FreeBASIC 1.09.0

1
1411

FreeBASIC е компилатор за едноименния език за програмиране FreeBASIC, който много прилича на QuickBASIC. Първоначално е създаден като свободна алтернатива на Microsoft QuickBasic, но бързо придобива нови възможности и постепенно става мощно средство за създаване на софтуер.

От по-характерните възможности на FreeBASIC можем да изброим поддръжката на Unicode, вградени типове на променливите (Byte, UByte, Short, UShort, Integer, UInteger, LongInt, ULongInt, Single, Double, String, ZString, WString), типове данни, определяни от потребителите, работа с 2 GB масиви, указатели, вграден асемблер, конструктори и деструктори, мощна графична библиотека и други.

Компилаторът работи с QBasic и FreeBASIC програмен код и може да създава 32-битови програми за Win32, DOS (в защитен режим) и Linux x86 модули. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Официална страница
Изтегли: FreeBASIC 1.09.0 за Windows 32-bit (18.9 MB)
Изтегли: FreeBASIC 1.09.0 за Windows 64-bit (35.7 MB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари