Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3660 прегледа 3 препоръки |
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Слух: Samsung иска да закупи AMD

Изключително интересна информация от Южна Корея твърди, че Samsung обмисля оферта към производителя на чипове и видео карти Advanced Micro Devices.Слухът идва от южнокорейски бизнес сайт, който посочва, че изкупуването на AMD от страна на Samsung ще бъде с цел компанията да се конкурира с Intel. Ако може да се вярва на информацията, корейците възнамеряват да закупят както CPU, така и GPU бизнеса на AMD, след което да слеят активите на AMD с едно от своите подразделения. Така Samsung ще може да използва новопридобития капацитет за увеличаване на собствените си възможности, както и за да се съревновава успешно с гиганта Intel и по-малката, но също много силна мобилна компания Qualcomm.Сайтът изтъква, че това не е първият път, когато Samsung проявява интерес към AMD и че още през 2007 г. висш служител на южнокорейската компания е посочил, че "е необходимо да закупим AMD, за да си осигурим нов двигател за растеж".Advanced Micro Devices е една от малкото компании, които имат опит в производството на процесори и на графични ускорители, което на свой ред ще помогне на Samsung в дизайна на своите SoC чипове. Компании като Imagination Technologies и Nvidia са по-опитни в създаването на хардуер за смартфони и таблети, но те имат значително по-добри финансови резултати и най-вероятно ще струват доста повече, и то при положение, че изобщо имат интерес от такава сделка.Преди пет години акциите на AMD се търгуваха за 9.81 долара на бройка, докато сега са се сринали едва до 2.66 долара. Компанията напоследък има финансови затруднения и една сериозна капиталова инжекция от страна на Samsung може да ѝ даде така нужната глътка въздух.Накрая, AMD вече разполага с мобилен чип, който може да се портне за работа с таблети, а марката Radeon все още е добре позната и уважавана. Разбира се, не бива да забравяме, че слухове, свързани с придобиването на една компания от друга, се появяват често и далеч не всеки не стига до финализиране на сделката.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв е оптималният размер за дисплей на смартфон според вас?
Общо гласували: 1322 Други анкети