Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 6497 прегледа 3 препоръки |
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

 

Капитализацията на Samsung рухна с $44 милиарда поради слабите продажби на флагмански смартфони

Поради понижението на борсовите показатели, предизвикано от спад във финансовите параметри и слаби прогнози, най-големият в света производител на смартфони слезе чак до 13-то място в рейтинга на скъпите IT-компании. От месец април тази година пазарната цена на Samsung спадна общо с огромните $44 милиарда, предимно заради твърде слабите продажби на топ-смартфони. По данни на Bloomberg, само за един месец - през август, пазарната цена на корейската компания е паднала с $12 милиарда. През този месец цените на акциите на Samsung спаднаха с 8,1%, а спадът продължава вече пети пореден месец. В същото време, печалбите на компанията намаляват пето поредно тримесечие и се очаква и през третото финансово тримесечие на тази година също да има спад в печалбите. Печалбата на Samsung пада поради слабите продажби на смартфони. За април-юни печалбата бе в размер на $5 милиарда, а това е с 5% по-малко за същия период на миналата година. Samsung бе изтикана от големите продажби на iPhone и силната конкуренция от страна на китайските производители, като например Xiaomi.Поради пада в котировките, Samsung напусна топ-10 класацията на най-скъпите IT-компании, след като през 2012 година бе на шесто място в този рейтинг.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко често сменяте смартфона си?
Общо гласували: 497 Други анкети