Шпионират ли ви слушалките на Bose?

4
945

Известната аудио компания Bose ще защитава репутацията си в съда, след като срещу нея бе заведено интересно дело. В основата му е мобилно приложение, което компанията предлага заедно с някои модели безжични слушалки.

То се нарича Bose Connect и се използва, за да свърже слушалките към други умни устройства, както и за да се управляват същите тези устройства от разстояние с него.

Според ищците по делото обаче, Bose има по-подмолни намерения за приложението. Те твърдят, че Bose Connect събира данни за навиците на потребителите като изслушаните песни и друга лична информация. След това, всички тези данни се предават на трети компании и рекламодатели без съгласието на самите потребители. Това е проблем не само защото данните се взимат без разрешение, а и защото много научни изследвания твърдят, че музиката, която човек слуша, може да бъде използвана за създаването на достоверен личен профил. Така от музикалните навици може да се извади информация за пол, възраст, ценности и др.

Ищците искат Bose да спре да събира данни, да възстанови платените за безжичните слушалки пари и да заплати допълнителни обезщетения.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Шпионират ли ви слушалките на Bose?"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz