Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 479 прегледа 0 препоръчай |
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

Илън Мъск: Ако не успеете в Tesla, отивате да работите в Apple

Изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск е известен с това, че никога не спестява нищо при изказванията си, особено когато те се отнасят до неговите конкуренти. По-рано тази година Мъск обяви, че няма нищо против Apple да навлезе в автомобилния бизнес, тъй като това би означавало само, че за Tesla ще има повече инженери, които да може да привлече в редиците си Новото му изказване отново е насочено срещу Apple и визира политиката по отношение на човешките ресурси, водена от гиганта от Купертино, щата Калифорния. По думите на Мъск, там намират място най-вече такива кадри, които са били отхвърлени от неговата собствена компания."Те назначават хора, които аз съм уволнявал преди това. Шеговито наричаме Apple "гробището на Tesla". Ако не успеете да се докажете в Tesla, отивате на работа в Apple. И не, изобщо не се шегувам", изтъква милионерът.Мъск не пести критика и за автомобилните амбиции на Apple."Виждали ли сте техния Apple Watch? Не, сериозно - добре е, че се развиват в различни посоки, но автомобилите са много по-комплексни в сравнение с телефоните или часовниците"."Не може просто да отидете при някой доставчик и да го накарате да ви построи кола. Ясно е, че Apple иска да се изхвърли максимално; ако бяха направили по-голям iPad или умен молив, това нямаше да им е достатъчно", завършва Мъск.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Ще си купите ли iPhone 6s или 6s Plus?
Общо гласували: 604 Други анкети