Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Apple получи патент за основни функции в мобилните ОС

Шрифт
От , 2928 прегледа 0 препоръчай |
Патентното ведомство на САЩ е издало на Apple патент, който може значително да усложни живота на производителите на устройства с операционните системи Android или Windows Phone. Патентът описва в много широки рамки ключови елементи на iOS, срещащи се и във всяка друга мобилна операционна система, като виртуална клавиатура, мултитъч-жестове, различни начини на взаимодействие със сензорните екрани и т.н.

Патентът е получил названието "Портативно електронно устройство, метод и графичен потребителски интерфейс за изобразяване на електронни списъци и документи". В него се описват решения и подходи, които отличават работата с физическа клавиатура от тази със сензорен дисплей. Описват се още методите за работа с браузър, плейър, календар, камера, бележки, карти, търсене в интернет и много други, чак до такива общи неща като лентата за превъртане. Според представители на Apple, "много от това, което другите производители са взаимствали от iPhone, вече е патентовано от Apple и ще бъде прибрано в сейфа". Вероятно мнозина от нас биха казали, че това е поредното доказателство за нуждата от незабавна реформа на патентната система, което ще спъне развитието на целия отрасъл, но за юристите на Apple това е истински празник.През 2007 г., когато на пазара за първи път се появи iPhone, Стив Джобс не без гордост заяви, че Apple е патентовала всички ключови технологии в своя смартфон. Очевидно тогава той е имал предвид именно тази заявка за патент. Тя е била подадена още през 2007 година, малко преди официалния анонс на iPhone. Характерна особеност на американската патентна система е фактът, че разглеждането на заявките може да продължи години наред. Като автор на патента е посочен екип под ръководството на вицепрезидента по разработката на iOS Скот Форстал.

По материали на Patently Apple и Electronista.ZTE Axon 7 Mini неочаквано се появи в продажба

ZTE без гръмки анонси пусна в продажба новия си смартфон Axon 7 Mini. Докато апаратът е достъпен за покупка само в Германия, извън всякакво съмнение в най-скоро време, територията на продажбите ще стане много по-широка. Телефонът се предлага в два цвята — сребрист и златист. Цената на ZTE Axon 7 Mini е €299, което се равнява приблизително на $334. Новият Axon 7 Mini принадлежи към средноценовия сегмент с всичките му характеристики. Както и миналогодишния Axon Mini, така и този апарат получи 5,2-инчов Full HD AMOLED дисплей. Оригиналният Axon 7, спомнете си е оборудван с 5,5-инчова Quad HD матрица.Корпусът на ZTE Axon 7 Mini е изработен от метал. Вътре се намира 8-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 617, а по подразбиране се предлага с Android 6.0 Marshmallow. Останалите спецификации включват LTE поддръжка, два слота за SIM, 3 GB RAM, 32 GB разширяема вградена памет, както и батерия с обем 2 705 мАч. На гърба на капака са разположени четец на пръстови отпечатъци и основната 13-мегапикселова камера с поддръжка на запис на 4К-видео. Резолюцията на предния фото-модул е 8 мегапиксела.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Коя 4G мрежа ползвате?
Общо гласували: 883 Други анкети