7.6 C
София

Популярността на Android с 11% ръст

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Android остава най-използвана мобилната операционна система в САЩ, според данните на мобилната рекламна мрежа Millennial Media. Общо петдесет и четири процента от всички рекламни импресии, извършени от смартфони в мрежата на Millennial през юни, са обслужени от устройства с Android, с което се отбелязва единадесет процентно увеличение в сравнение с месец май на настоящата година.

Делът на Apple в категорията смартфони е спаднал с два процента за същия период – до двадесет и шест процента. iOS остава втората най-използвана мобилна операционна система. Делът на Research In Motion е спаднал също с два процента до общо петнадесет процента. Делът на Symbian на Nokia и на Windows Phone е съответно два и три процента.

Безспорният лидер във всички мобилни устройства общо, не само смартфони, е Apple с дял 30,67% от всички рекламни импресии в мрежата на Millennial, което включва всички устройства с операционна система iOS – iPhone, iPod touch и iPad в отделните им разновидности. iPhone е и най-популярният смартфон – с 16,9% от пазара на Millennial.

Вторият по популярност производител, след Apple, е Samsung с петнадесет процента дял от пазара. Samsung отбелязва ръст от десет процента през юни спрямо май. Този ръст се дължи частично на Nexus S, който заема четвърто място по популярност сред устройствата, след Motorola Droid и BlackBerry Curve, които са съответно втори и трети.

Трето място сред производителите заема Research In Motion (RIM) с дял от дванадесет процента.

HTC заема четвърто място сред производителите с пазарен дял от почти десет процента. Следват Motorola с девет процента, LG със 7,5% и Nokia с 2,7% дял в мрежата на Millennial.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини