Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SpectreONE: най-стилният моноблок на HP

Шрифт
От , 1132 прегледа 0 препоръчай |
HP днес представи няколко от своите all-in-one решения, сред които се откроява моноблокът SpectreONE. Това е първото устройство в премиум-линията Spectre.

Устройството може да се похвали с 23.6-инчов сензорен екран с резолюция от 1920 ? 1080 пиксела и работа под управлението на Windows 8. Моделът идва с безжична клавиатура и тъчпад, възприемащ жестове (мишка може да бъде закупена отделно).

Дебелината на SpectreONE е рекордна за моноблоковете на HP 11,5 мм. От HP твърдят, че отказът от сензорния панел ще доведе до увеличаване дебелината на устройството с 4-5 мм.

Интересното в днешното решение е наличието на вградения NFC-модул. С негова помощ, само с едно докосване могат да се свързват към моноблока мобилни устройства за продължително потоково възпроизвеждане на музика или видео (тези устройства трябва да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа).

HP SpectreONE е с Intel Core процесор от трето поколение (Ivy Bridge), графична карта NVIDIA с 1 GB памет (моделът не е уточнен), 6 GB RAM, аудиосистемата Beats Audio, два USB 2.0 порта и два USB 3.0, порт HDMI, уеб-камера и четец на карти памет. Устройство за четене на оптични дискове в моноблока липсва (това най-вероятно е направено с цел намаляване на общата дебелина на устройството).

Продажбите на HP SpectreONE ще започнат през ноември, а цената на базовата версия ще бъде 1299 долара (в САЩ).
 

Нов технологичен процес 100 пъти понижава себестойността на графена

Учените от университета в Глазгоу съобщиха, че са разработили нова технология за получаване на големи листи графен със 100 пъти по-малка себестойност, отколкото познатите към днешен ден технологични процеси. Най-разпространеният към днешен ден метод за получаване на графен се базира на химично утаяване на пари (chemical vapour deposition, CVD), при който газообразните реагенти кондензирайки, се отлагат върху специална повърхност и образуват графенов филм. Новата технология използва подобен процес, чрез който се получават големи листове графен с минимум дефекти върху обикновено медно фолио. Използва се медта, която служи за изготвяне на катоди в литиевите акумулаторни батерии и е много разпространена. Гладката повърхност на тази мед се оказа на практика идеалната подложка за формиране на графеновите листи. Създателите на технологията допълват, че техническите параметри на транзисторите, направени от този графен са значително по-добри от транзисторите, направени от графен по старата технология. По-добри са електрическата проводимост и оптичните свойства. Използваните в новата технология медни листи струват около $1 на квадратен метър, докато специалните медни листи при старата технология струват около $115 на квадратен метър и това е скъп материал, които изисква специална подготовка преди използване. Висококачественият графен ще се използва за създаване на нови електронни устройства, за създаване на протези с осезание, за нови космически технологии и други.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

През коя музикална услуга слушате музика?
Общо гласували: 357 Други анкети