Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Samsung отново се пошегува с Apple чрез нова реклама на Samsung Galaxy S II

Шрифт
От , 3853 прегледа 4 препоръки |
Samsung пусна поредната си телевизионна реклама, която косвено атакува феновете на Apple и практиката им да висят на дълги опашки, за да се сдобият първи с поредния iPhone. В новата реклама на Samsung Galaxy S II се набляга на възможността да „пишеш със собствения си глас”, информира Phonearena.com.

Разбира се, както във всяка реклама и при тази има елемент на подвеждане. Потребителите на iPhone отдавна имат достъп до приложение, което може да превръща гласа в написан текст. Става въпрос за програмата Dragon Dictation, която е достъпна в магазина за приложения за iOS.

Действието в рекламата се развива през зимата и всичко започва на една дълга опашка, на която хората очевидно чакат, за да се сдобият с някакъв епълски продукт. Пръстите на главния герой са толкова замръзнали, че той дори не може да пише текстови съобщения, докато чака. Притеснен, че може да загуби някои от последователите, които следят блога му той влиза в най-близкия магазин, за да потърси ръкавици без пръсти. За съжаление този вид ръкавици са свършили и той се чуди как ще пише на студа. Учудената продавачка вади Samsung Galaxy S II и му демонстрира как се пращат съобщения без да използва бутоните или сензорния екран на устройството.

Какво става по-нататък можете да видите в самата реклама.
 

Китайците само за половин час превръщат 16-гигабайтовия iPhone в 128-гигабайтов

Темата за ремонтирането и техническото обслужване на iPhone в нелицензирани сервизни центрове стана особено актуална във връзка със скандала около "Error 53", когато iPhone 6 се превръща в безжизнена тухла след обновяването на iOS, ако операционната система забележи следи от нелицензиран ремонт. За щастие на много потребители, проверката се извършва само за бутона Home със сензор Touch ID, така че останалите компоненти поне засега могат да се заменят самостоятелно. Разликата в цената на ремонта от нелицензиран сервиз и сервиз на Apple е токова огромна, че много потребители все пак рискуват. Така например, бутонът за включване се ремонтира от европейския сервизен център за сериозните 200 евро. Как да не рискуват потребителите и да не търсят други начини? Същото важи и за вътрешната флаш-памет. В някои промишлени области на Китай широко се рекламират фирми, които за половин час пред очите ви сменят 16-те GB флаш-диск със 128-гигабайтов.Една от тези фирми е BeSound от град Шънджън и извършва по 50 подобни ъпгрейда дневно.Да сравним цените. Разликата в цената на iPhone с 16 и 64 GB флаш-диск е $100. Китайците извършват подобен ъпгрейд за $35. Също скъпичко, но да не забравяме, че става дума за маркова техника на Apple, при която цените са по-високи. Увеличаването на паметта от 16 GB на 32 GB струва $20.Разликата в цената на iPhone с 16 и 128 GB флаш-диск е $200, а китайския ъпгрейд струва $60.Китайците работят много бързо, пред очите на потребителя разглобяват смартфона, вмъкват новия 128 GB чип на Toshiba и копират данните, заедно със защитите от стария чип.Процедурата е възможна за iPhone 6, iPad Air и по-старите устройства на Apple.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 664 Други анкети