Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 6216 прегледа 3 препоръки |
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

 

Хакери могат да откраднат пръстови отпечатъци от Galaxy S5

Скенерите за пръстови отпечатъци вече стават широко разпространени в много смартфони и въпреки, че се рекламират като средство за допълнителна сигурност на достъпа, това изглежда не е точно така.Група специалисти по сигурността от компанията FireEye успяха да идентифицират уязвимост в някои Android смартфони, сред които доскорошния флагман Galaxy S5, която позволява на хакерите да откраднат данни от пръстовите отпечатъци на потребителите.Преди да се паникьосате излишно, бързаме да уточним, че това може да стане в много ограничен кръг ситуации, а освен това с пускането на последните версии на Lollipop, уязвимостта е практически премахната.Вместо да търси достъп до онази част в операционната система, където се съхраняват данните от отпечатъците, този хак се съсредоточава върху самия скенер и краде отпечатъците още в момента, когато те се отчитат от устройството. Потребителите няма как да разберат за това, тъй като процесът работи на заден план, благодарение на инсталирания зловреден софтуер.Въпреки, че FireEye твърди, че уязвимостта е установена в няколко Android модела, единственият, който се споменава поименно е Galaxy S5. Добрата новина е, че ако имате Android 5.0 или по-нова версия - нещо, което вече става все по-разпространено - апаратът ви е в безопасност. Другият аспект, който прави потенциалния пробив рядък е, че той изисква кернела на операционната система да бъде "разбит" от нападателите. Ако устройството не е руутнато, това почти няма как да стане, а ако сваляте приложения само от Play Store, малуерът не може да стигне до телефона.Все пак, Samsung незабавно излезе с обещанието, че ще разгледа проблема, свързан с тази уязвимост, що се отнася до Galaxy S5.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Какъв е диагоналът на дисплея на лаптопа ви?
Общо гласували: 504 Други анкети