Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3678 прегледа 3 препоръки |
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Всички съоръжения на Apple в САЩ вече се захранват от възобновяеми източници

Вече 100 процента от всички съоръжения - офиси, развойни центрове, дата центрове и заводи - на Apple в Съединените щати се захранват от възнобновяеми енергийни източници.Освен това, същото се отнася и за цели 87 процента от дейността на компанията в глобален план.Това стана ясно от новия Environmental Responsibility Report на Apple, в който технологичният гигант отбелязва, че повече от 450 Apple Store магазина по света също работят изцяло с възобновими източници."Нашата крайна цел е да захранваме абсолютно всички наши съоръжения само с възобновяема енергия. Ето защо сега се насочваме към слънчеви, вятърни, водни, геотермални и биологични източници на енергия. Създаваме новите си сгради и трансформираме съществуващите с цел да използват колкото се може по-малко електричество", отбелязва компанията.Apple инвестира значително в произвеждането на енергия на място и вече си партнира с някои компании, които доставят енергия от възобновяеми източници."Въпреки, че произвеждаме и продаваме повече продукти от всякога, от 2011 г. насам емисиите на въглерод на продукт постоянно намаляват", казва компанията и посочва, че нейните корпоративни офиси, дата центрове и магазини възлизат на само 1 процент от общите въглеродни емисии на компанията. Огромната част от тях се генерират в заводите ѝ в Китай.Въпреки тази тенденция, между 2013 г. и 2014 г. процентът на емисиите от производствена дейност се е увеличил с 5, което се обяснява с нуждата за повече памет и място за съхранение в iOS устройствата и лаптопите на компанията.Към момента Apple вече има три завода за слънчева енергия в щата Северна Каролина и подготвя съвместна инвестиция от 850 милиона долара заедно с водещата фотоволтаична компания First Solar. Apple твърди още, че бъдещата ѝ централа в щата Калифорния пък ще бъде "най-зелената сграда на света".Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв е диагоналът на дисплея на лаптопа ви?
Общо гласували: 546 Други анкети