Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1396 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

Google иска да отдели Hangouts и Photos от Google+

Google планира да отдели своите услуги Hangouts и Photos от незадоволително представящата се социална мрежа Google+.В свое интервю за Forbes, Сундар Пичай говори за това как мнозина виждат Google+ като изпаднала в стагнация и че някои от нейните основни функции могат да се използват по-пълноценно отделно."Все по-често ще виждате как се съсредоточаваме върху комуникационни услуги като Hangouts, а също и върху Photos, за които считаме че са най-важните отделни области, вместо да ги смятаме за една цяла общност", казва той.С други думи, услугите за комуникация и фото мениджмънт на Google ще бъдат отделени от прекалено рехавата социална мрежа по един или друг начин. Дали това ще стане съвсем буквално или просто компанията ще постави по-силен акцент върху тях, все още не е съвсем ясно.Конкретно по отношение на Hangouts Пичай разкрива, е компанията би искала "да инвестира и да развие" съобщителната услуга, макар че не я вижда като потенциален конкурент на WhatsApp например. "WhatsApp е отличен пример за успеха, който други постигнаха с Android и приветстваме подобни примери като иновация за цялата платформа", изтъква Пинчай.Говорейки за мобилната операционна система, той посочва, че Android е "процъфтяваща, жизнена и стабилна екосистема"."Числата говорят много добре за това", твърди той, посочвайки, че през миналата година са били продадени 1 милиард Android устройства.Накрая Пинчай не изглежда притеснен и от скорошния успех на Apple с iPhone 6, коментирайки че и двете платформи имат достатъчно предпоставки за успех.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Бихте ли си купили автомобил от компания като Apple и Google?
Общо гласували: 532 Други анкети