Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SpectreONE: най-стилният моноблок на HP

Шрифт
От , 1144 прегледа 0 препоръчай |
HP днес представи няколко от своите all-in-one решения, сред които се откроява моноблокът SpectreONE. Това е първото устройство в премиум-линията Spectre.

Устройството може да се похвали с 23.6-инчов сензорен екран с резолюция от 1920 ? 1080 пиксела и работа под управлението на Windows 8. Моделът идва с безжична клавиатура и тъчпад, възприемащ жестове (мишка може да бъде закупена отделно).

Дебелината на SpectreONE е рекордна за моноблоковете на HP 11,5 мм. От HP твърдят, че отказът от сензорния панел ще доведе до увеличаване дебелината на устройството с 4-5 мм.

Интересното в днешното решение е наличието на вградения NFC-модул. С негова помощ, само с едно докосване могат да се свързват към моноблока мобилни устройства за продължително потоково възпроизвеждане на музика или видео (тези устройства трябва да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа).

HP SpectreONE е с Intel Core процесор от трето поколение (Ivy Bridge), графична карта NVIDIA с 1 GB памет (моделът не е уточнен), 6 GB RAM, аудиосистемата Beats Audio, два USB 2.0 порта и два USB 3.0, порт HDMI, уеб-камера и четец на карти памет. Устройство за четене на оптични дискове в моноблока липсва (това най-вероятно е направено с цел намаляване на общата дебелина на устройството).

Продажбите на HP SpectreONE ще започнат през ноември, а цената на базовата версия ще бъде 1299 долара (в САЩ).
Google патентова изкуствена роговица

Интернет-гигантът от много години разработва най-различни контактни лещи, а сега се появи информация за нещо още по-интересно в тази област. Google патентова изкуствена роговица за човешко око, съставена от множество микроскопични компютри, с помощта на която хората завинаги могат да се избавят от късогледство и далекогледство. Според корпорацията, новата технология ще бъде първата решителна стъпка в това направление.Новата изкуствена роговица е съставена от множество микрокомпютри, акумулаторна батерия и модул за безжична връзка, който служи за зареждане на акумулаторната батерия и вероятно за обмен на информация. Налична е и миниатюрна антена за безжичната връзка. В патента се казва още, че устройството, което се вгражда в очната ябълка ще има чипсет, който ще покрива абсолютно всички процеси и функции на естествената роговица на окото.Изкуствената роговица ще се имплантира с помощта на инжекция - първоначално тя е гъста течност, която се втвърдява чрез втора инжекция, след което започва да функционира като естествена роговица и фокусира изображенията. Хората с подобен имплант ще трябва да носят специално устройство, което чрез Bluetooth връзка подава енергия към импланта. Това не е първия опит на Google в тази сфера. През 2014 година Интернет-гигантът създаде контактни лещи, които по безжичен път подават информация за съдържанието на захар в кръвта, която се базира на анализа на слъзната течност. Тези данни са важни за диабетиците.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

С каква операционна система работи вашият смартфон?
Общо гласували: 1021 Други анкети