Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Киберпрестъпниците все по-често използват IT сайтове за своите цели

Шрифт
От , 1954 прегледа 0 препоръчай |


Отдавнашна практика на киберпрестъпниците е да използват компрометирани сайтове за целите си като разполагат в тях линкове към зловредно съдържание, но според наскоро излязъл доклад по интернет сигурност става ясно, че за тези цели биват използвани все по-често не толкова порно сайтовете, колкото една друга група сайтове. Според специалистите от компанията за информационна сигурност Websense, сайтовете със съдържание за възрастни са изместени до голяма степен от тези, които се занимават с новини и материали свързани с информационните технологии.

Според анализа на компанията, направен с помощта на технологията ThreatSeeker и някои други инструменти се оказва, че 85% от зловредните връзки, които са били забелязани от софтуера на компанията са разположени върху легитимни сайтове. Това е увеличение с цели 82% в сравнение с 2011г. Крис Асташийо, специалист към Websense съобщава, че киберпрестъпниците намират все по-често интерес в компрометирането на системи на компании и организации, като крайната им цел е инфилтрирането на зловредно съдържание във всичко свързано с информационните технологии - от сайтове на разработчици до блогове и сайтове за IT новини и подобни.

Отделно от това, компаниите предоставящи различни решения за защита и филтриране на уеб съдържание обикновено блокират достъпа на потребителите до порно сайтове и страници свързани с онлайн залагания и предпочитат да не ограничават достъпа до IT сайтове, тъй като това може да окаже влияние на дадената компания. Според доклада на Websense, следващата най-атакувана категория сайтове след "информационни технологии" са страниците свързани с бизнес и икономика, а "голямата тройка" разпространяваща зловредно съдържание се състои от САЩ, Русия и Германия. От другата страна - най-засегнати от зловреден код са жителите от САЩ, Великобритания и Франция.

Друго интересно наблюдение в доклада е, че разпространяването на спам си остава и през изминалата година най-разпространеният метод за достигане на киберпрестъпниците до жертвите им. Първенството в разпространението на мошенически писма и тук се държи от САЩ, следвани от Канада и Бахамите.Излезе финалната версия на ОС Android 7.0 Nougat

Google официално съобщи, че започва разпространението на мобилната ОС Android 7.0 Nougat за устройствата Nexus. От днес в продължение на няколко седмици ще бъдат разпратени обновявания за мобилните устройства Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Nexus 9, Pixel C и General Mobile 4G (Android One). Новите и коригирани сорс-кодове до края на тази седмица ще бъдат публикувани в Git-хранилището на проекта (поддиректория android-7.0.0_r1). От ключовите промени в новата ОС можем да изброим режима на едновременна работа в няколко програмни прозореца, графическия програмен интерфейс Vulkan, използването на OpenJDK, директен отговор на съобщенията, режимът Direct Boot, програмен интерфейс за достъп до директориите на външни запомнящи устройства, новият API MediaBrowser. Многопрозоречен режим на работа: става възможно разделянето на програмния прозорец на няколко части, в които едновременно работят различни приложения. Във версията на Android 7.0 Nougat за телевизори е вградена функцията за показване на изображение в изображението. Налични са средства за управляване на рози режим - минимален размер на прозореца и други. Поддръжка на API Vulkan. В сравнение с OpenGL ES, използването на Vulkan съществено понижава натоварването на централния процесор - в тестовете на Google до 10 пъти. Повишава се производителността на цялата графична система. Java 8. Благодарение на интеграцията на OpenJDK, програмистите разполагат с всички възможности на Java 8. Сега става възможно използване на ламбда изрази, статистически методи, анотации, Stream API и други. За образуването на крайните приложения се предлага Jack (Java Android Compiler Kit), който може да компилира Java сорс-кода в двоичен код.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Коя 4G мрежа ползвате?
Общо гласували: 716 Други анкети