Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SpectreONE: най-стилният моноблок на HP

Шрифт
От , 1125 прегледа 0 препоръчай |
HP днес представи няколко от своите all-in-one решения, сред които се откроява моноблокът SpectreONE. Това е първото устройство в премиум-линията Spectre.

Устройството може да се похвали с 23.6-инчов сензорен екран с резолюция от 1920 ? 1080 пиксела и работа под управлението на Windows 8. Моделът идва с безжична клавиатура и тъчпад, възприемащ жестове (мишка може да бъде закупена отделно).

Дебелината на SpectreONE е рекордна за моноблоковете на HP 11,5 мм. От HP твърдят, че отказът от сензорния панел ще доведе до увеличаване дебелината на устройството с 4-5 мм.

Интересното в днешното решение е наличието на вградения NFC-модул. С негова помощ, само с едно докосване могат да се свързват към моноблока мобилни устройства за продължително потоково възпроизвеждане на музика или видео (тези устройства трябва да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа).

HP SpectreONE е с Intel Core процесор от трето поколение (Ivy Bridge), графична карта NVIDIA с 1 GB памет (моделът не е уточнен), 6 GB RAM, аудиосистемата Beats Audio, два USB 2.0 порта и два USB 3.0, порт HDMI, уеб-камера и четец на карти памет. Устройство за четене на оптични дискове в моноблока липсва (това най-вероятно е направено с цел намаляване на общата дебелина на устройството).

Продажбите на HP SpectreONE ще започнат през ноември, а цената на базовата версия ще бъде 1299 долара (в САЩ).
 

След 10 години всички автомобили на BMW ще имат електрически двигатели

Немският автомобилен концерн възнамерява да оборудва всички свои автомобили с електрически двигатели. RTTNews съобщи, че тази модернизация ще трябва бъде направена, когато влязат в сила новите закони на Евросъюза за ограничаване емисиите на изгорелите газове. За да се впишат в новите рамки на закона, във всички автомобили е необходимо да се инсталира електрическо задвижване с електродвигател и електрически генератор. Не е задължително отказването от двигателите с вътрешно горене - те могат да работят като помощни двигатели за генериране на ток в хибридните инсталации или като резервни двигатели за дълги разстояния. Електродвигатели ще бъдат инсталирани дори и в спортните седни 3 Series. Новите норми за изгорелите газове ще бъдат по-твърди, отколкото в САЩ и Китай. Сега съществуващите норми ще действат до 2021 година, въпреки че се обсъжда те да действат до 2025 година. След този краен срок ще трябва да се произвежда по-съвършен и екологичен транспорт. Неотдавна се появи информация, че BMW е готова с хибридната силова технология Plug-in Hybrid, при която във всяко колело е вграден отделен неголям електромотор. В този случай, стандартният двигател с вътрешно горене си остава и се използва само при необходимост.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко често сменяте смартфона си?
Общо гласували: 413 Други анкети