Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 6906 прегледа 3 препоръки |
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

 

Колко години от човешкия живот отнемат смартфоните

Смартфоните отнемат твърде много време от живота на съвременния човек, считат аналитиците от компанията TNS. Те са пресметнали, колко точно време губи обикновеният потребител на мобилно устройство в продължение на една година. Всеки ден собственикът на съвременен комутатор използва неговите възможности и функции в продължение на 3,2 часа, а за една година - средно около 49 дни. Изследвани са австралийци на възраст от 16 до 30 години.Резултатите от направената анкета показват, че потребителите поглеждат екрана на смартфона средно по 150 пъти в денонощието. Всеки, който се сдобива със смартфон на 16 години, на 80 години е гледал неговия екран в продължение на над 8 години. Изследването на TNS показва, че 63% от потребители гледат предимно съобщенията в социалните мрежи; 50% от тях гледат клипове. Почти всички притежатели на смартфони преди сън влизат в Глобалната мрежа. Изключително популярен начин за започване на деня е прегледа на новините и социалните мрежи.Директорът на TNS Алистър Лтуд отбеляза общ момент в поведението на съвременните потребители - те непрекъснато се развличат чрез забавни клипове и смешни истории. Според него, по този начин закърняват способностите за общуване, което може да доведе до разрушаване на семейства и приятелства.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

През коя музикална услуга слушате музика?
Общо гласували: 564 Други анкети