Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 9482 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Thunderbird увеличава потребителите си, Mozilla обеща нова голяма версия

Mozilla Thunderbird е безспорно един от най-уважаваните и добри имейл клиенти от много време насам. Представянето му, както за операционна система Windows, така и за Линукс е надеждно и сигурно, предлагайки лесна и удобна навигация и управление. Говорейки за Линукс (а защо не и за платформата на Windows), то вероятно е най-добро сред алтернативите си.Преди години Mozilla лековато, според мнозина, реши да промени режима на поддръжка на Thunderbird, преминавайки към Extended Support Releases модел, което означаваше, че компанията обещаваше, че ще продължи с доставката на обновления, които засягат безопасността на приложението, но изоставя въвеждането на нови функционалности и характеристики, оставяйки Thunderbird в ръцете на преданни онлайн ентусиасти. "Mozilla фокусира голяма част от усилията си над важни мобилни и уеб проекти, докато Thunderbird си остава едно чисто десктоп имейл приложение. Ние, от Mozilla, стигнахме до заключението, че продължаването на иновирането на Thunderbird не представлява приоритет за нас и най-критично важните нужди на продукта са продължаване на обезопасяването му и неговата стабилност. Всъщност, твърде възможно е Thunderbird да се намира във вид, който напълно задоволява потребителите ни и всъщност няма голямо търсене за въвеждането на нови функционалности тук", написаха от Mozilla преди близо три години. Да, но изглежда Mozilla са грешали, и това се потвърждава от регистрирания наскоро ръст в използването на любимото на мнозина имейл приложение. Именно заради любовта на своите фенове, грижите на неуморни специалисти, грижещи се за стабилността и сигурността на приложението без да получават заплащане за това, и разбира се привличане на все повече хора, които да използват надеждната система, Mozilla реши, че е добре да преосмисли ситуацията."Щастливи сме да ви съобщим, че употребата на Thunderbird продължава да расте. Mozilla измерва използването на програма посредством "Активните дневни инсталации" (Active Daily Installations, ADI), което представлява числото на свързвания, които сървърите на Mozilla получават при обновление на блок-листите на инсталациите на приложението. Това не се равнява на реалния брой активни потребители, тъй като много от тях не използват програмата всеки ден, а някои от инсталациите се намират зад защитни стени. Обичайна практика за нас при изчисляване на броя на потребителите ни в месец са чрез умножаване на ADI по три", пишат от Mozilla. Вземайки методиката им за изчисление, това означава, че Thunderbird има 27 милиона щастливи потребители, които едва ли искат любимият им клиент да отиде в забрава. Може би и това е причината Mozilla да анонсира голяма нова версия на Thunderbird през май. Поздравления за решението, Mozilla!Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Бихте ли си купили автомобил от компания като Apple и Google?
Общо гласували: 691 Други анкети