Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 520 прегледа 0 препоръчай |
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
Windows 10 вече е на повече от 400 млн. устройства

Microsoft обяви актуалните данни за разпространението на Windows 10 и от тях личи, че операционната система вече е инсталирана на повече от 400 милиона устройства по света.Това става около 14 месеца след премиерата на Windows 10, като при първото преброяване тя бе на 75 милиона устройства само след четири седмици. След десет седмици разпространението достигна 110 милиона устройства, а за по-малко от шест месеца вече 300 милиона устройства работеха с Windows 10.Интересно е, че така Windows 10 успява да достигне 400 милиона устройства цели седем месеца по-рано, отколкото Windows 7 навремето. Не трябва обаче да забравяме, че за първата си година на пазара, Windows 10 бе наличен като безплатен ъпдейт за машини с Windows 7 и Windows 8.1; поради това, Microsoft брои "активни устройства", а не "продадени лицензи".В бройката влизат още Windows 10 Mobile устройства (нови и ъпдейтнати), както и Xbox One конзоли и НoloLens устройства.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв смартфон използвате?
Общо гласували: 78 Други анкети