Balabolka 2.15.0.801 Final

6
14550

Balabolka е програма за Text-To-Speech (TTS). Всички инсталирани в системата ви компютърни гласове могат да се използват от Balabolka. Екранният текст може да бъде съхранен като WAV, MP3, OGG или WMA файл.

Програмата може да чете съдържанието на клипборда, да отваря DOC, RTF, PDF, ODT, FB2 и HTML файлове, може да се персонализират цвета на фона и шрифта, може да се контролира четенето от областта за уведомяване (system tray) или чрез глобалните горещи клавиши.

Balabolka използва различни версии на Microsoft Speech API (SAPI); възможно е да се променят параметрите на гласа, включително скоростта и височината. Потребителят може да прилага специален списък със замествания, за да се подобри качеството на артикулацията на гласа. Тази функция е полезна, когато искате да промените произношението на думите. Правилата за корекцията на произношението използват синтаксиса на VBScript.

А в тази и тази статии (на сайта www.bezmishka.org) е описано по-подробно как се работи с Balabolka за потребители, използващи екранни четци като JAWS for Windows, NVDA, Window-Eyes и др. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Промени в Balabolka 2.15.0.801 Final:

[*] The using of translation services was improved.
[*] If online TTS service cannot pronounce the current sentence and returns no audio data, empty data will be replaced by silence.
[*] Added new settings for the Clipboard Watch.
[*] Resources for Bulgarian, Chinese (Simplified) and Spanish languages were updated (thanks to Kostadin Kolev, Anan and Fernando Gregoire).

Официална страница
Изтегли: Balabolka 2.15.0.801 Final (22.6 MB)
Изтегли: Balabolka 2.15.0.801 Final Portable (23.6 MB)

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари