6.9 C
София

Xperia S – първият смартфон Sony

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Днес, по време на пресконференцията на Sony в навечерието на международното изложение CES 2012 в Лас Вегас, бе представен Xperia™ S, първият смартфон от новата серия Xperia NXT – следващото поколение смартфони от Sony. Новият Xperia S e Андроид смартфон, който предлага превъзходна картина благодарение на своя екран с висока разделителна способност, Sony HD и 12MP камера, която влиза в работен режим само за 1.5 сек. Xperia S разполага и с мощен 1.5GHz двуядрен процесор за още по-бърза работа.

Xperia S в света на Sony
Новият Xperia S дава възможност за лесно свързване с няколко екрана, така че потребителите да могат да споделят съдържание на възможно най-добрия екран за съответната ситуация – телевизор, смартфон, лаптоп или таблет. Потребителите могат да гледат любимото си съдържание от Sony Entertainment Network, като свържат своя смартфон Xperia S с телевизора чрез HMDI връзка, или да споделят снимки безжично само с едно докосване. Xperia S е и с NFC технология, така че потребителите да могат да споделят съдържание по между си, както и да получават достъп до все по-голям брой NFC приложения и услуги.

Най-страхотното забавление от Sony
Xperia S предоставя достъп до най-богатото забавление от Sony Entertainment Network. Услугата Music Unlimited предлага каталог от 12 милиона уникални песни, а Video Unlimited дава достъп до най-новите холивудски заглавия и телевизионни предавания на най-големите студиа.

Също така, Xperia S е сертифициран от PlayStation™, което е гаранция за висококачествен гейминг и достъп до PlayStation Store.

Безпогрешно разпознаваем дизайн
Xperia S представя новия дизайнерски подход, определян като „уникална идентичност”. Този дизайн ще бъде пресъздаван в цялата серия Xperia NXT, а именно – изчистен, стабилен, безпогрешно разпознаваем външен вид. Прозрачният елемент в основата придава характерен силует, който силно подчертава дисплея. Наред с това, той съдържа компонентите на антената и предлага светлинни ефекти.

Потребителският интерфейс е променен с цел да подхожда на минималистичния дизайн на корпуса. Началният екран е с нов цветен фон, който ползва максимално възможностите на HD дисплея с реалистично изображение и двуядрения процесор.
Xperia S ще бъде наличен за потребителите в цял свят от първото тримесечие на 2012 г. Стартиращ с платформата Android 2.3 (Gingerbread), Xperia S ще получи ъпгрейд до Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) в рамките на второто тримесечие на 2012 г.

Основни характеристики на Xperia S
• 4.3” дисплей с реалистично изображение с Mobile BRAVIA® Engine и HD разделителна способност (1280 x 720), както и предна (720p) и задна (1080p) камера за HD запис.
• 1.5GHz двуядрен процесор за бързо сърфиране онлайн и сваляне на съдържание, което може да се запазва на вътрешната 32GB флаш памет.
• 12MP задна камера със Sony Exmor R™ for mobile, както и функция Fastest Capture за снимане само за 1,5 сек. след стартиране.
• Безконтактна технология NFC за достъп до все по-големия брой NFC приложения и услуги, както и до Xperia SmartTags.
• Когато е свързан с телевизор, Xperia S предоставя пълно HD телевизионно изживяване благодарение на HD споделянето чрез DLNA, HDMI връзки и с помощта на BRAVIA Sync за контрол на Xperia S чрез дистанционното управление.

Smart Extras за Android
Наред с Xperia S бяха представени и три нови аксесоара от линията Smart Extras™, които осигуряват по-добро Android изживяване и достъп до съдържание за смартфони по съвършено нов начин.

Xperia SmartTags – промяна на настройките на смартфона с едно докосване
Xperia SmartTags работи с всички смартфони с NFC технология, включително с Xperia S. Просто докоснете смартфон с NFC до SmartTag, който е под формата на малък кръгъл токен, и той ще стартира предварително зареден профил в телефона, като например будилник за SmartTag, когато е до леглото ви, или GPS приложение за SmartTag, когато сте в колата. Тези профили се настройват лесно, така че да отговарят на всеки вкус и пестят време.

Интелигентни безжични слушалки Smart Wireless Headset pro – Bluetooth слушалки за всякакви ситуации
Тези Bluetooth™ стерео слушалки за Android смартфони предлагат множество функции и превъзходен звук. На екрана на Smart Wireless Headset pro потребителите могат да четат SMS-и, да следят входящите повиквания, да разглеждат известията в календара и много други. Когато не са свързани с телефона, те функционират като самостоятелен MP3 плейър и радио.

SmartWatch – достъп до приложения и функции на смартфона чрез микро дисплей за Android
SmartWatch е аксесоар-микро дисплей за комуникация с Android™ смартфон посредством Bluetooth технология. Например, с него потребителите получават дистанционен достъп до кратки съобщения и новини от социални медии и управляват своите разговори и музика. Дисплеят може да бъде с лента за китка и да се носи като часовник. Приложенията, които позволяват на потребителите да персонализират своя SmartWatch, ще бъдат налични в Android™ market.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини