Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 7739 прегледа 3 препоръки |
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

Android стана по-добър от iOS

В един от основните акценти при разработката на мобилната платформа iOS 9 се превърна оптимизацията и стабилността при работа. Пускането на нейния предшественик в лицето на iOS 8 бе съпроводено от голям брой жалби на потребители относно работата на операционната система. А актуализацията iOS 8.0.1 изобщо трябваше да бъде оттеглена поради наличието на проблем с мобилния интернет и със скенера за пръстови отпечатъци Touch ID. С iOS 9, както се твърди, Apple се стреми да не позволи такива ситуации.Въпреки това, експертите от Blanco Technology Group поставят под съмнение опитите на разработчиците на Apple. Според резултатите от проучването на пазара от страна на анализаторската компания, през второто тримесечие на тази година проблеми със стабилността на iOS са имали 58% от устройствата на Apple. За същия период, проблеми са срещали само 38% от собствениците на смартфоните и таблетите под Android.C бъговете в работоспособността най-често са се сблъсквали смартфоните iPhone 6 (29% от общата маса "ябълкови" устройства с проблеми). Веднага след него е iPhone 6s (23%) и iPhone 6s Plus (14%). 65% от всички проблеми със стабилността при іустройствата са свързани с крашване на приложенията, 11% — с проблемен Wi-Fi.От страна на Android, по дял на увисванията и крашовете води Samsung (26% от общата маса), следвана от Lenovo, LeTV и Motorola. За най - "бъгав" се счита смартфона Le 1S. Като основни проблеми в "гуглофоноите", лидери са камерата и батерията (10%), сензорния дисплей (7%), микрофона и говорителите (по 5%).При разработването на iOS 9, инженерите на Apple отделят основно внимание върху отстраняването на грешките, подобряване на стабилността и увеличаване на производителността. Според анализаторите от Apteligent, в актуалните версии iOS 9.3.x, мобилните приложения "крашват" много по-малко, отколкото в предишната редакция на операционната система. Последните издания на софтуерната платформа на Apple работят по-стабилно, отколкото iOS 9.2, iOS 8 и iOS 7.Отбелязва се, че в работата на iOS 9.3 крашовете се случват почти един и половина пъти по-малко, отколкото при iOS 8 и почти четири пъти по-рядко, отколкото в iOS 7 по своето време – 2,2% от случаите. Компанията събира данни, базирани на наблюдения от близо един милиард потребители, а броя на анализираните събития дневно е около 3 млрд.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Коя 4G мрежа ползвате?
Общо гласували: 828 Други анкети