Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 10485 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Роботи замениха 90% от хората в китайска фабрика

Фабрика на The Changying Precision Technology Company в Донгуанг, Китай, реши да замени 90% от служителите си с роботи. Това, предават от Robottics Tomorrow, е довело до трикратно увеличение на производството на технологични части.Понастоящем, вместо 650 човека, работещи във фабриката в момента работят едва 60 човека, а генералният мениджър на фабриката е споделил пред местния People's Daily, че възнамерява да намали този брой до 20 човека. Хората са заменени с роботизирани ръце, които с характерна бързина и прецизност изработват части за мобилни телефони, като сега един "служител" произвежда 21 000 части. За хората това число е било 8000. Освен увеличение на продуктивността с цели 162.5%, има и друга неприятна промяна, говореща в полза на роботите: частите, сглобявани от човешка ръка са били с ниво на дефект от 25%. При роботите, едва 1% от частите са дефектни. Само 60 роботизирани ръце извършват работата на 650 човека, като една ръка може да замени от 6 до 8 човека, а плановете на предприятието е в следващите няколко години роботите да нараснат на 1000 единици. Това обаче не е единствената китайска компания, която възнамерява да предприеме подобен ход. Shenzhen Evenwin Precision Technology анонсира подобен план през май месец. С прогресивно застаряващо население (Китай има близо 200 млн. граждани над 60 години), Пекин може скоро да се изправи не само пред демографска,, но и пред икономическа криза. Наскоро специалистът по роботика Алан Уинфилд от Бристолския университет заяви, че е нужно да бъдат взети мерки навреме, преди роботите да засилят глобалното неравенство между бедни и богати. В противен случай, цитират от Computing неговото мнение, може да трябва да се конкурираме с роботи за едно и също работно мястоДобавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Смятате ли да преминете към Windows 10?
Общо гласували: 1317 Други анкети