Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 13789 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява.Слух: Microsoft или Google купува Twitter преди края на годината

Социалната мрежа за микроблогинг Twitter може да има нов собственик преди края на годината, като най-вероятно неговото име ще бъде Google или Microsoft. Според източници на NBC, Twitter вече разглежда няколко оферти, сред които такава от компанията-майка на Google – Alphabet, както и лидерът в облачните изчисления Salesforce. Очевидно бордът на директорите на Twitter е настроен положително към евентуалната сделка и провежданите в момента разговори могат да доведат до нейната реализация в следващите няколко месеца. Според същите източници, Google се интересува най-вече от данните, които Twitter генерира, както и от позицията на компанията на медийния пазар.  Другият най-сериозен кандидат е Microsoft, която иска да действа превантивно, за да не допусне Salesforce да сложи ръце върху Twitter. Третият потенциален купувач е най-големият американски мобилен оператор Verizon, който по-рано тази година закупи Yahoo за почти 5 милиарда долара.  Twitter стартира през март 2006 г. и в момента е една от най-големите социални мрежи в света с 313 милиона активни месечни потребителя.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кое от IFA 2016 ви впечатли най-много?
Общо гласували: 438 Други анкети