Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 511 прегледа 0 препоръчай |
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
Касперски: Колкото повече услуги ползвате, толкова по-малко тайни ви остават

Евгений Касперски, основател и шеф на известната компания, доставяща улсуги и решния за информационна защита KasperskyLab, често е по страниците на медиите. Опитът му на ветеран в индустрията и изпълнителен директор на една от най-уважаваните компании за компютърна сигурност му осигуряват доверието на мнозина, когато заговори. А той определено има какво да каже. Касперски говори често за киберсигурността от перспективата на настоящата геополитическа обстановка, нуждата от сътрудничество между компаниите за сигурност и държавата и опасностите на информационната ера. Прави го и тази седмица в интервю, публикувано на страниците на Newsweek.Един от акцентите в интервюто е все по-агресивното следене на интернет потребителите от страна на правителствените служби и големите корпорации. Касперски знае и рецептата, ако искате да останете малко от малко по-незасегнат от агресивните действия на компаниите, и тя е проста. „Колкото повече услуги имаме, толкова по-малко лично пространство ни остава. В миналото, когато сме били просто племе от хомо сапиенси, сме можели да имаме лично пространство. След това ни се е наложило да притежаваме паспорт, за да пътуваме. Ако не пътуваш, не ти е нужен паспорт. Стоиш си в селото. Запазва личното си пространство неприкосновено. Но ако искате да пътувате ще ви е нужен паспорт. Шофирате – трябват ви регистрационен номер и шофьорска книжка. Кредитната ви карта се следи от банките. Разкриват ли те информация за вас или не? Не знам. Може би да. И мобилният ви телефон. Те могат да ви следят! Или си наемате хотелска стая. Те знаят. Разбира се, че може да запазите личното си пространство, но не използвайте тези услуги. Загубата на личното ви пространство е вид данък, който плащате, за да използвате този „прекрасен нов свят“.Запитан от Нина Бърли от медията относно предишно негово изказване, че не е съгласен със страховете, изразени от хора, като Илън Мъск, Стивън Хокинг и други за това как един ден изкуствения интелект ще ни завладее, слагайки край на човечеството, Касперски обяснява своите доводи. „Това, което наричаме „изкуствен интелект в действителност не е точно интелигеност. Това са просто алгоритми и те могат да се променят. Но за бъдещето за един бъдещ етап. Това може да е просто следващата стъпка от еволюцията ни. Страхувам се, че това може да е краят на еволюциото на хомо сапиенс, защото живеем в глобализиран свят. Но може би човек ще създаде наистина изкуствен интелект и с времето ще се подобри. Може би ще се създадат нови генетични вериги. Това ще се случи. Но, надявам се, че дотогава вече ще съм умрял“, заявява той.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Как планирате почивката си?
Общо гласували: 224 Други анкети