Google представи официално Play Pass

11
3243

След като по-рано това лято се появиха спекулации около това, тази седмица Google разкри новата си абонаментна услуга с името Play Pass. Тя стартира с над 350 приложения и игри, като първоначално ще се предлага единствено в САЩ, а по-късно ще получи и глобално разпространение.

Официалната цена на услугата е $4.99 на месец, като в началото компанията ще предложи 10-дневен безплатен пробен период. Той ще предложи достъпа до десетки приложения и игри, в които няма да присъстват реклами, микротранзакции или друг начин за допълнителна монетизация, за до шест устройства. Сред заглавията, с които стартира услугата откриваме имената на Monument Valley 2, Stardew Valley, Terraria, Limbo, Death Squared, The Battle of Polytopia, This is the Police и др. Тук се включват също така и някои платени приложения, свързани с времето, музикални апликации и такива за фитнес и здраве.

Не е съвсем ясно точно как разработчиците ще получават заплащане за това, че приложенията им са включени в програмата, макар и Google да уточняват, че това няма да е еднократно плащане.

„Колкото повече стойност намират потребителите във вашето заглавие, толкова повече ще печелите на възходяща база“, пишат от компанията. „В допълнение към това. за един ограничен срок от време, ние предлагаме ние предлагаме занижена начална такса за желаещите да се абонират, така че дори повече потребители да се запишат и открият съдържание по вкуса им на страниците на Play Pass“. Става дума за кратковременна оферта, при която услугата ще е достъпна срещу $1.99 на месец за едногодишен абонамент.

Изглежда така сякаш наистина това е отговора на Google на Apple Arcade, която идва на същата цена, но предлага далеч по-ограничен каталог от приложения. За разлика от Play Pass, където приложенията ще могат да се закупят и самостоятелно, тези за Arcade си остават ексклузивни за услугата за iOS.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Bongo
Bongo

Андроид набра такава папулярност именно заради безплатния си характер, но в последно време прекаляват с рекламите и парите, които искат. Става тромава и ламтяща за RAM, пък и вирусчета взеха да я спохождат. В този ред на мисли се чудя къде ли ще й излезе краят?!

hood
hood

Ем, аз предпочитам да плащам малки суми вместо да ми излизат реклами. Ама уви, приложенията, които ползвам, не са в този списък. Цената е добра и то за 6 устройства. Проблемът е, че са малко приложенията. Има проложения, които много ме радват и ги ползвам, ама са безплатни с реклами. Няма опция за заплащане и спиране на рекламите. Например Face28

шарк
шарк

мързи ви да си рутнете телефоните, ще забравите за рекламите, а и доста други благинки печелите

hood
hood

И като го рутна, как ще забравя за рекламите в апликациите? То, в самата ОС няма реклами – има в апликациите. Какво общо има рутната система с рекламите, които получавам във Вайбър примерно?

Хахаха
Хахаха

Само неграмотни хора ползват Вайбър, това е телеметрия на макс. Пробвам Телеграм!

Стефан
Стефан

Пробвай програмата AdGuard. Свали си я от сайта на разработчика. Има 1 месец пробен период и ако ти хареса, плащаш си. Ще забравиш за реклами в приложения и браузъри. Дори не знаех, че има реклама във вайбър за телефона. На компютъра съм виждал че има, но и там бързо я разкарах с няколко реда в host файла на windows. Преди да открия тази програма AdGuard, рутвах всеки един мой телефон за да спра рекламите.

Хахаха
Хахаха

Като китайски достъп до социалните ти профили, домашното ти порно, онлайн банкирането, пейпал услугите, данните на бановите ти карти и цялата ти лична кореспонденция.

Капитализъм
Капитализъм

Android не е безплатна, нито напълно отворена, Гугъл иска пари за лицензи от производителите да я използват. Тази цена се включва в самото устройство. Много „безплатни“ приложения използват личните ти данни и така индиректно плащат хиляди долари посредством рекламите и информацията, която си дал и която ще бъде използвана да те накара да купуваш, дори извън системата на телефоните. Не мисли като Бай Ганьо! Мисли как да увеличиш доходите си, а не как да пилиш разходите си. Основата на икономиката се върти около потреблението – едните предлагат, другите купуват. Затова и много от потребителите предпочитат системи като тази на Епъл… Виж още »

Разум
Разум

Наполовина си прав. Обаче сигурността и поверителността при Епъл са илюзия 🙂

Efix
Efix

Оказва се, че Stadia няма да е това, за което го мислехме – Netflix за игри. може би Microsoft по-добре ще напипа пулса на пазара и ще го предложи.

Fake News
Fake News

Какво общо има Stadia с тази статия?