Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 10041 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Почти половината от планетата ще използва интернет през 2015 г.

Интернет през 2015 г. Глобална общност от 3.2 милиарда души. Или поне такава е прогнозата за броя хора, които ще използват интернет до края на годината.Населението на Земята е около 7.2 милиарда души, което означава, че почти половината от планетата ни ще влиза в интернет през настоящата година.Тези данни идват от нов доклад на Международния телекомуникационен съюз, който е в рамките на Организацията на обединените нации.Документът твърди, че от тези 3.2 милиарда интернет потребители, поне 2 милиарда души живеят в развиващите се страни. В рамките на същия доклад се прави предвиждането, че до края на 2015 г. по света ще има над 7 милиарда мобилни устройства.Цели 78 процента от населението на Европа и Съединените щати вече използва широколентов интернет достъп, докато 69 процента от хората по света имат достъп до 3G връзка. В Африка широколентовият интернет достъп е едва 17.4 процента, което се дължи на липсата на качествена инфраструктура.При всички положения обаче, налице е сериозен скок в достъпа до интернет. За сравнение, през 2000 г. едва 400 милиона души в глобален план са влизали онлайн."През последните 15 години сме свидетели на безпрецедентна комуникационна революция, основен фактор за която е глобалното развитие", заключава докладът.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Водоустойчив ли е смартфонът ви?
Общо гласували: 692 Други анкети