Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 555 прегледа 0 препоръчай |
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
Alma Locker: ефикасен троянец с команден сървър в Tor мрежата

Засега не е намерен начин за разшифроване на файловете без плащане на откупа Експертът Дариен Хус (Darien Huss) от компанията Proofpoint разкри новия рансъмуер Alma Locker, който криптира файловете на жертвите и след това иска откуп за декриптиращия ключ в размер на 1 биткойн ($581,24), който трябва да бъде заплатен не по-късно от 5 дни.През последните месец-два се появиха много криптиращи вируси-изнудвачи, реализацията на които бе доста слаба и лесно се намираха начини за декриптирането на файловете без заплащане. Alma Locker е един от съвсем малкото рансъмуери със защитен алгоритъм за криптиране, командният сървър на който е в Tor мрежата. Също така, това е един от малкото вируси-изнудвачи, в който не са намерени слаби места и уязвимости, даващи възможност за декриптиране на файловете без да се плаща откуп. След като попадне в системата, вирусът генерира за заразените файлове свое разширение, съставено от пет случайни символа и още осем символа - идентификатор на жертвата. Този идентификатор се състои от серийния номер на диск C:/ и MAC-адреса на първия мрежови интерфейс. След приключване на криптирането се показва съобщение с искане за откуп в размер на 1 биткойн и линкове към Tor мрежата, водещи към допълнителни инструкции.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Коя 4G мрежа ползвате?
Общо гласували: 752 Други анкети