Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SpectreONE: най-стилният моноблок на HP

Шрифт
От , 1157 прегледа 0 препоръчай |
HP днес представи няколко от своите all-in-one решения, сред които се откроява моноблокът SpectreONE. Това е първото устройство в премиум-линията Spectre.

Устройството може да се похвали с 23.6-инчов сензорен екран с резолюция от 1920 ? 1080 пиксела и работа под управлението на Windows 8. Моделът идва с безжична клавиатура и тъчпад, възприемащ жестове (мишка може да бъде закупена отделно).

Дебелината на SpectreONE е рекордна за моноблоковете на HP 11,5 мм. От HP твърдят, че отказът от сензорния панел ще доведе до увеличаване дебелината на устройството с 4-5 мм.

Интересното в днешното решение е наличието на вградения NFC-модул. С негова помощ, само с едно докосване могат да се свързват към моноблока мобилни устройства за продължително потоково възпроизвеждане на музика или видео (тези устройства трябва да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа).

HP SpectreONE е с Intel Core процесор от трето поколение (Ivy Bridge), графична карта NVIDIA с 1 GB памет (моделът не е уточнен), 6 GB RAM, аудиосистемата Beats Audio, два USB 2.0 порта и два USB 3.0, порт HDMI, уеб-камера и четец на карти памет. Устройство за четене на оптични дискове в моноблока липсва (това най-вероятно е направено с цел намаляване на общата дебелина на устройството).

Продажбите на HP SpectreONE ще започнат през ноември, а цената на базовата версия ще бъде 1299 долара (в САЩ).
Intel представи инструменти за развитието на технологията RealSense

По време на Intel Developer Forum, бяха направени няколко значителни изявления, отнасящи се за Intel RealSense Technology. Точно както бинокулярното зрение дава възможност на хората да виждат света в три измерения, целта на технологията RealSense е да даде възможност на интелигентни, интерактивни и автономни машини с подобно на човешкото, но 3D възприятие. Intel RealSense Robotic Development Kit: Компактната AAEON UP платка и камерата Intel RealSense R200 дават възможност на разработчиците да изградят свои прототипи на роботи, които могат да разпознават предмети или хора и да се ориентират в околната среда. Той идва с предварително инсталиран Linux и поддържка на Robot Operating System (ROS). Вече е налично за поръчка в магазина на IDF, и от следващия месец е налично онлайн за предварителна поръчка за целия свят.Intel RealSense ZR300 Development Kit:Тази нова периферна камера и комплект за разработчици комбинира задълбочено наблюдение и проследяване на движенията с висока точност. В комбинация с Intel RealSense SDK за Linux, включва одометърна технология в реално време, която позволява автономно картографиране и навигация. Също така има възможности за проследяване на хора и предмети. ZR300 е идеален за автономни роботи, дронове, виртуална и добавена реалност, и за други цели. Комплектът за разработчици е планиран да е достъпен до края на 2016 г.Intel RealSense Camera 400 Series: Следващото поколение камера RealSense предлага подобрена точност, с два пъти повече 3D заснемания в секунда и над два пъти по-голямо измерване на обхвата в сравнение с миналото поколение. Съчетано с поддръжка на употреби на закрито и открито, RealSense 400 ще позволи на разработчиците да създадат изключителни приложения. Intel Euclid Developer Kit: Устройството включва усещане, изчислителност, и възможност за свързване в едно all-in-one устройство голямо колкото десертче. Оборудвано с камерата RealSense, процесор Intel Atom, и безжична свързаност, комплектът идва с предварително инсталирано, полезно за разработчиците приложение. Тази plug-and-play платформа дава на разработчиците възможност бързо и лесно да създават приложения с RealSense. Intel Euclid Developer Kit е идеален за изследователи, създатели и разработчици на роботи.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Коя 4G мрежа ползвате?
Общо гласували: 758 Други анкети