Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1530 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна.Photoshop CC може да оправя криво заснетия хоризонт

Adobe анонсира нова функционалност, която фотографите очакваха отдавна. Сега стана възможно с натискането само на един бутон заснетият накриво хоризонт да бъде красиво изправен. Adobe допълва, че това е най-желаната функция от страна на потребителите и те многократно са препоръчвали да бъде добавена. Това е новият инструмент Content-Aware Crop - завъртане на фотографията с автоматично запълване на празните места, останали след завъртането. Запълването става с околния фон от фотографията. Новата възможност ще се появи със следващото обновяване на Photoshop CC и на практика е усъвършенстван вариант на функцията Content-Aware Fill (запълване с оглед на околните елементи и фон).При завъртане на фотографите често се налага изрязване на ъглите, като по този начин снимката намалява своята площ. Сега те запазва своя предишен размер.В демонстрационния клип е показана работата на Content-Aware Crop. Програмата анализира пикселите около ъглите на изображението и запълва празните места с фон, който незабелязано се слива с околните пиксели. Новата функционалност е подходяща не само за изравняване на хоризонта, но и за промяна в съотношенията на страните на фотографиите и може да добави съдържание отгоре отстрани и отдолу.През месец юни се очаква мащабно обновяване на Photoshop CC, а Content-Aware Crop далеч не е единствената нова функция, подготвена от Adobe.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

С каква операционна система работи вашият смартфон?
Общо гласували: 2338 Други анкети