Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 11036 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Microsoft подарява 20 безплатни минути в Skype

На 21-ви септември тази година имаше проблеми в сървърите на Microsoft и се прекъсна работата на Skype в целия свят. Потребителите не можеха да използват мрежата на Skype, не бе възможно изпращането на съобщения, провеждането на разговори и видео конференции. Skype е неразделна част от много компании и организации, и може да се каже, че бе причинено значително неудобство. Софтуерният гигант отстрани проблема и се извини за произшествието. За да изглади лошите впечатления, Microsoft реши да подари по 20 безплатни минути за телефонни разговори към стационарни и мобилни телефони от целия свят. Корпорацията започна да изпраща електронни писма до потребителите, с които съобщава, че в потребителския акаунт на Skype са добавени 20 безплатни минути, които трябва да се използват до 7 дни след получаване на съобщението."Екипът на Skype има за цел да сближава хората от целия свят и да предоставя повече възможности за общуване. Ние се извиняваме за случилото се на 21-ви септември и разбираме, че подобни прекъсвания могат съществено да променят вашите планове и разбираме, че обикновеното извинение навярно не е достатъчно. Като компенсация, през следващите няколко дни ще добавим 20 минути безплатни телефонни разговори до 60 стационарни и 8 мобилни телефонни номера от целия свят. Не забравяте да се възползвате от тях, понеже те ще важат в продължение на 7 дни след получаването на този имейл".Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Ще си купите ли iPhone 6s или 6s Plus?
Общо гласували: 777 Други анкети