Balabolka 2.15.0.803 Final

6
14736

Balabolka е програма за Text-To-Speech (TTS). Всички инсталирани в системата ви компютърни гласове могат да се използват от Balabolka. Екранният текст може да бъде съхранен като WAV, MP3, OGG или WMA файл.

Програмата може да чете съдържанието на клипборда, да отваря DOC, RTF, PDF, ODT, FB2 и HTML файлове, може да се персонализират цвета на фона и шрифта, може да се контролира четенето от областта за уведомяване (system tray) или чрез глобалните горещи клавиши.

Balabolka използва различни версии на Microsoft Speech API (SAPI); възможно е да се променят параметрите на гласа, включително скоростта и височината. Потребителят може да прилага специален списък със замествания, за да се подобри качеството на артикулацията на гласа. Тази функция е полезна, когато искате да промените произношението на думите. Правилата за корекцията на произношението използват синтаксиса на VBScript.

А в тази и тази статии (на сайта www.bezmishka.org) е описано по-подробно как се работи с Balabolka за потребители, използващи екранни четци като JAWS for Windows, NVDA, Window-Eyes и др. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Промени в Balabolka 2.15.0.803 Final:

[-] Fixed the SSML using for Microsoft Azure Text-To-Speech.
[*] Updated the using of Microsoft Azure Text-To-Speech.
[*] Resources for Bulgarian, Czech and Slovak languages were updated (thanks to Kostadin Kolev and Adaptech s.r.o.).

Официална страница
Изтегли: Balabolka 2.15.0.803 Final (22.7 MB)
Изтегли: Balabolka 2.15.0.803 Final Portable (23.6 MB)

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари