Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 9738 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Ubuntu 15.04 с премиера следващата седмица

Стефан Грабер съобщи преди дни, че Ubuntu 15.04 (Vivid Vervet), новата версия на обичаната от мнозина Линукс дистрибуция е навлязла във Final Freeze фаза, което означава, че официалният образ на новата операционна система е вече затворен за добавянето на обновления, като до следващия четвъртък (23.04.), когато е премиерата на системата, може да се добвят такива единствено, ако представляват критично важни фиксове, насочени към сигурността на системата.Vivid Vervet идва с ред подобрения и обновления, някои от които ще са видими за обикновения потребител, други - не. За съжаление, сроковете, поставени от страна на Canonical за доставяне на новата версия на Ubuntu не позволяват в нея да се появят новата четвърта версия на ядрото на Линукс, която ще позволи инсталирането на обновления за ядрото без нуждата от рестартиране на системата, както и Unity 8, следващото поколение на десктоп средата, която използва Ubuntu и ще се възползва от дисплей технологията на Mir. Unity 8, наричана още Ubuntu Desktop Next, ще представи съвсем нови функционалности на потребителите, като освен съвсем различното ниво на сигурност, която ще представи, средата е реализация на стратегията на Canonical за "уеднаквен вид на системата, независимо от използваното устройство". Вместо това, тук ще видим Unity 7.3 и версия на ядрото Linux 3.19.3.По отношение на чисто визуалните подобрения, то от Canonical обещават потребителите да се възползват от много по-бързо зареждане на десктопа при старт на системата и по-бързо приключване на работата й. Това, заедно с по-различния цвят на десктоп тапета, идващ по подразбиране, не са единствените промени. Може би най-видимата промяна тук ще е представянето на локално базирани менюта на приложенията, вместо глобално. Тоест, менютата ще изглеждат като в стандартен MS Windows прозорец - в заглавната лента на самото приложение като, ако не ви харесва промяната, то ще може да върнете добрия стар стил на представянето им. Освен това, 15.04 ще позволи разполагането на прозорците на Dash, HUD, както и тези за излизане от системата, върху прозорци, разположени на цял екран. Освен това, обновление, доставено към Compiz е насочено специално към потребители на драйвери Nvidia, които се сблъскват с внезапно прекъсване на работата на системата. И не на последно място Vivid Vervet прави очаквания преход от upstart init системата към systemd - мениджър, отговарящ за стартирането на критично важни компоненти в системата. Самият преход към systemd създаде доста спорове в Debian общността, като противниците на промяната настояват, че демонът "превзема" до голяма степен системата - нещо, което противоречи на основни принципи от философията на Линукс и начина, по който работи самата операционна система.Разбира се освен обновления и фиксове, насочени към ред открити по-рано проблеми, Vivid Vervet идва с нови версии на приложенията, които са инсталирани предварително в системата, като браузъри, плейъри, четци и комуникатори.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв е диагоналът на дисплея на лаптопа ви?
Общо гласували: 92 Други анкети