Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 9651 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Слух: Samsung иска да закупи AMD

Изключително интересна информация от Южна Корея твърди, че Samsung обмисля оферта към производителя на чипове и видео карти Advanced Micro Devices.Слухът идва от южнокорейски бизнес сайт, който посочва, че изкупуването на AMD от страна на Samsung ще бъде с цел компанията да се конкурира с Intel. Ако може да се вярва на информацията, корейците възнамеряват да закупят както CPU, така и GPU бизнеса на AMD, след което да слеят активите на AMD с едно от своите подразделения. Така Samsung ще може да използва новопридобития капацитет за увеличаване на собствените си възможности, както и за да се съревновава успешно с гиганта Intel и по-малката, но също много силна мобилна компания Qualcomm.Сайтът изтъква, че това не е първият път, когато Samsung проявява интерес към AMD и че още през 2007 г. висш служител на южнокорейската компания е посочил, че "е необходимо да закупим AMD, за да си осигурим нов двигател за растеж".Advanced Micro Devices е една от малкото компании, които имат опит в производството на процесори и на графични ускорители, което на свой ред ще помогне на Samsung в дизайна на своите SoC чипове. Компании като Imagination Technologies и Nvidia са по-опитни в създаването на хардуер за смартфони и таблети, но те имат значително по-добри финансови резултати и най-вероятно ще струват доста повече, и то при положение, че изобщо имат интерес от такава сделка.Преди пет години акциите на AMD се търгуваха за 9.81 долара на бройка, докато сега са се сринали едва до 2.66 долара. Компанията напоследък има финансови затруднения и една сериозна капиталова инжекция от страна на Samsung може да ѝ даде така нужната глътка въздух.Накрая, AMD вече разполага с мобилен чип, който може да се портне за работа с таблети, а марката Radeon все още е добре позната и уважавана. Разбира се, не бива да забравяме, че слухове, свързани с придобиването на една компания от друга, се появяват често и далеч не всеки не стига до финализиране на сделката.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв е оптималният размер за дисплей на смартфон според вас?
Общо гласували: 1290 Други анкети