Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1501 прегледа 1 препоръка |
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

В термоядрения реактор - стеларатор Wendelstein 7-X бе получена водородна плазма

В института по физика на плазмата "Макс Планк" в Грайфсвалд, Германия бе проведен успешен експеримент, по време на който бе стартиран термоядрения реактор Wendelstein 7-X в режим генериране на плазма. Това е вторият успешен експеримент с плазма. Първият успешен опит бе осъществен на 10-ти декември 2015 година, при който се използваше хелиева плазма. Постигнато е време от 0,1 секунди на задържане на водородната плазма в стабилно състояние. Крайната цел е удържане на плазмата в продължение на 30 минути.Първият експеримент с хелий също бе успешен. Вторият етап също е успешен - стабилно генериране на водородна плазма с помощта на мощен свръхвисокочестотен импулс. Според учените, енергията на този импулс е равна на излъчването на около 6000 микровълнови печки.Към днешен ден съществуват два основни типа перспективни термоядрени реактори - тип токамак и тип стеларатор. Постояването на стеларатори е по-трудно, но те по-лесно удържат плазмата в стабилно състояние. Основен елемент на ядрения реактор тип стеларатор е големият тороид с размер 11 метра. Плазмата се движи в тороида в затворено магнитно поле по такъв начин, че не докосва стените. Магнитното поле се създава от петдесет 3,5-метрови бобини. Други 20 подвижни магнита служат за допълнително въздействие върху магнитното поле.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 404 Други анкети