Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3858 прегледа 3 препоръки |
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Руското правителство с първи стъпки по замяната на всички свои Windows компютри със собствена Linux дистрибуция

Microsoft Windows е най-използваната операционна система в Руската Федерация, но е силно критикувана за намесата в неприкосновеността на личния живот. Русия не желае да заплаща повече за чужд софтуер и с цел осигуряване на информационна безопасност, постепенно ще премине към използването на Linux дистрибуция. По време на конференцията "Информационна Русия - територия за диалог" в Санкт Петербург бе представен план за преминаване на руската държавна корпорация "Ростех" от ОС Windows към руската операционна система Astra Linux с висока степен на информационна защита. До 2019 година, 50% от инфраструктурата и бизнес-приложенията трябва да бъдат прехвърлени към тази Linux дистрибуция.Държавната корпорация възнамерява по този начин рязко да подобри информационната сигурност на своите предприятия и да намали разходите за закупуване на скъпи чуждестранни лицензи. Преминаването към Astra Linux започва от холдинга "Вертолетите на Русия", в който по-късно ще бъде използвана дистрибуцията Astra Linux Special Edition, която сега се използва от руските военни и осигурява защита на ниво държавна тайна.Освен това, държавната корпорация се отказва и от хардуера и софтуера на Cisco и го заменя с руски аналози. Това са комутаторите и мрежовото оборудване "Булат".Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 817 Други анкети