Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Fedora 7 рожден ден

Шрифт
От , 883 прегледа 0 препоръчай |
Утре, 31 май ще се появи версия 7 на Fedora. Fedora e Linux операционна система в която са интегрирани и показани най-новите постижения на софтуера и идеите с отворен код и на свободния софтуер.

Какво ново в тази версия?
Както знаете досега операционната система се наричаше Fedora Core последвана от версията си. От тук нататък благодарение на сливане на две основни направления от проекта Fedora, името се сменя. Това означава, че Core и Extras се сливат в едно. Версия 7 е първата версия на тази дистрибужция която е изцяло community направена, без намеса на компания или без наличието на определени интереси в разработването й.

Втората нова възможност е, че можете да си направите собствена версия и да я използвате за собствени нужди с пакети, които са ви необходими. Можете да добавяте собствени пакети или да използвате готовите на проекта и да си направите собствена среда за сървър, игри, разработка, офис или за изстрелване на совалки.

Другите интересни новости са намаляване на консумацията на приложенията и ядрото за да може да се намали използването на батерията при лаптопи, възможност да си създавате LiveCD със вградени инструменти.

Наличие на виртуализация, нови драйвери и поддръжка на повече безжични устройства, допълват причината да се снабдите с тази версия.


Освен всичко това, ще намерите интеграция на Free Desktop възможности, наличие на бързо превключване между потребителски сесии, без да се губи информацията между тях и един наистина приятен графичен интерфейс.

Как да се снабдите с новата версия?
Следвайте тази връзка за да разберете как да си свалите версията, след като се появи fedoraproject.org/get-fedora.html

Преминаване към новата версия
Ако сте ползвал досега версия на тази дистрибуция е добре да знаете, че софтуерната поддръжка на пакетите вече спира за версии 3,4 и 5, така, че ако използвате някоя от тези версии е добре да преминете към 6 и 7.

Как се преминава от една версия на друга и всякакви съвети, можете да намерите на сайта на проекта за България, тук: fedoraproject.bgug.org

Прочетете и информацията за мигриране към версия 7 на сайта на проекта : fedoraproject.org

 

Всички филми и телевизионни предавания в The Pirate Bay вече могат да се гледат безплатно онлайн

Скандалният торент тракер The Pirate Bay вече поддържа новия плъгин Torrents Time, който дава възможност на потребителите да гледат филмите и телевизионните предавания директно в програмния прозорец на браузъра. По този начин един от най-големите торент-тракери в света се превърна в най-големият стрийминг сайт в света. За да направи по-лесен живота на потребителите The Pirate Bay въведе нова функционалност, благодарение на която торент тракерът се превърна в най-големия в света уеб сайт за видео стрийминг благодарение на новия браузърен плъгин Torrents Time.Плъгинът Torrents Time може да бъде изтеглен от уеб-сайта torrents-time.com и има версии за Internet Explorer, Chrome и Firefox за ОС Windows 7 и по-нова, както и за OS X 10.8 и по-нова. Обещана е версия за Safari и навярно след време ще има плъгин и за Edge. Това съвсем не е всичко. Код на този плъгин е публикуван в GitHub и всеки може да изтегли сорс-кодовете и да си компилира собствена модифицирана версия на Torrents Time. Много специалисти считат, че това е фундаментална стъпка в стриймването на всякакво видео. Онлайн услугата и приложението Popcorn-Time бяха блокирани от MPAA през месец ноември 2015 година. Но сега собствениците и защитниците на авторски права се сблъскаха с истински кошмар. Вече няма приложение, а просто плъгин за най-популярните браузъри, който поддържа Chromecast, Airplay и DLNA и дори има вградена поддръжка на VPN. Създателите на Torrents Time предлагат използването на платения VPN хостинг Anonymous VPN, но може да се използва всеки друг.Администраторите на торент-тракера The Pirate Bay опростиха до невъзможност стриймването на филми, като добавиха поддръжката на плъгина Torrents Time. Сега до magnet препратката се появи линка "Stream It!", като кликването върху него води до изтегляне на плъгина и след неговото стартиране веднага може да се гледат филмите Поддържат се субтитри. Torrentproject.se, Videomax.is, Online.porntime.ws и KickassTorrents съобщиха, че съвсем скоро също ще въведат поддръжката на Torrents Time.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 520 Други анкети