Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 13472 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява.Microsoft уволнява още 2850 души

Microsoft за пореден път съобщи за съкращения и че възнамерява до края на месец юни тази година да освободи още 2 850 служителя. Тази новина дойде веднага след вълната от съкращения на 1 850 души през месец март 2016 година. Информацията е на Business Insider, който допълни че първите 900 служителя от списъка вече са уведомени, получили са предизвестия и ще бъдат освободени до края на следващото финансово тримесечие. Тези процеси продължават вече не един и два месеца. Софтуерният гигант първоначално съкрати 18 000 души. Това стана през месец юни 2015 година и само след един месец уволни още 7 800. През октомври бяха съкратени още 1000 души. През месец май тази година бяха съкратени 1850 души, а сега - към тези хора трябва да добавим още 2 850 специалиста. В крайна сметка се получава, че само за около две години корпорацията напускат 31 500 служителя. Това са наистина масови уволнения. Много наблюдатели на пазара споделиха, че вече да се постъпи на работа в Microsoft съвсем не е добра идея.В корпорацията Microsoft около 38 000 души работят в производството, дистрибуциите и поддръжката, 37 000 служителя работят в отдела за изследване и разработки. С продажби и маркетинг се занимават 29 000 души. Още 10 000 заемат ръководни длъжности и се занимават с останалите въпроси.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Как планирате почивката си?
Общо гласували: 305 Други анкети