Нови подробности за самоуправляващата се кола на Apple

2
642

Наскоро научихме, че транспортните власти на щата Калифорния дадоха разрешение на Apple да тества своята самоуправляваща се автотехнология по пътищата на щата. Сега нови документи, които са част от пакета, с който гигантът е кандидатствал за разрешение, се появиха в интернет и ни дават повече информация за новата инициатива.

Документът се нарича Development Platform Specific Training и представлява набор от процедури за обучение и безопасност за служителите, които ще работят по софтуера за колата и ще присъстват в купето, за да поемат управлението, ако се наложи.

Докладът нарича мистериозния автомобил Apple Automated System и от него става ясно, че компанията използва три броя джипове Lexus RX450h, модел 2015 г., за тестовете си. Освен тях, в операцията участват още и шестима обучени шофьори.

Тези водачи трябва да преминат седем различни теста като се започне от базово маневриране и се стигне до поемане на контрола в специфични ситуации като внезапно ускорение или обратен завой. За да получат сертификат за успешно преминато обучение, шофьорите трябва да се справят с два практически теста по всеки аспект.

Научаваме още, че за самото управление се използват волан и педали на Logitech. Поемането на ръчен контрол става, когато водачът хване с ръце волана или натисне педала на спирачката.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари