Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3736 прегледа 3 препоръки |
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Uber пуска водни таксита в Истанбул

В Турция вече е възможно да си извикате водно такси с помощта на смартфон. Това става с помощта на новата онлайн-услуга UberBoat, стартирана от Uber, на фона на вълненията във Франция срещу тази много популярна частна услуга за превоз на пътници. UberBoat започва работа по случай годишнината на компанията за превоз на пътници. Жителите на Истанбул и туристите вече могат да поръчат чрез своите смартфони водно такси в точно уречено време. Използват се неголеми моторни плавателни съдове с вместимост 7-10 души, които превозват пътници от европейската част на Истанбул към азиатската и обратно. Поръчването на воден превоз е съвсем лесно и не се различава от поръчването на такси. Необходимо е само да се инсталира съответното приложение в мобилното устройство. Цената на водния превоза е в рамките на 50 турски лири или около 19 американски долара. Чрез градския транспорт, същият маршрут струва едва около 2,15 лири или приблизително 81 цента. При използване на UberBoat, сумата се разпределя между пътниците и не е чак толкова висока. Предлагат се и комбинирани услуги: едно пътуване от Ciragan Hotel - ювелирният хотел на Босфора, до най-близката част на крайбрежието, редом до основното летище на Истанбул струва 400 турски лири.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой е основният ви браузър?
Общо гласували: 306 Други анкети