Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 10718 прегледа 4 препоръки |
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Самостоятелният ремонт на трактора John Deere е нарушение на закона DMCA

Когато става дума за фермер, мнозина си представят човек, който самостоятелно се справя с повечето работа - оре земята, грижи се за животни и растения и ремонтира тракторите си когато се наложи. Американските фермери се сблъскаха със съвсем неочакван враг - законът за авторските права в цифровата епоха (DMCA) не им разрешава да ремонтират тракторите си, понеже в тях има бордови компютър с лицензиран софтуер. Фермерът Дейв Алфорд от 30 години работи в семейното ранчо и предпочита всичко да прави и ремонтира самостоятелно. Но сега ще трябва да постъпва по друг начин. Той си е купил чисто нов съвременен трактор John Deere 8520T с климатик и дисплей на бордовия компютър в таблото, който показва състоянието на двигателя и основните системи на трактора. Ако нещо не е наред, Дейв няма право да го поправи самостоятелно. Той трябва да закара двигателя до най-близкия дилър, на разстояние около 64 километра или да чака официален техник на компанията. Дейв споделя, че е имал случай, когато бордовият компютър съобщил, че ремъците не са натегнати и е трябвало да чака цял ден пристигането на техника, който след няколко часа работа обявил, че е повреден сензора за ремъците. Ремонтът струвал $120. А времето на фермера е по-ценно от злато, особено по време на жътва.Алфорд знае, че може да разбие DRM защитата и самостоятелно да се оправи с ремъците, но в този случай става престъпник. Това ще бъде нарушения на закона Digital Millennium Copyright Act от 1998 година и при заведено дело, компанията John Deere елементарно ще го спечели в съда. За нарушението на DMCA са предвидени глоба до $500 000 и/или затвор до 5 години.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко често сменяте смартфона си?
Общо гласували: 452 Други анкети