Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 6281 прегледа 3 препоръки |
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

 

Windows 10 ще има ограничена функционалност при смартфоните с оперативна памет 512 MB

Въпреки че всички смартфони, работещи под управлението на операционната система Windows Phone 8.1 ще бъдат обновени до Windows 10, комуникаторите с 512 MB оперативна памет ще имат ограничения във функционалността. Порталът Windowsmania публикува вътрешен документ на Microsoft, в който са описани с какви трудности могат да се сблъскат потребителите при използването на ОС Windows 10 Mobile на смартфони, като например Lumia 520. Ето някои от тях:Фоновата работа на стартирано навигационно приложение може да бъде прекратена, ако заема твърде много паметКачеството на HDR фотографиите ще бъде по-ниско, понеже ще се използват три 5 MP кадъра вместо пет с резолюция 8 мегапикселаПовишава се вероятността за пропускане на VoIP-обаждане (необходими са 120 MB RAM за работа в реално време и 20 MB за фонов режим)Невъзможност за стартиране на 3D игриБавно стартиране на външни приложенияВ уеб-браузъра могат да бъдат активни само два раздела, останалите ще се зареждат наново при избиране, бавна обработка на графиката Всъщност, това са съвсем очаквани проблеми, които и сега ги има при смартфоните с 512 MB оперативна памет. Предполага се, че списъкът не е пълен и ще се появят нови, изцяло специфични за Windows 10 Mobile проблеми.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Водоустойчив ли е смартфонът ви?
Общо гласували: 746 Други анкети