Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Fedora 7 рожден ден

Шрифт
От , 907 прегледа 0 препоръчай |
Утре, 31 май ще се появи версия 7 на Fedora. Fedora e Linux операционна система в която са интегрирани и показани най-новите постижения на софтуера и идеите с отворен код и на свободния софтуер.

Какво ново в тази версия?
Както знаете досега операционната система се наричаше Fedora Core последвана от версията си. От тук нататък благодарение на сливане на две основни направления от проекта Fedora, името се сменя. Това означава, че Core и Extras се сливат в едно. Версия 7 е първата версия на тази дистрибужция която е изцяло community направена, без намеса на компания или без наличието на определени интереси в разработването й.

Втората нова възможност е, че можете да си направите собствена версия и да я използвате за собствени нужди с пакети, които са ви необходими. Можете да добавяте собствени пакети или да използвате готовите на проекта и да си направите собствена среда за сървър, игри, разработка, офис или за изстрелване на совалки.

Другите интересни новости са намаляване на консумацията на приложенията и ядрото за да може да се намали използването на батерията при лаптопи, възможност да си създавате LiveCD със вградени инструменти.

Наличие на виртуализация, нови драйвери и поддръжка на повече безжични устройства, допълват причината да се снабдите с тази версия.


Освен всичко това, ще намерите интеграция на Free Desktop възможности, наличие на бързо превключване между потребителски сесии, без да се губи информацията между тях и един наистина приятен графичен интерфейс.

Как да се снабдите с новата версия?
Следвайте тази връзка за да разберете как да си свалите версията, след като се появи fedoraproject.org/get-fedora.html

Преминаване към новата версия
Ако сте ползвал досега версия на тази дистрибуция е добре да знаете, че софтуерната поддръжка на пакетите вече спира за версии 3,4 и 5, така, че ако използвате някоя от тези версии е добре да преминете към 6 и 7.

Как се преминава от една версия на друга и всякакви съвети, можете да намерите на сайта на проекта за България, тук: fedoraproject.bgug.org

Прочетете и информацията за мигриране към версия 7 на сайта на проекта : fedoraproject.org

Apple извади Twitter от категорията "Социални мрежи" в App Store

Twitter е социална мрежа, нали? Не и според Apple App Store.Официалното Twitter приложение бе извадено от категорията "Социални мрежи" на мобилната платформа и вместо там, сега вече се намира в раздел "Новини". Промяната стана тихомълком без обяснения от двете страни, но моментът, в който се случва това е интересен, тъй като по-рано тази седмица Twitter обяви доста ниски финансови резултати. Това на свой ред предизвика паника сред инвеститорите и в резултат акциите на компанията паднаха с 15 процента.Разбира се, промяната в категориите не означава, че Twitter непременно иска да се дистанцира от имиджа си на социална мрежа. Вместо това, компанията по-скоро се опитва да разшири дейността си и така да привлече повече потребители. Докато беше в раздел "Социални мрежи", мобилното приложение бе на пето място по сваляния, докато в "Новини" вече е на първо, което пък означава, че ще привлече повече внимание от страна на потребителите. В Google Play Store приложението все още е в "Социални", което също подсказва, че социалният имидж не е захвърлен изцяло.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

С каква операционна система работи вашият смартфон?
Общо гласували: 929 Други анкети