Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1523 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна.Създателят на Bitcoin разкри самоличността си

Истинският създател на популярната криптовалута Bitcoin не беше известен на обществото в продължение на години. Сега обаче той реши да разкрие самоличността си пред три медии - "БиБиСи", "Икономист" и "ДжиКю", съобщава Дневник.Оказва се, че това е австралийският предприемач Крейг Райт. За него се спекулираше, че може да е създател на Bitcoin от няколко години, особено след като стана обект на разследване за данъчни злоупотреби. Райт категорично отричаше, че има общо със създаването на Bitcoin.Този път обаче той е представил технически доказателства пред трите медии. Сред тях са криптографските ключове, които са използвани в ранната фаза на разработката на Bitcoin. За тях неоспоримо се знае, че са свързани с Bitcoin, които са били "изкопани" от Сатоши Накамото - прякорът, който е използван от Райт за разработката на криптовалутата. Това са и блоковете с Bitcoin, които са били използвани за първата транзакция с дигиталната валута през 2009 г."Аз бях в основата на разработката, но други хора ми помагаха", коментира Райт. Той допълва, че ще публикува още информация, която да позволи на всеки криптограф да провери и потвърди, че той е Сатоши Накамото. Твърдението на Райт вече е подкрепено и от Джон Матонис, един от основателите на Bitcoin Foundation, който също е бил на срещата. "Твърдо вярвам, че Крейг Райт отговаря и на трите категории - криптографска, социална и техничекса, за да е Сатоши Накамото", казва Матонис.Райт заявява, че е решил да разкрие самоличността си, защото след като за първи път името му е било свързано с Bitcoin и в следствие на проверката, интересът на журналистите към него се е засилил. "Появиха се много измислени истории и не харесвах, че вредят на хората, за които ме е грижа. Не искам никой от тях да пострада заради това. Не правя това защото го искам. Не е моят избор. Бих предпочел да не го правя. Искам да работя и да продължа да се занимавам с това, което се занимавам. Не искам пари, слава или одобрение. Искам да бъда оставен намира", казва Райт.Той не коментира подробности за състоянието си. Смята се, че Сатоши Накамото притежава около 1 млн. Bitcoin, което е равно на около 450 млн. долара.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

С каква операционна система работи вашият смартфон?
Общо гласували: 1024 Други анкети