Xiaomi изпревари Apple в Европа

2
1858

Xiaomi публикува своя официален финансов отчет за второто тримесечие на 2022 година, в който са представени редица интересни данни. Така например, според тази информация Xiaomi вече е един от трите най-големи производители в 55 пазара от целия свят и се класира в топ-5 в 67 пазара на планетата.

Интересно е, че в Европа китайската компания бележи рекорден ръст по отношение големината на пазарния дял. Според публикуваните данни, през второто тримесечие на тази година Xiaomi владее 21,7% от всички продадени в Европа смартфони, благодарение на което по отношение на европейския пазарен дял Xiaomi е на второ място и изпреварва Apple. Във финансовия отчет не се споменава, но за същия период в Европа на първо място по пазарен дял е Samsung.

Освен това приходите от продадените в чужбина смартфони възлизат на 48,4% от всичките приходи на компанията. За Q2 общите приходи на Xiaomi възлизат на 70,2 милиарда юана или около 10,23 милиарда щатски долара. Коригираният нетен доход е достигнал 2,1 милиарда юана или 0,31 милиарда долара, като разходите са в размер на 611 милиона юани (89 милиона долара) и са свързани с електромобилите на компанията и с други иновационни технологии.

В отчета се казва още, че месечният брой на активните потребители, използващи фирмения потребителски интерфейс MIUI през месец юни тази година е достигнал 547 милиона души в сравнение с 454-те милиона потребители през месец юни 2021-ва.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари