Take-Two Interactive, собственик на известни студиа, като Rockstar, 2K Games, Social Point, Ghost Story Games и др. Цената за придобиването на базираното в Саутам, Англия студио ще е $973 милиона.

Новината за сделката идва в деня, в който Codemasters публикуваха най-новата си игра, DIRT 5, предава Би Би Си. Ветерани в гейм индустрията, медията припомня, че Codemasters са известни не само със своите рейсинг симулатори – компанията е създател на игри още от ерата на Commodore и през годините работи по заглавия от различен характер, включително и спортни игри. Самата сделка беше потвърдена от двете компании, след като медийни репортажи предадоха за това.

„Take-Two вярва, че комбинацията между Take-Two и Codemasters ще слее две световноизвестни портфолиа от спектъра на бизнеса с интерактивни забавления, като сделката ще е взаимоизгодна, както за 2K, така и за Codemasters на полето на рейсинг жанра“, споделят в официално съобщение от американската компания. „В допълнение към това, Take-Two вярва, че може да допринесе ползи на представянето на Codemasters чрез използването на глобалната мрежа за дистрибуция на компанията и оперативната експертиза на 2K в издаването, включително лайв операциите, продуктовото развитие, както и с маркетинговите стратегии по отношение на развитието на бранда и представянето“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари