Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Fedora 7 рожден ден

Шрифт
От , 799 прегледа 0 препоръчай |
Утре, 31 май ще се появи версия 7 на Fedora. Fedora e Linux операционна система в която са интегрирани и показани най-новите постижения на софтуера и идеите с отворен код и на свободния софтуер.

Какво ново в тази версия?
Както знаете досега операционната система се наричаше Fedora Core последвана от версията си. От тук нататък благодарение на сливане на две основни направления от проекта Fedora, името се сменя. Това означава, че Core и Extras се сливат в едно. Версия 7 е първата версия на тази дистрибужция която е изцяло community направена, без намеса на компания или без наличието на определени интереси в разработването й.

Втората нова възможност е, че можете да си направите собствена версия и да я използвате за собствени нужди с пакети, които са ви необходими. Можете да добавяте собствени пакети или да използвате готовите на проекта и да си направите собствена среда за сървър, игри, разработка, офис или за изстрелване на совалки.

Другите интересни новости са намаляване на консумацията на приложенията и ядрото за да може да се намали използването на батерията при лаптопи, възможност да си създавате LiveCD със вградени инструменти.

Наличие на виртуализация, нови драйвери и поддръжка на повече безжични устройства, допълват причината да се снабдите с тази версия.


Освен всичко това, ще намерите интеграция на Free Desktop възможности, наличие на бързо превключване между потребителски сесии, без да се губи информацията между тях и един наистина приятен графичен интерфейс.

Как да се снабдите с новата версия?
Следвайте тази връзка за да разберете как да си свалите версията, след като се появи fedoraproject.org/get-fedora.html

Преминаване към новата версия
Ако сте ползвал досега версия на тази дистрибуция е добре да знаете, че софтуерната поддръжка на пакетите вече спира за версии 3,4 и 5, така, че ако използвате някоя от тези версии е добре да преминете към 6 и 7.

Как се преминава от една версия на друга и всякакви съвети, можете да намерите на сайта на проекта за България, тук: fedoraproject.bgug.org

Прочетете и информацията за мигриране към версия 7 на сайта на проекта : fedoraproject.org

 

Github второ денонощие удържа масирана DDoS-атака

Github от около 30 часа удържа масирана непрекъсната DDoS-атака. Текущото състояние периодично се съобщава в Twitter - @GithubStatus, както и на уеб-страницата status.github.com. Услугата е вече недостъпна за част от потребителите. Атаката заслужава внимание, понеже е твърде необичайна и много специалисти считат, че тя е резултат от тестване на нови методи за цензуриране на информацията.Предполага се, че причина за текущото състояние на нещата е "Великата китайска защитна стена". Атаката се осъществява по следния начин: за потребителите, които не са включени към китайските мрежи, се подменя JavaScript-кода на услугите Baidu Analytics и Baidu Ads, в които се добавя допълнителен код, осъществяващ циклични запитвания към GitHub. При попадане на тези сайтове, обикновеният потребител получава вредния код и неволно става участник в DDoS-атаката. Подмяната на кода се осъществява само за потребителите на не-китайски мрежи.Вредният скрипт е hm.baidu.com/h.js. По принцип, той не би трябвало да съдържа нещо, но след инжектирането получава доста голям обфускиран код. Скриптът изпраща запитвания към Github на всеки две секунди, които са незабележими за потребителите, но са пагубни за сайта.Китай нееднократно прави опити за ограничаване достъпа до GitHub, понеже китайските власти не одобряват някои публикувани в сайта материали.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв е оптималният размер за дисплей на смартфон според вас?
Общо гласували: 1250 Други анкети