Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Киберпрестъпниците все по-често използват IT сайтове за своите цели

Шрифт
От , 1832 прегледа 0 препоръчай |


Отдавнашна практика на киберпрестъпниците е да използват компрометирани сайтове за целите си като разполагат в тях линкове към зловредно съдържание, но според наскоро излязъл доклад по интернет сигурност става ясно, че за тези цели биват използвани все по-често не толкова порно сайтовете, колкото една друга група сайтове. Според специалистите от компанията за информационна сигурност Websense, сайтовете със съдържание за възрастни са изместени до голяма степен от тези, които се занимават с новини и материали свързани с информационните технологии.

Според анализа на компанията, направен с помощта на технологията ThreatSeeker и някои други инструменти се оказва, че 85% от зловредните връзки, които са били забелязани от софтуера на компанията са разположени върху легитимни сайтове. Това е увеличение с цели 82% в сравнение с 2011г. Крис Асташийо, специалист към Websense съобщава, че киберпрестъпниците намират все по-често интерес в компрометирането на системи на компании и организации, като крайната им цел е инфилтрирането на зловредно съдържание във всичко свързано с информационните технологии - от сайтове на разработчици до блогове и сайтове за IT новини и подобни.

Отделно от това, компаниите предоставящи различни решения за защита и филтриране на уеб съдържание обикновено блокират достъпа на потребителите до порно сайтове и страници свързани с онлайн залагания и предпочитат да не ограничават достъпа до IT сайтове, тъй като това може да окаже влияние на дадената компания. Според доклада на Websense, следващата най-атакувана категория сайтове след "информационни технологии" са страниците свързани с бизнес и икономика, а "голямата тройка" разпространяваща зловредно съдържание се състои от САЩ, Русия и Германия. От другата страна - най-засегнати от зловреден код са жителите от САЩ, Великобритания и Франция.

Друго интересно наблюдение в доклада е, че разпространяването на спам си остава и през изминалата година най-разпространеният метод за достигане на киберпрестъпниците до жертвите им. Първенството в разпространението на мошенически писма и тук се държи от САЩ, следвани от Канада и Бахамите. 

Немски физици също потвърдиха работоспособността на "невъзможния" двигател с електромагнитна тяга

Германски учени потвърдиха, че "невъзможният" двигател, базиран на електромагнитни вълни, действително създава ненулева тяга. Те презентираха резултатите от своите изследвания на 27-ми юли, по време на конференция, посветена на двигателите и енергетиката, организирана от американския институт по аеронавтика и астронавтика. Изследванията представи професор Мартин Таджмар от Дрезденския технологичен университет. Да си припомним, че двигателят EmDrive бе измислен от британеца Роджър Шойер и на пръв поглед нарушава закона за съхранение на импулса, понеже се създава тяга от отражението на електромагнитно излъчване от стените на отражателна камера, без да има реактивно изхвърляне.Двигателят дълго не бе приеман сериозно, но практическите опити на NASA и китайски учени показаха, че действително се създава тяга. Професор Мартин Таджмар съобщи, че той и неговия екип са повторили всички лабораторни тестове, и официално потвърдиха, че двигателят създава реална тяга. В презентацията се казва: "Ние наблюдавахме тяга, съвпадаща с предварителните изчисления, като отстранихме много външни източници на влияние. Създава се тяга и са необходими още изследвания. На следващите етапи ще използваме не само по-добра електрическа, но и магнитна изолация и електронно управление на режимите".Ако си представим, че реален космически апарат получи такъв двигател, то той ще може да стигне Плутон за 18 месеца, при това с тягата, регистрирана от немските учени. Това е възможно, понеже EmDrive осигурява непрекъснато ускорение.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Смятате ли да преминете към Windows 10?
Общо гласували: 1007 Други анкети