Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1462 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

Adblock за Chrome е продаден и престава да блокира приемливата реклама

Допълнението Adblock за уеб-браузъра Chrome, което се използва от над 40 милиона потребители, бе продадено на неизвестна засега компания. Параметрите на сделката не са публикувани, но потребителите, които използват това допълнение, вече започнаха да получават предупреждения, че Adblock за Chrome, както и Adblock Plus по подразбиране ще показват приемливата реклама и ще блокират само дразнещите реклами. В настройките засега е оставена възможността за връщане на предишното поведение за рекламите. TheNextWeb допълва, че Майкъл Гундлах (Michael Gundlach), който е автор на това допълнение и директор на компанията, която работи върху него, след продажбата е оставил проекта и вече не е свързан с Adblock. За "приемлива" се признава рекламата, съответстваща на изискванията Acceptable Ads, въведени по-рано от създателите на Adblock Plus. Така например, за приемлива се счита реклама, която има статично съдържание (без анимация, звуци и интерактивност), желателно е да съдържа само текст, и  която не прикрива информацията в уеб-страницата и еднозначно се приема като реклама, а не като заблуждаваща информация. За добавянето на уеб-сайт или рекламна мрежа в списъка с приемлива реклама е необходимо да се сключи договор, който е безплатен за малките и средните сайтове и блогове, но според който, големите ресурси трябва да плащат комисионни.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Ще си купите ли iPhone 6s или 6s Plus?
Общо гласували: 184 Други анкети