Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Fedora 7 рожден ден

Шрифт
От , 856 прегледа 0 препоръчай |
Утре, 31 май ще се появи версия 7 на Fedora. Fedora e Linux операционна система в която са интегрирани и показани най-новите постижения на софтуера и идеите с отворен код и на свободния софтуер.

Какво ново в тази версия?
Както знаете досега операционната система се наричаше Fedora Core последвана от версията си. От тук нататък благодарение на сливане на две основни направления от проекта Fedora, името се сменя. Това означава, че Core и Extras се сливат в едно. Версия 7 е първата версия на тази дистрибужция която е изцяло community направена, без намеса на компания или без наличието на определени интереси в разработването й.

Втората нова възможност е, че можете да си направите собствена версия и да я използвате за собствени нужди с пакети, които са ви необходими. Можете да добавяте собствени пакети или да използвате готовите на проекта и да си направите собствена среда за сървър, игри, разработка, офис или за изстрелване на совалки.

Другите интересни новости са намаляване на консумацията на приложенията и ядрото за да може да се намали използването на батерията при лаптопи, възможност да си създавате LiveCD със вградени инструменти.

Наличие на виртуализация, нови драйвери и поддръжка на повече безжични устройства, допълват причината да се снабдите с тази версия.


Освен всичко това, ще намерите интеграция на Free Desktop възможности, наличие на бързо превключване между потребителски сесии, без да се губи информацията между тях и един наистина приятен графичен интерфейс.

Как да се снабдите с новата версия?
Следвайте тази връзка за да разберете как да си свалите версията, след като се появи fedoraproject.org/get-fedora.html

Преминаване към новата версия
Ако сте ползвал досега версия на тази дистрибуция е добре да знаете, че софтуерната поддръжка на пакетите вече спира за версии 3,4 и 5, така, че ако използвате някоя от тези версии е добре да преминете към 6 и 7.

Как се преминава от една версия на друга и всякакви съвети, можете да намерите на сайта на проекта за България, тук: fedoraproject.bgug.org

Прочетете и информацията за мигриране към версия 7 на сайта на проекта : fedoraproject.org

 

Анонимните хакнаха сайт на ИДИЛ и поставиха в него реклама за Виагра и успокоителни

Хакерите Anonymous преди няколко часа проникнаха в един от пропагандните уеб-сайтовете на Ислямска Държава в даркнет и поставиха в сайта банер, чрез който рекламират лекарства от сорта на Виагра и Прозак.Да напомним, че darknet е една голяма част от уеб-пространството, която не се индексира от търсачки, не се появява в търсенията и социалните мрежи. Достъпът до даркнет най-често става чрез TOR или подобен софтуер.В хакнатия сайт е публикувано следното съобщение:"Твърде много ИДИЛ. По-спокойно. Прекалено много хора се забъркаха в тези ИДИЛ-глупости. Моля, погледнете тази прекрасна реклама, за да можем по-бързо да обновим нашата инфраструктура и да ви покажем всичко за ИДИЛ, което така жадувате да разберете".До съобщението се вижда реклама на уеб-сайт, който нарича себе си "Онлайн Bitcoin-аптека номер 1".Този сайт е един от стотиците, хакнати от Anonymous, които обявиха кибервойна на ИДИЛ. Хакерите разкриват сайтовете на Ислямска Държава и акаунтите в социалните мрежи, а след това ги унищожават.Последно време все повече радикални групировки разкриват сайтове в darknet, чрез които пропагандират и вербуват нови членове. Те предполагат, че дълбокия Интернет ще ги защити, но Anonymous това съвсем не ги спира.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

През коя музикална услуга слушате музика?
Общо гласували: 450 Други анкети