Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 486 прегледа 0 препоръчай |
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
 

Adblock за Chrome е продаден и престава да блокира приемливата реклама

Допълнението Adblock за уеб-браузъра Chrome, което се използва от над 40 милиона потребители, бе продадено на неизвестна засега компания. Параметрите на сделката не са публикувани, но потребителите, които използват това допълнение, вече започнаха да получават предупреждения, че Adblock за Chrome, както и Adblock Plus по подразбиране ще показват приемливата реклама и ще блокират само дразнещите реклами. В настройките засега е оставена възможността за връщане на предишното поведение за рекламите. TheNextWeb допълва, че Майкъл Гундлах (Michael Gundlach), който е автор на това допълнение и директор на компанията, която работи върху него, след продажбата е оставил проекта и вече не е свързан с Adblock. За "приемлива" се признава рекламата, съответстваща на изискванията Acceptable Ads, въведени по-рано от създателите на Adblock Plus. Така например, за приемлива се счита реклама, която има статично съдържание (без анимация, звуци и интерактивност), желателно е да съдържа само текст, и  която не прикрива информацията в уеб-страницата и еднозначно се приема като реклама, а не като заблуждаваща информация. За добавянето на уеб-сайт или рекламна мрежа в списъка с приемлива реклама е необходимо да се сключи договор, който е безплатен за малките и средните сайтове и блогове, но според който, големите ресурси трябва да плащат комисионни.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Ще си купите ли iPhone 6s или 6s Plus?
Общо гласували: 203 Други анкети