Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3773 прегледа 3 препоръки |
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Dawn изпрати нови фотографии на Церера с много висока резолюция

Космическият апарат Dawn продължава изучаването на Церера. Сондата изпрати нови фотографии на планетоида от разстояние 1470 километра, които отново озадачиха учените. На изображенията се виждат и най-малките детайли от повърхността на планетоида - загадъчната конусовидна планина, кратера и други обекти. Dawn в продължение на 11 дни успя да заснеме цялата повърхност на Церера. Апаратът е програмиран да извършва 11-дневни цикли, включващи 14 различни орбити. През следващите два месеца ще се извърши цялостно фотографиране на Церера, при това цели шест пъти. Резолюцията на изпратените фотографии е най-високата към настоящия момент - 140 метра на пиксел. Една от новите фотографии показва около 1% от повърхността на планетоида. По време на циклите се използва не само фотоапаратът - стандартният и инфрачервеният спектрометри регистрират данни, помагащи на учените да разберат структурата и строежа на Церера. Новата информация показва, че коничната планина на Церера е твърде висока за токова малко космическо тяло - 6 километра. Сега учените оценяват нивото на гравитационното поле на Церера и изчисляват нова ниска орбита за Dawn, при която сондата трябва да премине на разстояние 375 километра от повърхността на планетоида.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко често сменяте смартфона си?
Общо гласували: 209 Други анкети