1.9 C
София

Intel: Android 3.0 ще поддържа процесорите Atom

Най-четени

Компанията Intel очаква, че финалната версия на мобилната операционна система Android 3.0 Honeycomb ще може да работи и с микропроцесори Atom и съпътстващата ги системна логика на продукцията на Intel. Ще припомним, че официално за поддръжка на Android 3.0 засега е заявила само компанията Motorola в първия си интернет-таблет Xoom, анонсиран на CES 2011, който обаче все пак работи на базата на мобилен процесор ARM.

Представителят на Intel на Consumer Electronics Show 2011 в Лас Вегас, Малик Шах, заяви, че софтуерът на Google Android 3.0 трябва да получи поддръжка на чиповете Atom, принадлежащи към семейството на Oak Tail. Напомняме, че най-големият производител на чипове в света още през изминалата година инсталира Android на експериментални смартфони под управлението на Atom. Въпреки това, тази употреба на операционната система все още не е официална.

В момента самата компания Intel, съвместно с Nokia, разработва мобилна операционна система MeeGo, също на базата на на Linux ядро.

Също на CES 2011 Samsung Electronics ще демонстрира интернет таблетите Sliding PC, работещи на базата на 1.66-гигахерцов процесори Intel Atom Oak Trail. Въпреки това, като стандартна операционна система в тях ще се използва Windows 7.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини