fbpx
1.4 C
София

Samsung представи Galaxy Watch 3

Най-четени

Изминаха няколко години, откакто Samsung пусна първия си смарт часовник Galaxy Watch. През това време пейзажът на пазара на умни часовници драстично се промени. Компаниите производители започнаха да добавят функции като ЕКГ и сензори за нивата на кислород в кръвта в своите смарт часовници, а възможности, които някога сме смятали за далечно бъдеще, сега са нещо обичайно.

Вчера, заедно с гамата Galaxy Note 20, компанията най-накрая представи Samsung Galaxy Watch 3. Той е по-лек и много по-мощен от оригинала и има допълнителни функции за здраве и безопасност, които ще го направят още по-конкурентен на Apple Watch от преди.

Samsung Galaxy Watch 3: бърз преглед

Galaxy Watch 3 е водещ смарт часовник на Samsung за 2020 г. и наследник на предишния Galaxy Watch от 2017 г. Докато Galaxy Watch Active 2 от миналата година е насочен повече към физически активните хора, Galaxy Watch 3 е по-подходящ за тези, които искат на първо място елегантен смарт часовник и след това фитнес тракер.

Накратко, Samsung Galaxy Watch 3 е за тези, които искат:
 • Универсален смарт часовник
 • Алтернатива на смарт часовника Apple Watch и неговата Wear OS
 • Смарт часовник, който не прави компромис с фитнес тракинга и смарт функциите
 • Съвместим за работа с вашия смартфон Galaxy
И съответно, може да не е чак толкова добър, ако искате:
 • Евтин смарт часовник
 • Прилична поддръжка на приложения от трети страни
 • Най-точните сензори за фитнес и здраве

Хардуер и дизайн на Samsung Galaxy Watch 3

Дизайнът не се е променил много от този на оригиналния Galaxy Watch. Все още часовника идва в два размера за избор – 41 мм. и 45 мм. – и двата се предлагат с почти еднакви технически характеристики. Разликите, както обикновено, се намират в големината на дисплея и размера на батерията.

Купете си 45-милиметровия Galaxy Watch 3, ако искате по-голям смарт часовник с по-издържлива и дълготрайна батерия. Този модел разполага с 1,4 – инчов AMOLED дисплей и батерия с капацитет 340 mAh, за която Samsung казва, че ще ви осигури около два дни употреба само с едно зареждане. 41-милиметровият модел е по-малък и елегантен, но има по-кратък живот на батерията с едно зареждане. Той се предлага с 1,2 – инчов екран и 247 mAh батерия, за която Samsung казва, че ще ви осигури около един ден употреба с едно зареждане.

И двете устройства се зареждат безжично и могат да бъдат допълнени от функцията на Samsung за безжично зареждане Powershare.

Samsung казва, че Galaxy Watch 3 е с 14% по-тънък от Galaxy Watch и съответно с 8% по-малък и 15% по-лек. Не е зле!

Една популярна функция, която се връща в новия смарт часовник, е физически въртящата се рамка, която се беше превърнала в истински хит преди време. С оригиналния екран на Galaxy Watch. Който се завърта за по-лесна навигация в софтуера. Компанията премахна тази възможност изцяло от Galaxy Watch Active, след което добави псевдо въртящ се панел на Active 2, който можеше да бъде „завъртан“ чрез докосване.

Можете да закупите 45-милиметровия Galaxy Watch 3 в цвят Mystic Black и Mystic Silver, а 41-милиметровият Galaxy Watch 3 се предлага в цветове Mystic Bronze и Mystic Silver. Всички Galaxy Watch 3 са изработени от неръждаема стомана, но 45-милиметровият вариант се предлага и с опция за титаниева конструкция, която ще бъде пусната на пазара на по-късен етап.

Можете да закупите и двата размера на Galaxy Watch 3 с опции за Bluetooth и Wi-Fi връзка или LTE + Bluetooth + Wi-Fi.

Интересното е, че Samsung поддържа тези часовници със захранване със собствения си процесор Exynos 9110 SoC, който е същият процесор, задвижващ първия Galaxy Watch. Производителят също така увеличава оперативната памет от 768 MB на 1 GB и увеличава вътрешната памет за съхранение от 4 GB на 8 GB.

И накрая, всички Galaxy Watch 3 изглежда се очертават като наистина издържливи и устойчиви часовници, тъй като са сертифицирани за MIL-STD-810G и IP68+5ATM сертификати.

На външен вид, новият Samsung Galaxy Watch 3 не изглежда твърде различно от оригиналния Galaxy Watch. Много от промените се намират под капака и в хардуера.

Galaxy Watch 3 може да проследява до 40 дейности, като бягане, плуване и много други. Той поддържа автоматично проследяване на активността на седем от тези дейности, докато за останалите 33 проследяването трябва да бъде активирано ръчно. По време на дейностите като бягане часовникът може да ви даде анализ и обратна връзка в реално време, включително за асиметрията, времето за контакт, вертикалност, ниво на баланса и много други.

Разбира се, новият часовник на Samsung е оборудван и с вграден GPS и оптичен сензор за сърдечния ритъм. Samsung казва, че това са същите сензори, които видяхме в Galaxy Watch Active 2. Тук трябва да припомним, че потребителите по света се оплакваха от някои проблеми с тези сензори, но ще се въздържим от предварителни заключения, преди да сме видели реални отзиви от Galaxy Watch 3.

Samsung включва импулсен оксиметър в Galaxy Watch 3 за проследяване на нивата на кислород в кръвта. Данните ще биват записвани, проследявани и обобщавани в приложението Samsung Health.

Проследяването на съня също получава голямо подобрение. Samsung си партнира с National Sleep Foundation, за да внесе далеч по-добро проследяване и анализ на съня в новия си часовник. Galaxy Watch 3 може да проследява фазите на съня – лек, дълбок и REM, както и общото време на будност и необходимото време за заспиване. Освен това, часовникът също може да изчисли качеството на съня ви въз основа на фазите и движенията ви по време на сън, която информация също ще бъде обработвана в приложението Samsung Health.

Ако носите часовника си в леглото за проследяване на съня, то използването на 45-милиметровия модел с по-голяма батерия може да се окаже преимущество, защото проследяването на съня при него ще консумира по-малко енергия и ще има по-рядко нужда от зареждане. Ако закупите 41-милиметровия модел и го носите през целия ден, може да се наложи да го зареждате, преди да си легнете, тъй като в противен случай рискувате батерията да падне по време на съня и той да не бъде проследен.

Пулсовият оксиметър може да се използва само за отчитане на нивата на кислород при поискване и за общи здравословни проследявания. Данните от него няма да бъдат проследявани автоматично по време на сън, така че Galaxy Watch 3 няма да може да открива признаци на сънна апнея, както конкурентните продукти на Fitbit и Withings.

Galaxy Watch 3 получава още една приятна функция за безопасност: откриване при пътуване. Ако акселометърът на часовника засече, че е станал пътен инцидент, имате възможност да го настроите да изпрати автоматично персонализиран SMS до четири предварително определени контакта. Това може да бъде много полезно и за бегачите, когато бягат навън самостоятелно или за по-възрастните потребители, които живеят сами.

Samsung също така обявява вградения ЕКГ и проследяването на кръвното налягане на Galaxy Watch 3, въпреки че има едно предупреждение: услугата се предлага само за региона на Южна Корея. По време на своето Unpacked събитие, Samsung съобщи, че Galaxy Watch 3 току-що е получил одобрение от FDA, за да внесе функционалността на ЕКГ и в САЩ. Компанията обаче казва, че функцията ще пристигне на глобалните пазари „тази година“, което означава, че няма да бъде налична веднага при стартирането на продажбите. По време на първите ревюта, тази функция няма да бъде налична и съответно ще има по-малко оценки на нейната работа.

Ако случайно притежавате телевизор на Samsung, Galaxy Watch 3 lсъщност може да бъде доста приличен спътник за тренировка, когато искате да сте активни у дома. Можете да изберете желаната тренировка на вашия Galaxy Watch 3 и да следвате заедно с видео клип на телевизора тренировката. Samsung казва, че потребителите могат да избират от колекция от до 120 различни видео клипа.

Samsung Galaxy Watch 3 спецификации

Samsung Galaxy Watch 3
Дисплей 45mm: 1.4-инча AMOLED
41mm: 1.2-инча AMOLED

Corning Gorilla Glass DX

Размери и тегло 45mm: 45 x 46.2 x 11.1mm
53.8g, 43g (титаниев)

41mm: 41 x 42.5 x 11.3mm
49.2

Цветове и материали 45mm: Mystic Black (пластмасов и титаниев), Mystic Silver (пластмасов)

41mm: Mystic Bronze (пластмасов), Mystic Silver (пластмасов)

Батерия 45mm: 340mAh
41mm: 247mAh

WPC-базирано безжично зареждане

Процесор Samsung Exynos 9110
Dual-core, 1.15GHz
RAM 1GB
Съхранение 8GB
Свързаност LTE (налично за определени модели)
Bluetooth 5.0
Wi-Fi b/g/n
NFC
A-GPS/GLONASS/Beidou 7
Сензори Акселометър
Жироскоп
Барометър
Oптичен сензор за сърдечния ритъм
EКГ
Сензор за светлина
Сертификати 5ATM + IP68
MIL-STD-810G
Софтуер Tizen OS 5.5
Изисквания Android: Android 5.0 или по-нова и RAM 1.5GB или повече
iOS: iPhone 5 или по-нов, iOS 9.0 или по-нова

 

Samsung също потвърди, че тяхната Active линия няма да изчезне от пазара скоро. Това означава, че Galaxy Watch 3 и Galaxy Watch Active 2 ще се продават по официалните канали на дребно по едно и също време. Също така, това означава, че най-вероятно ще видим и Galaxy Watch Active 3.

Galaxy Watch Active 2 все още е атрактивен спортен часовник. Той е по-тънък и по-лесен за използване по време на активни усилени тренировки от Galaxy Watch 3. Има въртящ се сензор, който се активира чрез докосване, за разлика от много предпочитания физически панел на Galaxy Watch 3.

Все още не е ясно дали Galaxy Watch Active 2 и по-старите устройства ще получат същите функции като на Galaxy Watch 3 като разширено проследяване на съня, тъй като това е възможно чрез софтуерен ъпгрейд.

Ако откриете, че бихте използвали своя смарт часовник предимно за проследяване на физически тренировки, не би било лошо да помислите за Galaxy Watch 2, особено ако успеете да го намерите с отстъпка. Въпреки това, Galaxy Watch 3 предлага солиден набор от нови функции за тренировки, така че е твърде рано да правим сравнения между двата часовника.

Цени и наличности на Samsung Galaxy Watch 3

Samsung обяви, че официалните продажби в САЩ на Samsung Galaxy Watch 3 ще започнат още от днес, 6-ти август, на официалния уебсайт на компанията Samsung.com, на уеб сайта на мобилния оператор Verizon.com и в платформите и търговските мрежи на други продавачи на дребно.

Ето колко ще струва всеки вариант:
 • Samsung Galaxy Watch 3 (41 мм, Wi-Fi): $ 399,99 | £ 399.99
 • Samsung Galaxy Watch 3 (41 мм, LTE): $ 449,99
 • Verizon: $ 18,75 / месец за 24 месеца или $ 449,99 на дребно
 • Samsung Galaxy Watch 3 (45 мм, Wi-Fi): $ 429,99 | £ 419.99
 • Samsung Galaxy Watch 3 (45 мм, LTE): 479,99 долара
 • Verizon: $ 19,99 / месец за 24 месеца или $ 479,99 на дребно

Galaxy Watch 3 е скъп смарт часовник, но Samsung наистина добавя към него всичко, за което някога може да ви е хрумвало, че имате нужда.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини