Apple патентова светещ Lightning

12
52

Включването на зарядния кабел в тъмното е труден процес, особено ако мобилното ви устройство е напълно разредено и екранът му не може да изпълни функцията на фенерче. Изглежда, че от Купертино са решили да сложат край на този проблем веднъж и завинаги.

Изданието Patently Apple разпространи заявка за патент, описващо изобретение, в което конектора на зарядния кабел има подсветка. Освен това, за разлика от хиляди китайски светещи кабели, светлината в това изобретение има много повече функции.

Например, с помощта на определен цвят или трептене на конектора, устройството може да информира потребителя, че неговият iPhone или iPad е напълно зареден. Съгласете се, че това би било доста удобно, дори ако не става въпрос за зареждане на устройството в тъмното.

Тази светодиодна система може да работи с USB-C, Lightning, Thunderbolt, HDMI, DisplayPort и останалите видове конектори, срещащи се в устройствата на Apple. Остава само да се надяваме, че това няма да е поредното изобретение, което ще остане да лежи на нощното шкафче при Джони Айв.

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари