Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1488 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

Шведски съд отказа да накара интернет доставчик да блокира достъпа до The Pirate Bay

За разлика от повечето съдебни институции по света, шведският съд постанови, че не може да принуди интернет доставчиците да блокират достъпа до популярния торент тракер The Pirate Bay.Реението идва след повече от месец на обсъждания по темата и в неговата основа е залегнала идеята, че трябва да се опази правото на гражданите да имат достъп до сайта, въпреки че той е свързван с дистрибуцията на защитени с авторски права материали. Така се слага край на искането, което бе заведено от Universal Music, Sony Music, Warner Music, Nordisk Film и Swedish Film Industry, с което те настояваха местният доставчик Bredbandsbolaget да блокира достъпа до тракера, както вече направиха няколко европейски страни. Във Великобритания например, нито един от големите национални интернет доставици не дава достъп до The Pirate Bay именно след решение на съда.Шведският съд обаче очевидно има по-друго мнение.Според него, Bredbandsbolaget не може да бъде държан отговорен за нарушенията, извършени от неговите клиенти, а самото използване на услугата не съставлява правонарушение по шведското законодателство и съответно не може да се налагат глоби за това. Това решение евентуално може да бъде променено от по-висша инстанция, но при всички положения групата носители на авторски права ще трябва да заплати досегашните разходи по делото на Bredbandsbolaget, които възлизат на повече от 150 000 долара.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

През коя музикална услуга слушате музика?
Общо гласували: 533 Други анкети