Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 458 прегледа 0 препоръчай |
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

Google Maps вече има олекотен режим на работа

В Google Maps се появи специалният режим Lite Mode, при който картите се зареждат осезателно по-бързо и са блокирани някои от най-тежките функции. В този режим са изключени триизмерните карти и автоматичното зареждане на спътниковите снимки. При Lite Mode не могат автоматично да се измерват разстоянията и не се правят опити за използване на геолокационните  услуги и функции. Изключена е интеграцията с MyMaps. За това, дали е включен режимът Lite Mode (google.com/maps/?force=lite), се разбира по изобразената мълния в долния десен ъгъл на екранния прозорец.В олекотения режим е променен интерфейсът  - в лявата страна е разположен навигационен панел, който прилича на панела в мобилната версия на Google Maps. Към стандартната версия на картите може да се премине чрез клик върху малката мълния.Специалистите на Google съобщиха, че олекотеният режим ще се предлага при бавни Интернет-връзки, което е актуално и за потребителите, използващи мобилни връзки.Появи се информация, че Google скоро ще закрие старата версия на Google Maps и дори сред потребителите се разпространява петиция за запазване на старата версия на Google Maps. Мненията на потребителите както обикновено, силно се различават - мнозина одобряват именно този вариант, а други считат старата версия за по-удобна.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв е диагоналът на дисплея на лаптопа ви?
Общо гласували: 871 Други анкети