Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 496 прегледа 0 препоръчай |
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
 

9 от 10 уязвимости в ОС Windows могат да бъдат избегнати чрез отменянето на администраторските права

Avecto, известна компания в областта на компютърната сигурност, представи своя доклад относно сигурността на операционната система Windows. В доклада специално се подчертава, че 9 от всеки 10 пропуска в сигурността могат да бъдат избегнати чрез обикновено отнемане на администраторските права на потребителя. Докладът бе публикуван този четвъртък и в него се казва, че около 85% от критичните уязвимости на Windows не могат да бъдат използвани от хакерите без администраторски права на потребителите, като в този случай, системните файлове не могат да бъдат засегнати. Avecto изследва тенденциите в областта на информационната сигурност и добавя, че към началото на тази година има 52 процентно увеличение на разкритите уязвимости.Докладът за 2015 година съдържа информация за Windows, Office, Windows Server, Internet Explorer и други. Основните изводи са следните:85% от всички критични уязвимости, описани в доклада, могат да бъдат избегнати чрез отнемане на администраторските права99,5% от всички уязвимости в Internet Explorer, забелязани през 2015 година, могат да бъдат избегнати чрез премахването на администраторските права82% от всички уязвимости, засегнали Microsoft Office през 2015 година, могат да бъдат избегнати по съшия начинМного хора не се интересуват и не разбират смисъла на администраторските права, но тези права се дават масово в обикновените компютри, използвани например в домакинствата. Тези права дават на потребителя достъп до всичко, а зловредния софтуер, който атакува компютърната система има същите привилегии. Така че по този начин хакерите много по-лесно получават достъп до личните данни и променят системните файлове на Windows. Много фирми и предприятия вече са склонни да ограничат използването на администраторски права, за да се понижат рисковете от проникване на малуер.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 423 Други анкети