Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 7204 прегледа 3 препоръки |
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

 

Норвежката полиция принуди наркодилър да отключи своя iPhone чрез пръстовия си отпечатък

Когато Apple представи новия начин за авторизиране чрез пръстови отпечатъци, някои параноици счетоха, че новата технология само ще отслаби защитата на смартфоните. Действително, вероятността да се види или подбере PIN кода е много малка, но пръстовия отпечатък не е сложно да се снеме от чаша, бутилка и други подобни. Той може да се снеме насила и от самата жертва.Криминален случай в Норвегия показа, че Touch ID едва ли може да се разглежда като сериозна защита на данните. Норвежкият окръжен съд на град Нордхордланд разреши на местната полиция с помощта на сила да отключи iPhone на 27-годишен мъж, заподозрян в съхранение на наркотици.Съдът се обосновава с това, че информацията от iPhone може да даде информация откъде е взет наркотика и от кого.Интересното в този случай е, че ако имаше парола, полицията нямаше как да я разбере по законен път. Мъжът може да каже, че я е забравил и няма как да бъде накаран да си я спомни без прилагане на мъчения, а това е незаконно. Пръстовият отпечатък е нещо съвсем друго и лесно достъпно, без прилагане на незаконни похвати.Окръжният съд постанови, че полицаите "имат право да заставят обвиняемия да постави своя палец върху своя смартфон".Много хора коментират, че в тази ситуация "Error 53" ще е от полза.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 764 Други анкети