Samsung иска да се увери, че приложенията за новия сгъваем Galaxy Fold телефон предлагат нужното ниво на преживяване. Компанията работи със своите партньори и обществото от Android разработчици, за да се изработи нов дизайн на приложенията за сгъваеми устройства.

Усилията в тази насока започнаха на ниво framework през април миналата година

Тогава е разработен UX дизайн, който в партньорство с Google получава интегрирана поддръжка в Android.

Още с представянето на Infinity Flex дисплея на SDC 2018, Samsung и Google отварят тестове лаборатории по цял свят – от Сеул през Маунтин Вю до Пекин. В тях те подкрепят партньорите и разработчиците да тестват и да подсигурят, че техните услуги и приложения са оптимизирани за Fold и Android.

Google представи промени в Android 10, за да предложи подобрена дейност при преоразмеряване. Android Emulator бе обновен, за да поддържа прехвърлянето между няколко екрана по-добре, което е път към оптимизацията на софтуера на сгъваемите телефони.

Стотици приложения са оптимизирани за телефона, включително услуги от водещи партньори като Amazon Prime Video, Facebook, iHeartMedia, Microsoft, Spotify, Twitter, VSCO и други.

С функции като App Continuity и Multi-Acive Window, можем да сърфираме в Интернет, да гледаме видео, да се свързваме с приятелите си – едновременно и както никога до сега.

С Galaxy Fold може да прехвърляте приложенията си между дисплеите и да пускате по няколко приложения едновременно.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за