Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 491 прегледа 0 препоръчай |
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
 

АНС прекратява от днес масовото подслушване на телефони

В събота, в 23:59 часа (4:59 a.m. GMT) АНС изключи компютърните системи за масово подслушване на телефонните разговори на американците. Това стана точно 6 месеца след като бе приет закона "Акт на свободата" (The USA Freedom Act). Вместо старата програма влиза в сила нова, с намалени възможности, която ще използва по-добро адресно наблюдение. АНС бе задължена от новия закон в срок от 6 месеца да преустанови масовото подслушване на телефонни разговори и запис на метаданни. Този срок изтече днес и за осъществяване на подобна дейност, АНС трябва да получи разрешение от специален съд. Законът предвижда и увеличаване на прозрачността - в края на всяка година ще бъдат представяни подробни отчети за всички подобни искания за мониторинг.Спирането на програмата за масово подслушване PRISM става две години и половина след нейното огласяване от Едуард Сноудън. Масовото подслушване стана възможно след терористичните атаки на 11-ти септември 2001 година. Един от основните мотиви за закриването на програмата за подслушване е това, че през това време така и не е довела до нито един успех в борбата с тероризма.Някои привърженици на програмата за масово подслушване и следене се опитаха да я върнат след събитията в Париж, но безуспешно.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

През коя музикална услуга слушате музика?
Общо гласували: 564 Други анкети