Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3751 прегледа 3 препоръки |
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Microsoft започна предварителното зареждане на Windows 10 за резервиралите обновяване

Официалният ден за стартирането на Windows 10 е утре - 29-ти юли. Но явно за да избегне сериозното натоварване на сървърите, Microsoft още сега започна да разпространява обновяванията за операционните системи Windows 7 и Windows 8.1. Това важи само за потребителите, резервирали обновяване до новата ОС. Първоначално в Мрежата се появиха съобщения, че има обновяване само за английските версии на операционната система, но сега се появиха потвърждения и за други езици. Зареждането на необходимите файлове става незабелязано и потребителят може и нищо да не заподозре. За това, че този процес е започнал, съобщиха специалистите от My Digital Life. Оказа се, че при временните файлове може да бъде намерена дистрибуцията с обновяванията. Ако имате персонален компютър с легални Windows 7 или Windows 8.1 и сте направили резервация за обновяване, то можете да проверите за наличието на скритата директория $windows.~BT., който се намира в корена на системния диск. Някои потребители ще намерят файла setup.exe и е напълно възможно работата вече да е предварително свършена.По всичко личи, че утре само ще бъде стартирано инсталирането на обновяването до Windows 10. Ъпдейтите ще се разпространяват постепенно и първи ще ги получат потребителите, предварително резервирали обновяване до новата ОС.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Смятате ли да преминете към Windows 10?
Общо гласували: 930 Други анкети