Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SpectreONE: най-стилният моноблок на HP

Шрифт
От , 1146 прегледа 0 препоръчай |
HP днес представи няколко от своите all-in-one решения, сред които се откроява моноблокът SpectreONE. Това е първото устройство в премиум-линията Spectre.

Устройството може да се похвали с 23.6-инчов сензорен екран с резолюция от 1920 ? 1080 пиксела и работа под управлението на Windows 8. Моделът идва с безжична клавиатура и тъчпад, възприемащ жестове (мишка може да бъде закупена отделно).

Дебелината на SpectreONE е рекордна за моноблоковете на HP 11,5 мм. От HP твърдят, че отказът от сензорния панел ще доведе до увеличаване дебелината на устройството с 4-5 мм.

Интересното в днешното решение е наличието на вградения NFC-модул. С негова помощ, само с едно докосване могат да се свързват към моноблока мобилни устройства за продължително потоково възпроизвеждане на музика или видео (тези устройства трябва да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа).

HP SpectreONE е с Intel Core процесор от трето поколение (Ivy Bridge), графична карта NVIDIA с 1 GB памет (моделът не е уточнен), 6 GB RAM, аудиосистемата Beats Audio, два USB 2.0 порта и два USB 3.0, порт HDMI, уеб-камера и четец на карти памет. Устройство за четене на оптични дискове в моноблока липсва (това най-вероятно е направено с цел намаляване на общата дебелина на устройството).

Продажбите на HP SpectreONE ще започнат през ноември, а цената на базовата версия ще бъде 1299 долара (в САЩ).
Русия създава плазмен ракетен двигател за усвояване на далечния космос

Научно-техническият съвет на неправителствената организация "Енергомаш" съвместно с националния изследователски център "Курчатовски институт" проектираха новия "безелектроден плазмен ракетен двигател". Започнала е работата върху лабораторния образец. Плазменият двигател е електрически ракетен двигател, работното тяло на който получава ускорение от плазмата. Тези двигатели бяха разработени през 60-те години на миналия век и сега се използват преди всичко в геостационарните спътници за запазване на тяхното точно разположение в пространството. Плазменият двигател на "Енергомаш" ще има мощност 100 KW и ще бъде подходящ не само за геостационарните спътници, но и за далечни междузвездни полети.През последните години много държави работят върху плазмени двигатели от ново поколение. Европа работи върху хеликонен плазмен двигател (Helicon double-layer thruster), американската Ad Astra Rocket Company заедно с канадската Nautel тестват 200 KW плазмен двигател VASIMR. Иран също създава свой ракетен двигател от подобен тип. Произвежданите досега плазмени двигатели имат висока скорост на реактивната струя и малък разход, но и малка тяга. Тяхната мощност е няколко десетки вата.Енергомаш създава плазмен двигател от съвсем нов тип, в който се използват плазмените процеси на термоядрения синтез. Използват се високотемпературни свръхпроводници и високочестотни генератори, изградени от най-съвременни компоненти. Новият руски ракетен двигател има висока енергийна ефективност, а като работно тяло може да бъде използвано на практика всякакво вещество. Мощността на новия плазмен двигател се ограничава единствено от мощността на високочестотния генератор.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

С каква операционна система работи вашият смартфон?
Общо гласували: 2205 Други анкети