Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1417 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

Хакнаха стотици хиляди акаунти в Агенцията по приходите на САЩ

Американската Агенция по приходите (IRS) призна, че стотици хиляди акаунти на потребители от нейната база данни са били компроментирани, а наличната в тях информация - станала достояние на трети страни.Агенцията е разбрала, че има нещо нередно, след като е отчела "необичайна активност" в онлайн приложение с името Get Transcript, която свидетелства за "неразрешен достъп на трети страни до част от акаунтите".Приложението е било спряно веднага, но се предполага, че повече от 100 000 акаунта са били хакнати заради слабата защита, използвана от институцията за контрол на достъпа. Приложението Get Transcript позволява на потребителите да свалят разпечатка от данъчните си декларации. То е бил обект на организирана хакерска атака в периода между февруари и средата на май тази година, като на прицел са взети около 200 000 акаунта, половината от които са хакнати успешно.Защитата на акаунтите е била базирана на въвеждането на лична информация като дата на раждане, адрес и др., която всъщност е много уязвима на подобни атаки. Експерти по сигурността вече успяха да проследят един случай на хакнат акаунт, при който парични средства, получени в резултат на открадната данъчна информация, са изпратени до адреси в Нигерия. Властите ще уведомят всичките 200 000 засегнати потребители и ще вземат мерки за засилване на защитата на онлайн услугите си.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Водоустойчив ли е смартфонът ви?
Общо гласували: 697 Други анкети