Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 480 прегледа 0 препоръчай |
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
 

Нов API на Microsoft определя възрастта и пола по изображенията във фотографиите

Microsoft представи своя нов приложно-програмен интерфейс за разпознаване на човешки лица и го рекламира по своеобразен начин чрез уеб-сайта how-old.net. Всеки може да качи в този сайт фотографията на произволен човек, а специален алгоритъм определя, точно къде в изображението се намира лицето и показва пола и предполагаемата възраст на човека от фотографията.Според многобройните коментари, алгоритъмът не е идеален - правилно определя възрастта на много хора, но при други греши с цели 15 години. Всъщност, това е само началото, а възрастта се определя общо взето вярно, но с малки изключения, а и това не е основната възможност на софтуерната технология с име Face API. При определянето на пола системата почти не греши.В уеб-сайта Project Oxford е представена демонстрация на целия процес, както и документацията за работа с новия приложно-програмен интерфейс. Системата предлага и комплект геометрични данни, включващи размера и разположението на чертите на лицето, плюс пола и възрастта.Друга възможност на новия API е сравняването на две различни фотографии и определянето, дали това е един и същ човек. Появиха се коментари, че последната възможност може да се използва за автоматизираното търсене на двойници.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв е диагоналът на дисплея на лаптопа ви?
Общо гласували: 827 Други анкети