Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1430 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

Статистика на операционните системи за месец юни 2015 година

Според статистиките на аналитичната компания Net Applications, след почти две години след излизането на операционната система Windows 8.1, тя успя да изпревари по разпространение предишната ОС Windows XP. Анализът на уеб-трафика за месец юни тази година показва, че ОС Windows 8.1 е инсталирана на 13,1% от компютрите, докато месец по рано този показател бе 12,8%. Делът на неподдържана повече от година операционна система Windows XP е в размер на 11.9% (спад с 2,7%). Лидер в статистиките е ОС Windows 7 с дял от 60,9%, която за един месец е увеличила пазарния си дял с 3,2%. На пето място е Windows 8 с дял 2,9% (-0,6%), която е малко по-назад от четвъртата по разпространение Apple OS X Yosemite.През последните месеци делът на Windows 7 и 8 нараства, а разпространението на Windows XP постепенно намалява. Допълнителен стимул за този процес е излизащата още този месец ОС Windows 10, до която ще могат да се обновят всички потребители с версии 7 и 8.1.Windows 10 в тази статистика заема 0,16%, а месец по рано нейният дял достигаше едва 0,13%. Навярно след месец този показател ще нарасне над десет пъти.Всички версии на ОС Windows заемат 90,8% от разпространението на операционните системи, частта на OS X е 7,5%, а на Linux - 1,6%.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой е основният ви браузър?
Общо гласували: 563 Други анкети