Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

GeForce GTX 260 от BFG с воден блок Danger Den

Шрифт
От , 484 прегледа 0 препоръчай |
Компанията BFG Technologies е пуснала собствена версия на видео картата NVIDIA GeForce GTX 260, в която е използвала воден блок за понижаване на работната температура. Моделът с име BFG NVIDIA GeForce GTX 260 H2OC 896MB с ThermoIntelligence Water Cooling Solution заема един слот и е с фабрично повишени честоти.

Тази видео карта е снабдена с всички необходими принадлежности за монтаж в системата и може ефективно да се използва в конфигурации 2-Way SLI и 3-Way SLI.Основни технически характеристики:

  • GT200 (65 nm. технологичен процес);
  • Работна честота на графичното ядро: 675 MHz.;
  • Брой на поточните процесори: 192;
  • Памет: GDDR3 с обем 896 MB.;
  • Разреденост на интерфейса на паметта: 448 битa;
  • Ефективна честота на паметта: 2326 MHz.;
  • Технологии: унифицирана архитектура от второ поколение, поддръжка на PhysX, съвместимост с DirectX 10.0 Shader Model 4.0, поддръжка на NVIDIA PureVideo HD Technology, NVIDIA CUDA Technology и NVIDIA SLI Technology ( 2-Way SLI и 3-Way SLI);
  • Шина: PCI Express 2.0 х16;
  • Интерфейси: два порта DVI и един HDTV изход;
  • Два 6 пинови конектора за захранване.

Цената на това изделие в един британски онлайн магазин е 302 фунта стерлинги (с ДДС).

 

AMD Radeon R9 Nano: най-бързата видеокарта за mini-ITX системи, подходяща за игри с 4К резолюция

AMD официално представи видеокартата AMD Radeon R9 Nano. Според производителя, новата графична карта е най-бързата видеокарта за компютърни системи с mini-ITX размери. Новата карта може наистина да ни накара по друг начин да погледнем на компактните геймърски компютри, понеже това е единственото решение с дължина едва 150 милиметра, подходящо за игри с 4К резолюция. Radeon R9 Nano се базира на графичния процесор Fiji и е третото устройство с този GPU след Radeon R9 Fury и R9 Fury X. AMD твърди, че този анонс ще се окаже повратен момент за PC-игрите, тъй като се използва високоскоростната многослойна HBM (High-Bandwidth Memory) памет, която е разположена на същия кристал с графичния процесор. Новата графична карта поддържа API DirectX 12 и Vulkan. Radeon R9 Nano разполага с 4 GB HBM памет, а шината на паметта е 4096-битова. Графичният процесор съдържа 4096 поточни процесора, 256 текстурни блока и 64 растерни модула. Честотата на графичното ядро е указана "до 1000 MHz". Паметта работи с честота 500 MHz (ефективна скорост 1 Gb/s на линия). Охлаждането на Radeon R9 Nano се осъществява чрез изпарителни камери и топлинни тръби, една от които служи за извеждане на топлината от регулатора на напрежение. Наличен е малък вентилатор.Производителността на новата видеокарта достига 8,19 TFLOPS. Необходимо е допълнително захранване чрез 8-пинов конектор. Картата разсейва 175 W топлина. Устройството разполага с три DisplayPort 1.2 и един HDMI порта. Продажбите на AMD Radeon R9 Nano започват на 7-ми септември при цена $650.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко често сменяте смартфона си?
Общо гласували: 306 Други анкети