Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 475 прегледа 0 препоръчай |
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

От 1-ви септември Chrome по подразбиране спира да показва Flash-банерите

Google взе решение от първи септември тази година по подразбиране да се блокира показването на флаш-банери в уеб-браузъра Chrome.Мястото на Flash-банера ще бъде празно и ще се изисква явен клик за неговото показване. Няма да се блокира целия флаш, а само вторичните блокове, като например блоковете, съдържащи реклами. Решението за блокиране ще се взема от специален анализатор, който отчита типа и местоположението на Flash-блока в уеб-страницата. Ще се оставят активни Flash-елементите, осигуряващи интерактивната работа на страницата или реализиращи различни аудио и видео плеъри, като по този начин ще се изключи негативното влияние на Flash-сайтовете. Почти всички компютърни експерти са на мнение, че тези промени могат да се разглеждат като преломен момент за преминаването на Flash към класа остарели технологии. За поместване на Flash-банерите се препоръчва тяхното преобразуване в HTML5. Google вече внедри в AdWorks система за автоматично преобразуване на Flash-банери в HTML5. Като основна причина за блокирането на Flash Интернет-гигантът посочва повишаване производителността на браузъра и понижаване натоварването на цялата система, като по този начин ще се увеличи времето за автономна работа на мобилните устройства.Блокирането на Flash ще спре и разпространяваните чрез рекламните мрежи Flash-файлове, използвани за получаване на контрол върху системата чрез използването на уязвимостите в Adobe Flash.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко често сменяте смартфона си?
Общо гласували: 293 Други анкети