Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 500 прегледа 0 препоръчай |
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
Четенето на мисли може да стане реалност

Създадена е карта на мозъчните дялове, които се задействат при разбирането на различните думи. Група невробиолози от Калифорнийския университет в Бъркли за първи път в света съставиха "семантичен атлас" на кората на главния мозък. Той не само показва къде точно в мозъка се обработват различните значения на думите, но и демонстрира, че семантичната обработка на думите задейства обширни райони на главния мозък, а не само отделни участъци на лявото полукълбо.От предишни изследвания бе известно, че едни и същи участъци на мозъка се активират при обработката на различни думи от една и съща смислова група.Авторите на новата научна работа по темата са стигнали много по далеч. С помощта на функционална магнитно-резонансна томография те изучавали мозъка на седмина доброволци по време на изслушване и разбиране на голям размер слят текст, а не само на отделни думи и фрази. Подробното изследване и анализ показаха, кои региони на мозъка се активират и в кой точно момент. Учените успяха да определят, кои участъци на мозъка отговарят за обработката на думите, свързани с цифри, зрителни образи, социални феномени, професии емоции и т.н. С голяма точност са определени 12 тематични категории, които при всички участници в експеримента си приличат много. Така например, странично париеталния кортекс обработва смисъла на думите, свързани с хора, а околните зони - за обработката на числата и думите, свързани със зрителни образи.Семантичният атлас може да се използва при хора с инсулт, които изпитват затруднения с речта. Атласът дава възможност и приблизително да се разбере, за какво мисли човекът.Експериментите ще продължат с хора от други държави, които говорят други езици.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

С каква операционна система работи вашият смартфон?
Общо гласували: 917 Други анкети