Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 503 прегледа 0 препоръчай |
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
Китайците масово купуват биткойни и валутният курс на криптовалутата рязко скочи

Популярният уеб-портал ZeroHedge публикува информация за внезапния ръст на курса на биткойна през последните два дни. Специалистите на ZeroHedge считат, че причина за това са китайските потребители, които спешно купуват биткойни с цел извеждане на капитали зад граница. Китайските закони ограничават превода на повече от $50 000 извън страната в рамките на една година. Но мечтата на много китайци от средния клас е къщичка някъде в Канада или Австралия.Това е основната причина в държавата на червения капитализъм да се появяват най-различни сложни схеми за извеждане на спечелените пари извън Китай. С всяка изминала година закупуването на недвижимо имущество в чужбина от страна на китайците нараства с 40-50%. Сега се очаква сериозна девалвация на юана, понеже китайското правителство засили контрола върху износа на капитал зад граница. Цената на юана спрямо долара започна да пада и китайците се нахвърлиха върху биткойните. На борсата Huobi курсът BTC/CNY внезапно скочи нагоре и повлече курса на BTC/USD в другите борси.Сега курсът на биткойна достигна сериозните $540, като само преди седмица бе на ниво $440, а миналото лято падна под $200. Според много икономисти, китайците имат около $30 трилиона по своите сметки, а пазарната капитализация на биткойните по текущия курс е около $8 милиарда. Ако китайците продължат да изкупуват BTC със същите темпове, можем да очакваме нов още по-сериозен скок на курса.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

С каква операционна система работи вашият смартфон?
Общо гласували: 2370 Други анкети