Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 563 прегледа 0 препоръчай |
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
Първите хромбук компютри вече поддържат Android приложения

Много хромбук потребители си мечтаят за деня, когато ще могат да подкарват Android приложения по естествен път на своите компютри. Засега тази опция съществуваше само за някои разработчици и участници в бета тестове, но най-сетне дойде момента, в който Google пусна нова стабилна версия на Chrome OS, която предлага достъп до пълния Play Store. Преди да станете прекалено ентусиазирани трябва да знаете, че за момента ъпдейтът е ограничен само да два хромбук модела - Asus Chromebook Flip и Acer Chromebook R11. Ако случайно притежавате някое от тези устройства, до няколко дни ще получите въпросният ъпдейт. Засега все още не се знае дали миналогодишния Chromebook Pixel също ще бъде поддържан, но е много вероятно той да бъде следващия модел.  В момента устройството вече дори подкарва Android приложения, но само през бета версията на Chrome OS. Сред хромбук моделите с тази функция са посочени още лаптопи на Samsung, HP и Lenovo, така че ако притежавате съвместим модел, просто се въоръжете с още мъничко търпение. Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кое от IFA 2016 ви впечатли най-много?
Общо гласували: 483 Други анкети