Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SpectreONE: най-стилният моноблок на HP

Шрифт
От , 1138 прегледа 0 препоръчай |
HP днес представи няколко от своите all-in-one решения, сред които се откроява моноблокът SpectreONE. Това е първото устройство в премиум-линията Spectre.

Устройството може да се похвали с 23.6-инчов сензорен екран с резолюция от 1920 ? 1080 пиксела и работа под управлението на Windows 8. Моделът идва с безжична клавиатура и тъчпад, възприемащ жестове (мишка може да бъде закупена отделно).

Дебелината на SpectreONE е рекордна за моноблоковете на HP 11,5 мм. От HP твърдят, че отказът от сензорния панел ще доведе до увеличаване дебелината на устройството с 4-5 мм.

Интересното в днешното решение е наличието на вградения NFC-модул. С негова помощ, само с едно докосване могат да се свързват към моноблока мобилни устройства за продължително потоково възпроизвеждане на музика или видео (тези устройства трябва да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа).

HP SpectreONE е с Intel Core процесор от трето поколение (Ivy Bridge), графична карта NVIDIA с 1 GB памет (моделът не е уточнен), 6 GB RAM, аудиосистемата Beats Audio, два USB 2.0 порта и два USB 3.0, порт HDMI, уеб-камера и четец на карти памет. Устройство за четене на оптични дискове в моноблока липсва (това най-вероятно е направено с цел намаляване на общата дебелина на устройството).

Продажбите на HP SpectreONE ще започнат през ноември, а цената на базовата версия ще бъде 1299 долара (в САЩ).
 

Heliatek представи органични слънчеви батерии с рекордна ефективност

Немската компания Heliatek постави нов рекорд по ефективност на преобразуване на слънчевата енергия в електрическа с помощта на органични фотоелементи. Предишният рекорд принадлежи на същата компания, която през 2012 година постигна 10,7%. Представените тази година органични слънчеви елементи имат ефективност на преобразуване 13,2%. Използва се комбинация от три типа поглъщащи материали, които оптимално преобразуват в електрическа енергия светлината на зеления, червения и близкия инфрачервен диапазон.Традиционните силициеви слънчеви панели имат по-голяма ефективност на преобразуването, но органичните фотоелементи са евтини, гъвкави, могат да бъдат нанасяни на всякакви повърхности и не замърсяват околната среда."Превъзходното поведение на органичните полупроводникови клетки в условия на слаба осветеност и висока температура ги прави почти еквивалентни на силициевите слънчеви батерии, които в реалния свят имат ефективност около 17%" - отбеляза доктор Мартин Пфефер от компанията Heliatek.Параметрите и ефективността на новите фотоелементи са тествани и потвърдени от независима експертиза в лабораторията CSP Fraunhofer в института Фраунхофер.Новата технология ще се използва при производството на новата фамилия свръхлеки и гъвкави слънчеви батерии HeliaFilm. Ще се предлагат и слънчеви елементи във вид на руло, които са особено подходящи за покривите и стените на сградите.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 804 Други анкети