Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Fedora 7 рожден ден

Шрифт
От , 940 прегледа 0 препоръчай |
Утре, 31 май ще се появи версия 7 на Fedora. Fedora e Linux операционна система в която са интегрирани и показани най-новите постижения на софтуера и идеите с отворен код и на свободния софтуер.

Какво ново в тази версия?
Както знаете досега операционната система се наричаше Fedora Core последвана от версията си. От тук нататък благодарение на сливане на две основни направления от проекта Fedora, името се сменя. Това означава, че Core и Extras се сливат в едно. Версия 7 е първата версия на тази дистрибужция която е изцяло community направена, без намеса на компания или без наличието на определени интереси в разработването й.

Втората нова възможност е, че можете да си направите собствена версия и да я използвате за собствени нужди с пакети, които са ви необходими. Можете да добавяте собствени пакети или да използвате готовите на проекта и да си направите собствена среда за сървър, игри, разработка, офис или за изстрелване на совалки.

Другите интересни новости са намаляване на консумацията на приложенията и ядрото за да може да се намали използването на батерията при лаптопи, възможност да си създавате LiveCD със вградени инструменти.

Наличие на виртуализация, нови драйвери и поддръжка на повече безжични устройства, допълват причината да се снабдите с тази версия.


Освен всичко това, ще намерите интеграция на Free Desktop възможности, наличие на бързо превключване между потребителски сесии, без да се губи информацията между тях и един наистина приятен графичен интерфейс.

Как да се снабдите с новата версия?
Следвайте тази връзка за да разберете как да си свалите версията, след като се появи fedoraproject.org/get-fedora.html

Преминаване към новата версия
Ако сте ползвал досега версия на тази дистрибуция е добре да знаете, че софтуерната поддръжка на пакетите вече спира за версии 3,4 и 5, така, че ако използвате някоя от тези версии е добре да преминете към 6 и 7.

Как се преминава от една версия на друга и всякакви съвети, можете да намерите на сайта на проекта за България, тук: fedoraproject.bgug.org

Прочетете и информацията за мигриране към версия 7 на сайта на проекта : fedoraproject.org

Индийски доставчици дават по-висока скорост специално за торенти

Услуги като Spotify, Pandora, Google Play Music и Hulu изобщо не са достъпни в Индия, а местният каталог на Netflix е значително по-малък от този на американската версия. Ето защо, не е чудно, че пиратството в страната процъфтява.А сега индийските интернет доставчици дори направо предлагат по-високи скорости за сваляне и споделяне на торенти.Всички най-големи компании като Alliance Broadband, Excitel, Sifi Broadband, Syscon Infoway и True Broadband, увеличават значително скоростите за свалянето на пиратско съдържание като свързват потребителите към други хора от съответните си мрежи. Освен това, доставчиците си партнират и с торент търсачката Torbox за максимално бързо откриване на торенти и намаляване на разходите по трафика.Когато потребителите търсят съдържание през Torbox, резултатите се подреждат според това кои са най-близко и в същата мрежа. Файловете, хоствани от клиенти на същия доставчик, се свалят много по-бързо.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Коя 4G мрежа ползвате?
Общо гласували: 883 Други анкети