Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

TRON ще пренесе България в технологичния свят на Кевин Флин

Шрифт
От , 1775 прегледа 0 препоръчай |
Новият постер към филма ни връща към митологията на ТРОН от ’82

Началото на историята в TRON: Заветът ще бъде дадено на специалното събитие НОЩТА НА TRON. На 28 октомври в цял свят ще бъде излъчен 23 минутен откъс от филма, който ще открехне на зрителите част от историята в новата продукция. Оригинални ТРОН награди ще последват грандиозното събитие, което ще се проведе едновременно в шест български града – София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора и Плевен.

TRON: Заветът е продължение на първия ТРОН от 1982 г. - откритие на Disney в научно-фантастичните филми по онова време. Първата част е пионер в много области – компютърна графика, визуални и светлинни ефекти. В резултат на това влияе на популярната култура в продължение на цели 25 години. TRON: Заветът наследява оригиналната продукция, като добавя изключителен дизайн и разбиващи визуални ефекти, дело на 3D технологията. Филмът включва в себе си истинска актьорска игра и фотореалистична компютърна анимация. Един от уникалните технологични елементи на TRON: Заветът е ролята на Джеф Бриджис - за първи път в историята на киното актьорът играе като противник на 30 години по-младото си компютърно копие.

„TRON: Заветът бе част от генерация, която търсеше нови граници и светове. Филмът принадлежи на тези, които са израснали с компютърната технология и тя е част от всекидневния им живот. Ние нямахме компютри на снимачната площадка на ТРОН. Един мобилен телефон днес притежава повече изчислителна възможност, отколкото ние използвахме за заснемането на целия филм тогава,” споделя Стивън Лисбергер, продуцент на TRON: Заветът.

В първата част от ’82 г. Кевин Флин се измъква невредим от света на ТРОН, но продължава своите опити за телепортация и от време на време тайно посещава Мрежата. Един ден той просто изчезва, без да предупреди никой и синът му Сам остава без баща. Двадесет години по-късно TRON: Заветът продължава историята на Сам и Кевин.

„Още от самото начало казахме на студиото, че това ще бъде историята на баща и син и тяхното търсене. И това наистина е сърцето на TRON: Заветът – Сам търси Кевин в опит да намери пътя към дома,” разказва режисьорът Джоузеф Козински. Адам Хоровиц, сценарист на филма, добавя: „В ТРОН видяхме света на Мрежата през очите на Кевин, а в TRON: Заветът историята се разказва от Сам”.

С цел да последва оригиналната продукция, TRON: Заветът продължава митологията от първата част със специфични ТРОН елементи. Новият постер към филма със Сам и Куора ни връща към оригиналната продукция, а в самия филм Аркадата на Флин, Мрежата и Периферията са ключовите места, които няма как да останат незабелязани от феновете.
 

LG ще представи умен сензор и ALLJOYN умни продукти за дома в рамките на IFA 2015

LG ще покаже своите най-нови умни технологии за дома по време на изложението IFA 2015. Новият умен сензор SmartThinQ може да бъде прикрепян към много традиционни домакински уреди, за да ги направи “умни”. LG също ще представи умна фурна (Smart Lightwave Oven) и умен климатик (Smart Air Conditioner), които са съвместими с AllJoyn - платформа с отворен код, разработена от Allseen Alliance за Интернет на нещата (Internet of Things - IoT). Сензорът SmartThinQ е сферично устройство, което може да бъде прикрепяно към наличните домакински уреди като например перални машини или хладилници, за да разчита информация като вибрации и температура и да я комуникира към смартфоните на потребителите чрез приложението SmartThinQ. Например закрепването на сензора към вратата на стандартна пералня я трансформира в умен уред, който дава информация на потребителя кога програмата за изпиране е приключила. Прикрепете сензора SmartThinQ към хладилник и той ще изпраща известия до свързания към него смартфон кога срока на годност на определен хранителен продукт е на път да изтече. Сензорът ще следи колко пъти вратата се отваря, дори когато не сте вкъщи. А свързвайки сензора SmartThinQ към климатик или други уреди позволява на потребителите да ги контролират от разстояние чрез приложението SmartThinQ. AllJoyn е софтуер с отворен код, който улеснява свързването и комуникацията между устройствата и приложенията. AllJoyn е одобрен от всички членове на Allseen Alliance - консорциум от над 180 компании от различни индустрии, обединени от идеята за “Интернет на нещата”. Съвместимата с AllJoyn Smart Lightwave фурна от LG позволява на потребителите да свалят, обновяват и споделят рецепти с приятели и роднини чрез своя смартфон. Фурната Lightwave Oven е оборудвана с Wi-Fi, позволявайки на обитателите на дома да използват своите смартфони, за да настроят фурната на необходимите за определено ястие програма, температурен режим и време за готвене. Умната фурна Smart Lightwave Oven може дори да се самодиагностицира и да помага за намирането на решения и онлайн информация за поддръжка чрез сервизния център на LG. Умният климатик (Smart Air Conditioner) на LG не само сигнализира на притежателите си кога е време да подменят въздушния филтър, но може да бъде управляван и от разстояние чрез смартфон, така че вече няма да се налага да се прибирате в спарено помещение в края на горещ ден. “Навлизането на умни домакински уреди в бита е бавно заради схващането, че технологиите не са лесно достъпни,” каза Жо Сеонг-жин, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. “LG има ангажимент да затвърди своята лидерска позиция на пазара за умни домакински уреди чрез иновации като SmartThinQ, които осигуряват истинско предимство и предлагат нови битови удобства чрез лесни за използване технологии.”


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко често сменяте смартфона си?
Общо гласували: 385 Други анкети