Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Fedora 7 рожден ден

Шрифт
От , 931 прегледа 0 препоръчай |
Утре, 31 май ще се появи версия 7 на Fedora. Fedora e Linux операционна система в която са интегрирани и показани най-новите постижения на софтуера и идеите с отворен код и на свободния софтуер.

Какво ново в тази версия?
Както знаете досега операционната система се наричаше Fedora Core последвана от версията си. От тук нататък благодарение на сливане на две основни направления от проекта Fedora, името се сменя. Това означава, че Core и Extras се сливат в едно. Версия 7 е първата версия на тази дистрибужция която е изцяло community направена, без намеса на компания или без наличието на определени интереси в разработването й.

Втората нова възможност е, че можете да си направите собствена версия и да я използвате за собствени нужди с пакети, които са ви необходими. Можете да добавяте собствени пакети или да използвате готовите на проекта и да си направите собствена среда за сървър, игри, разработка, офис или за изстрелване на совалки.

Другите интересни новости са намаляване на консумацията на приложенията и ядрото за да може да се намали използването на батерията при лаптопи, възможност да си създавате LiveCD със вградени инструменти.

Наличие на виртуализация, нови драйвери и поддръжка на повече безжични устройства, допълват причината да се снабдите с тази версия.


Освен всичко това, ще намерите интеграция на Free Desktop възможности, наличие на бързо превключване между потребителски сесии, без да се губи информацията между тях и един наистина приятен графичен интерфейс.

Как да се снабдите с новата версия?
Следвайте тази връзка за да разберете как да си свалите версията, след като се появи fedoraproject.org/get-fedora.html

Преминаване към новата версия
Ако сте ползвал досега версия на тази дистрибуция е добре да знаете, че софтуерната поддръжка на пакетите вече спира за версии 3,4 и 5, така, че ако използвате някоя от тези версии е добре да преминете към 6 и 7.

Как се преминава от една версия на друга и всякакви съвети, можете да намерите на сайта на проекта за България, тук: fedoraproject.bgug.org

Прочетете и информацията за мигриране към версия 7 на сайта на проекта : fedoraproject.org

Microsoft уволнява още 2850 души

Microsoft за пореден път съобщи за съкращения и че възнамерява до края на месец юни тази година да освободи още 2 850 служителя. Тази новина дойде веднага след вълната от съкращения на 1 850 души през месец март 2016 година. Информацията е на Business Insider, който допълни че първите 900 служителя от списъка вече са уведомени, получили са предизвестия и ще бъдат освободени до края на следващото финансово тримесечие. Тези процеси продължават вече не един и два месеца. Софтуерният гигант първоначално съкрати 18 000 души. Това стана през месец юни 2015 година и само след един месец уволни още 7 800. През октомври бяха съкратени още 1000 души. През месец май тази година бяха съкратени 1850 души, а сега - към тези хора трябва да добавим още 2 850 специалиста. В крайна сметка се получава, че само за около две години корпорацията напускат 31 500 служителя. Това са наистина масови уволнения. Много наблюдатели на пазара споделиха, че вече да се постъпи на работа в Microsoft съвсем не е добра идея.В корпорацията Microsoft около 38 000 души работят в производството, дистрибуциите и поддръжката, 37 000 служителя работят в отдела за изследване и разработки. С продажби и маркетинг се занимават 29 000 души. Още 10 000 заемат ръководни длъжности и се занимават с останалите въпроси.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Как планирате почивката си?
Общо гласували: 304 Други анкети