Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3707 прегледа 3 препоръки |
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Самоуправляващият се автомобил на Uber вече е на улицата

Компанията за споделен превоз Uber вече тества на практика своя самоуправляващ се автомобил и бдителни минувачи дори успяха да го заснемат по улиците на Питсбърг, щата Пенсилвания.Именно в града се намира Центъра за напреднали технологии на университета "Карнеги Мелън", където Uber разработва умната кола.Това става скоро, след като компанията публикува поредица от обяви в търсене на инженери, които имат опит в програмирането и планирането на автомобилно движение.Отличителният белег на автономната кола на Uber е въртящият се радар, разположен на нейния покрив. Помолена да даде повече информация за мистериозния автомобил, говорителката на компанията Трина Смист обяснява, че "това превозно средство е част от нашата ранна развойна дейност относно създаването на системи за автономност, безопасност и маршрутизация".Обяснимо е, че компанията не иска да даде прекалени подробности относно дейността си по отношение на този тип автомобилни иновации, тъй като конкуренцията при самоуправляващите се коли е доста висока. Google започна развойната си дейност още през 2010 г. и се надява до 2020 г. да направи умните коли пълноправна част от пазара.На свой ред, ако Uber успее да създаде собствен автопарк от автономни коли, това ще елиминира най-големия разход за компанията - самите шофьори."Причината, поради която понякога Uber може да бъде скъпа услуга е това, че не плащате само за колата, а и за другия човек в нея. Когато няма такъв, използването на Uber за придвижване със сигурност ще е по-евтино от това да притежавате сами кола", казва изпълнителният директор на компанията Травис Каланик.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Водоустойчив ли е смартфонът ви?
Общо гласували: 506 Други анкети