Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 12340 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Руското правителство с първи стъпки по замяната на всички свои Windows компютри със собствена Linux дистрибуция

Microsoft Windows е най-използваната операционна система в Руската Федерация, но е силно критикувана за намесата в неприкосновеността на личния живот. Русия не желае да заплаща повече за чужд софтуер и с цел осигуряване на информационна безопасност, постепенно ще премине към използването на Linux дистрибуция. По време на конференцията "Информационна Русия - територия за диалог" в Санкт Петербург бе представен план за преминаване на руската държавна корпорация "Ростех" от ОС Windows към руската операционна система Astra Linux с висока степен на информационна защита. До 2019 година, 50% от инфраструктурата и бизнес-приложенията трябва да бъдат прехвърлени към тази Linux дистрибуция.Държавната корпорация възнамерява по този начин рязко да подобри информационната сигурност на своите предприятия и да намали разходите за закупуване на скъпи чуждестранни лицензи. Преминаването към Astra Linux започва от холдинга "Вертолетите на Русия", в който по-късно ще бъде използвана дистрибуцията Astra Linux Special Edition, която сега се използва от руските военни и осигурява защита на ниво държавна тайна.Освен това, държавната корпорация се отказва и от хардуера и софтуера на Cisco и го заменя с руски аналози. Това са комутаторите и мрежовото оборудване "Булат".Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 817 Други анкети