6.1 C
София

Обама остава с BlackBerry

Най-четени

От съображения за безопасност през цялото време, докато заемаше поста на държавен глава, президентът на САЩ Барак Обама използваше смартфон на канадската компания BlackBerry. През миналата седмица се появи информация, че Агенцията по комуникациите към Белия дом (WHCA) тества Android-смартфони от Samsung и LG, за да замени с тях устройствата от BlackBerry, използвани в момента, включително телефона на президента. Прессекретарят на Белия дом опроверга частично тази информация пред изданието Washington Post.

Според съобщението, плановете на Агенцията по комуникациите към Белия дом не включват замяна на сегашния смартфон на президента. Не се уточнява обаче дали ще бъдат заменени телефоните на останалите служители в Белия дом, както и какъв е резултатът от провежданите тестове. Това решение еднозначно позволява на BlackBerry да въздъхне с облекчение, тъй като преминаването на Обама към използване на устройство на друг производител би ударили силно репутацията на канадската компания.

Трябва да се отбележи, някои правителствени агенции позволяват на своите служители да използват Apple iPhone и Android-смартфони; през изминалата година ръководството на Пентагона също одобри използването от служителите на ведомството на смартфони от Apple и Samsung, но по-голямата част от тях все още остава вярна на BlackBerry.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини