Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1453 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

В САЩ обмислят забраняване модификацията на фърмуера във Wi-Fi рутерите

В последните години масово се практикува купуването на евтино устройство и инсталирането на свободен фърмуер в него. По този начин смартфоните с Android получават CyanogenMod, а домашните рутери - универсалния фърмуер OpenWrt. Всеки счита, че щом е купил това устройство, то може да прави с него каквото си поиска. Изглежда, че вече няма да е така. Федерална комисия по комуникациите на САЩ (FCC) публикува предварителната версия на новите правила и спецификации на безжичното оборудване, които не са променяни от десетилетия и вече не са особено актуални.Новите правила забраняват промените на фърмуера за устройствата, работещи в U-NII диапазона. Тава е малка част от радио спектъра, част от която се се използва от Wi-Fi с честота 5 GHz.Ако новият регламент влезе в сила, то може да се появят най-неочаквани последици. На първо място, няма как да се използва свободен фърмуер, понеже той ще наруши правилата. По тази логика, забраната ще важи и за лаптопите, персоналните компютри и смартфоните, оборудвани с програмируем Wi-Fi чип. В този ред на мисли алтернативните операционни системи GNU/Linux, OpenBSD, FreeBSD и други, също нарушават новите правила.Може да си кажем, че това не е наш проблем. Hackaday е на мнение, че китайските производители едва ли ще смогнат да произвеждат по два модела на един и същ маршрутизатор и това решение на FCC ще окаже влияние на целия свят.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко често сменяте смартфона си?
Общо гласували: 561 Други анкети