Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 488 прегледа 0 препоръчай |
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

АНС прекратява от днес масовото подслушване на телефони

В събота, в 23:59 часа (4:59 a.m. GMT) АНС изключи компютърните системи за масово подслушване на телефонните разговори на американците. Това стана точно 6 месеца след като бе приет закона "Акт на свободата" (The USA Freedom Act). Вместо старата програма влиза в сила нова, с намалени възможности, която ще използва по-добро адресно наблюдение. АНС бе задължена от новия закон в срок от 6 месеца да преустанови масовото подслушване на телефонни разговори и запис на метаданни. Този срок изтече днес и за осъществяване на подобна дейност, АНС трябва да получи разрешение от специален съд. Законът предвижда и увеличаване на прозрачността - в края на всяка година ще бъдат представяни подробни отчети за всички подобни искания за мониторинг.Спирането на програмата за масово подслушване PRISM става две години и половина след нейното огласяване от Едуард Сноудън. Масовото подслушване стана възможно след терористичните атаки на 11-ти септември 2001 година. Един от основните мотиви за закриването на програмата за подслушване е това, че през това време така и не е довела до нито един успех в борбата с тероризма.Някои привърженици на програмата за масово подслушване и следене се опитаха да я върнат след събитията в Париж, но безуспешно.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

През коя музикална услуга слушате музика?
Общо гласували: 564 Други анкети