Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 498 прегледа 0 препоръчай |
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

Франция даде три месеца на Facebook да спре с нелегитимните си практики

Френският орган, надзираващ спазването на правилата за защита на данните предупреди Facebook да спре преноса на данни към американски сървъри и да прекрати проследяването на движението на потребители, които нямат регистрация в социалната мрежа. CNIL дава три месеца на компанията да спре да изпълнява договореностите по вече неактивното споразумение между Европа и САЩ Safe Harbor, по силата, на което данните на европейци могат да се съхраняват зад Атлантика. Действието на споразумението бе прекратено през октомври от страна на висшия съд на ЕС, когато австриецът Макс Шремс най-после спчели делото си срещу Facebook Ireland да спре преноса на данни на европейци към САЩ.Отмяната на Safe Harbor доведе до решението за въвеждането на нова програма с име Privacy Shield, но то все още не е влязло в сила. „Facebook пренася данни в САЩ по силата на Safe Harbor, макар съдът на ЕС да обяви за невалиден този тип трансфер на данни, считано от 06.10.2015г. Настоящата забележка бива публикувана публично, заради сериозността на нарушението и големият брой хора, засегнати от случая”, се съобщава  официално съобщение на CNIL.Освен това, организацията нарежда на американската компания да спре със събирането на информация, свързана с посетените интернет страници от хора, които не са потребители на социалната мрежа. Facebook прави това, поставяйки в браузърите им специалната datr бисквитка, когато бива посетена публична страница от мрежата. CNIL изисква от Facebook да започне да информира надлежно потребителите за това, което прави споменатата бисквитка. Още една европейска организация, която се грижи за опазване данните на потребителите в ЕС - белгийската комисия по опазване на данните, нареди на социалната мрежа да спре да използва datr. Според шефа на сигурността във Facebook Алекс Стамос, компанията използва технологията с цел да предотврати кражбата на регистрации, DDoS атаки и копирането на потребителско съдържание.Френският регулатор критикува също така Facebook, че събира информация за политическите и религиозни възгледи на потребителите си, както и за социалната им ориентация без да иска съгласието им за това. Освен това CNIL настоява Facebook да спре да налага изискването за регистрация с действителното ви име.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 705 Други анкети