fbpx
-9.6 C
София

Microsoft планират 7-инчов таблет?

Най-четени

Microsoft разработвали нови модели от линията си таблети Surface, поне един от които със 7-инчов екран, твърдят запознати с плановете на компанията. Според източниците, представянето на новия модел в линията ще помогне на софтуерната корпорация да се изправи по-убедително срещу свирепата конкуренция на пазара за този тип мобилни устройства.

Един от източниците твърди, че в началото Microsoft нямали намерение да пускат на пазара 7-инчов таблет, но на по-късен етап изпълнителните директори в компанията осъзнали, че трябва да отвърнат на конкуренцията на Google и техния 7-инчов Nexus, както и на 7,9-инчовия iPad Mini, който Apple представиха миналия октомври. Всъщност, твърдят от анализаторската фирма IDC, половината от таблетите доставени в четвъртото тримесечие на годината са били с екрани по-малки от 8 инча в диагонал.

Засега обаче тази информация остава само в сферата на спекулациите. Microsoft учтиво отказаха да дадат какъвто и да е коментар по темата. Със сигурност би им било трудно да признаят, че се фокусират толкова сериозно върху таблетите поради причината, която много от производителите на компютри отказват да приемат: че продажбите на персонални компютри са по-ниски от всякога за сметка именно на мобилни устройства като таблетите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини