REMnux 6.0

0
47

REMnux е специализирана Linux-дистрибуция, базирана на Ubuntu и предназначена за изучаване, дизасемблиране и обратен инженеринг на компютърни вируси и вреден код. По време на анализа REMnux осигурява изолирана софтуерна лаборатория, в която може да се емулира работата на атакувана програма или услуга, и да се изучи поведението на вируса в условия, максимално приближени до реалните. REMnux успешно се използва и за изучаване свойствата на програмите и скриптовете, атакуващи уеб-сайтовете.

Потребителският интерфейс се базира на LXDE, а за уеб-браузър е избран Firefox с допълненията NoScript, JavaScript Deobfuscator и Firebug. В дистрибуцията са включени разнообразни комплекти със софтуерни инструменти за анализ на компютърни вируси, помощни програми за обратен инженеринг на машинния код, софтуер за изучаване на модифицирани от вирусите програми, средства за мониторинг на активните процеси в системата и други. За потребителите на Ubuntu 14.04 е подготвен специален пакет, който инсталира всички специфични за REMnux софтуерни инструменти и помощни програми, които не могат да се намерят в хранилищата на Ubuntu. Лиценз: Безплатен (Open Source).

 Екран: REMnux
 
Официална страница 
 Изтегли: REMnux 6.0 (1,9 GB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари