Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1405 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

Ubuntu 15.04 с премиера следващата седмица

Стефан Грабер съобщи преди дни, че Ubuntu 15.04 (Vivid Vervet), новата версия на обичаната от мнозина Линукс дистрибуция е навлязла във Final Freeze фаза, което означава, че официалният образ на новата операционна система е вече затворен за добавянето на обновления, като до следващия четвъртък (23.04.), когато е премиерата на системата, може да се добвят такива единствено, ако представляват критично важни фиксове, насочени към сигурността на системата.Vivid Vervet идва с ред подобрения и обновления, някои от които ще са видими за обикновения потребител, други - не. За съжаление, сроковете, поставени от страна на Canonical за доставяне на новата версия на Ubuntu не позволяват в нея да се появят новата четвърта версия на ядрото на Линукс, която ще позволи инсталирането на обновления за ядрото без нуждата от рестартиране на системата, както и Unity 8, следващото поколение на десктоп средата, която използва Ubuntu и ще се възползва от дисплей технологията на Mir. Unity 8, наричана още Ubuntu Desktop Next, ще представи съвсем нови функционалности на потребителите, като освен съвсем различното ниво на сигурност, която ще представи, средата е реализация на стратегията на Canonical за "уеднаквен вид на системата, независимо от използваното устройство". Вместо това, тук ще видим Unity 7.3 и версия на ядрото Linux 3.19.3.По отношение на чисто визуалните подобрения, то от Canonical обещават потребителите да се възползват от много по-бързо зареждане на десктопа при старт на системата и по-бързо приключване на работата й. Това, заедно с по-различния цвят на десктоп тапета, идващ по подразбиране, не са единствените промени. Може би най-видимата промяна тук ще е представянето на локално базирани менюта на приложенията, вместо глобално. Тоест, менютата ще изглеждат като в стандартен MS Windows прозорец - в заглавната лента на самото приложение като, ако не ви харесва промяната, то ще може да върнете добрия стар стил на представянето им. Освен това, 15.04 ще позволи разполагането на прозорците на Dash, HUD, както и тези за излизане от системата, върху прозорци, разположени на цял екран. Освен това, обновление, доставено към Compiz е насочено специално към потребители на драйвери Nvidia, които се сблъскват с внезапно прекъсване на работата на системата. И не на последно място Vivid Vervet прави очаквания преход от upstart init системата към systemd - мениджър, отговарящ за стартирането на критично важни компоненти в системата. Самият преход към systemd създаде доста спорове в Debian общността, като противниците на промяната настояват, че демонът "превзема" до голяма степен системата - нещо, което противоречи на основни принципи от философията на Линукс и начина, по който работи самата операционна система.Разбира се освен обновления и фиксове, насочени към ред открити по-рано проблеми, Vivid Vervet идва с нови версии на приложенията, които са инсталирани предварително в системата, като браузъри, плейъри, четци и комуникатори.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв е диагоналът на дисплея на лаптопа ви?
Общо гласували: 92 Други анкети