fbpx
0.6 C
София

Сравнение между Windows Phone 8, iOS 6.0 и Android 4.0

Най-четени

Първата версия на Windows Phone беше представена през 2010 година. Впечатленията бяха смесени, тъй като операционната система на Microsoft беше с хубав интерфейс, но очевидно незряла. Многозадачността при нея дойде на по-късен етап, дълго време нямаше стойностни приложения, а потребителите все още не я разпознават като един от големите играчи. Дори при Windows Phone 7 все още беше очевидно, че Android и iOS са доста по-напред като качество и развитие.

С представянето на Windows Phone 8 редмъндската компания Microsoft направи голяма стъпка напред в амбицията си към заемане на лидерска позиция при мобилните операционни системи. Осмицата наваксва в много отношения изоставането на Windows Phone от пазарните лидери. Новият стартов екран дори задминава в много отношения това, което можем да намерим при Android и iOS, но интерфейсът така или иначе никога не е бил сред слабите страни на Windows Phone. Системата трябва да догони големите в други отношения.

Смяната на ядрото също дава много предимства. Windows Phone 8 вече използва ядрото Windows NT, на което се залага и при Windows 8. Така се отключва възможността за използване на многоядрени процесори, повече приложения и други важни улеснения.

Във Phonearena.com бяха публикувани резултатите от анкета, според която за най-добра операционна система потребителите определят Android 4.0 с 48.62% от гласовете. На второ място е Windows Phone 8 с 40.88%, а на трето iOS 6.0 с 10.50%. Пак там е съставена и таблица, която показва нагледно какви са приликите и разликите между Windows Phone 8, iOS 6.0 и Android 4.0. Можете да я видите по-долу.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини