Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 6392 прегледа 3 препоръки |
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

 

950 милиона Android смартфона могат да се хакнат само с един SMS, алармират специалисти

Притеснителната информация, която първи ви споделихме сутринта, вече се потвърди от няколко различни източника. Специалисти по информационна защита споделиха данни за вградена уязвимост в устройства с операционна система Android, която позволява пълното превземане на устройството. За експлоатиране на въпросната уязвимост е достатъчно атакуващата страна просто да знае номера на своята мишена. За това алармират от компанията, оперираща в областта на мобилната сигурност Zimperium.Уязвимостта, кръстена Stagefright, засяга медийна библиотека, отговорна за обработката на популярни медийни формати. Специалистите обясняват, че тъй като обработката на мултимедия е процес, който е пряко зависим от време за коректната му обработка, то библиотеката е имплементирана в C++, който обаче е по-податлив на срив в паметта, отколкото например езици, които обръщат внимание на запазване на нейната цялост, като Java."Атакуващата страна се нуждае единствено от вашия мобилен номер. Това може да им позволи отдалечено изпълнение на код посредством специално изготвен медиен файл, доставен ви под формата на MMS. Една добре изготвена успешна атака може даже да изтрие съобщението преди да го видите. Това, което ще видите е само уведомление за получено съобщение", пишат хората от Zimperium. Те обясняват, че за разлика от конвенционалните методи на кибератаки към потребителите на мобилни устройства, при което се изисква извършването на някакво действие от страна на притежателя на устройството - отваряне на PDF файл или последване на връзка към сайт, на който е разположен зловреден код - то тази атака може да има успех даже и докато спите. "Преди да се събудите, атакуващата страна ще е премахнала всички следи от компрометирането на устройството, а вие ще продължите деня си, както обикновено - с телефон, на който е инсталиран троянец", добавят от Zimperium.Уязвими на проблема са всички устройства на Android след версия 2.2, като най-застрашени са потребителите на Jelly Bean, тъй като за тях няма начин за ръчно преодоляване на проблема. "Ако Heartbleed ви е накарал да настръхнете, то това е нещо много по-лошо", пишат разработчиците. Zimperium са уведомили Google, предоставяйки им пачове, които да запушат дупките, свързани с уязвимостта. Google, от своя страна, са реагирали светкавично, вкарвайки въпросните пачове във вътрешния код на системата, но от компанията се притесняват, че пълното деактивиране на проблема ще отнеме време.Очаквайте подробности.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Смятате ли да преминете към Windows 10?
Общо гласували: 970 Други анкети