Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 13642 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява.Срещу Toshiba бе предявен иск за 119 млн. долара

Крупна японска тръстова банка даде на съд Toshiba за това, че корпорацията в продължение на много години е укривала загуби. Този иск се оказа, че далеч не е първият.Както съобщава информационна агенция "Ройтерс", позовавайки се на изявление, направено от Toshiba в петък на 26 август, Japan Trustee Services Bank е подала съдебен иск срещу компанията в окръжния съд на Токио. Исковата молба е регистрирана на 9 август. Ищецът изисква обезщетение в размер на 12 млрд. йени (около 119 милиона долара) за многогодишно надценяване на приходите.През 2015 г., излязоха наяве счетоводни машинации от топ-мениджърите на Toshiba. В продължение На няколко години, компанията е завишавала приходните си показатели за да е по-атрактивна пред инвеститорите. В резултат на финансовите отчетни измами, корпорацията си е приписала около 1.3 млрд. долара несъществуваща печалба.От Toshiba съобщиха, че компанията ще осигури средствата за покриване на всякакви загуби, които са претърпели инвеститорите в резултат на скандала, а също така ще преразгледа прогнозата за приходите, когато е необходимо.В края на миналата година, Агенцията за финансови услуги (Financial Services Agency, FSA) по препоръка на входящата в нея Комисия по ценните книжа и фондовите борси (Securities and Exchange Surveillance Commission, SESC) наложи на Toshiba глоба в размер на 7,37 млрд. йени (около 61,2 милиона долара).Към този момент, сумата от паричните изисквания е най-голяма за Япония. Предишният рекорд бе създаден през 2008 г. от японската корпорация IHI: за нарушения в областта на финансовата отчетност тя беше глобена с 1,6 милиарда йени (около 13 милиона долара).Освен Japan Trustee Services Bank, срещу Toshiba са заведени още 11 дела на обща сума от 2,78 милиарда йени (27,6 млн. долара) във връзка с финансовия скандал. Към съда са се обърнали, както фирмите, така и индивидуални инвеститори, отбелязва Nikkei.През юни 2016 г. най-големия в света пенсионен фонд - организацията Government Pension Investment Fund (GPIF) - даде на съд Toshiba с изискването да вземе от корпорацията 900 млн. йени (8,6 милиона долара). На толкова са оценени вредите, понесени от страничните управителни фондове GPIF при покупката на акции от Toshiba през 2009 г. в рамките на второто си публично предлагане.В края на юни 2016 г., Сатоши Цунакава встъпи в длъжност президент на Toshiba, заменяйки на поста Масаси Муромати. На следващия ден, след влизането си в длъжност, господин Цунакава заяви, че Toshiba все още се възстановява от счетоводния скандал и този процес може да се забави.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Коя 4G мрежа ползвате?
Общо гласували: 839 Други анкети