Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SpectreONE: най-стилният моноблок на HP

Шрифт
От , 1159 прегледа 0 препоръчай |
HP днес представи няколко от своите all-in-one решения, сред които се откроява моноблокът SpectreONE. Това е първото устройство в премиум-линията Spectre.

Устройството може да се похвали с 23.6-инчов сензорен екран с резолюция от 1920 ? 1080 пиксела и работа под управлението на Windows 8. Моделът идва с безжична клавиатура и тъчпад, възприемащ жестове (мишка може да бъде закупена отделно).

Дебелината на SpectreONE е рекордна за моноблоковете на HP 11,5 мм. От HP твърдят, че отказът от сензорния панел ще доведе до увеличаване дебелината на устройството с 4-5 мм.

Интересното в днешното решение е наличието на вградения NFC-модул. С негова помощ, само с едно докосване могат да се свързват към моноблока мобилни устройства за продължително потоково възпроизвеждане на музика или видео (тези устройства трябва да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа).

HP SpectreONE е с Intel Core процесор от трето поколение (Ivy Bridge), графична карта NVIDIA с 1 GB памет (моделът не е уточнен), 6 GB RAM, аудиосистемата Beats Audio, два USB 2.0 порта и два USB 3.0, порт HDMI, уеб-камера и четец на карти памет. Устройство за четене на оптични дискове в моноблока липсва (това най-вероятно е направено с цел намаляване на общата дебелина на устройството).

Продажбите на HP SpectreONE ще започнат през ноември, а цената на базовата версия ще бъде 1299 долара (в САЩ).
Полетът до Манчестър бе отклонен след като таблет на Samsung прегря

Самолетът, извършващ редовен полет от Детройт до Амстердам внезапно се приземи в Манчестър, след като седалка в бизнес класа започна да пуши. Впоследствие се оказа, че отстрани на седалката се е заклещил таблет на Samsung и евентуално е прегрял.Самолетът е бил близо до английския град, когато един от пасажерите съобщи, че кабината на бизнес класа е изпълнена с дим. Пилотът трябвало да направи опасна маневра и да се върне в Манчестър.След като Боинг 767-400 се приземи в британския град, екипът по поддръжка обстойно провери самолета и намери заклещен в седалката таблет Samsung Galaxy, забравен от предишен пасажер Самолетът остана в Манчестър за два часа и половина преди да потегли отново към Амстердам, където пристигна с три часа закъснение.Говорител на Samsung съобщи, че въпросното устройство не е Galaxy Note7, който беше център на разгорещени спорове относно прегряването и експлодирането на батерии в този смартфон. "По всичко личи, че външни фактори са допринесли за злополуката" - каза говорителят, "това няма никаква връзка със Samsung Galaxy Note7. Свързали сме се с Delta Air Lines за да разучат проблема, но засега не знаем точната причина".Това е втория случай, в който Samsung устройство се запалва в самолет: първият беше прегряването на Galaxy Note 2 по време на IndiGo полета за Индия. В някои самолети вече започнаха да се изписват предупреждения за изключване на всякакви устройства на Samsung, поради опасност от прегряване.Федералната авиационна администрация започна разследване по случая с отклонения самолет.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв смартфон използвате?
Общо гласували: 239 Други анкети