Шпионират ли ви слушалките на Bose?

4
5

Известната аудио компания Bose ще защитава репутацията си в съда, след като срещу нея бе заведено интересно дело. В основата му е мобилно приложение, което компанията предлага заедно с някои модели безжични слушалки.

То се нарича Bose Connect и се използва, за да свърже слушалките към други умни устройства, както и за да се управляват същите тези устройства от разстояние с него.

Според ищците по делото обаче, Bose има по-подмолни намерения за приложението. Те твърдят, че Bose Connect събира данни за навиците на потребителите като изслушаните песни и друга лична информация. След това, всички тези данни се предават на трети компании и рекламодатели без съгласието на самите потребители. Това е проблем не само защото данните се взимат без разрешение, а и защото много научни изследвания твърдят, че музиката, която човек слуша, може да бъде използвана за създаването на достоверен личен профил. Така от музикалните навици може да се извади информация за пол, възраст, ценности и др.

Ищците искат Bose да спре да събира данни, да възстанови платените за безжичните слушалки пари и да заплати допълнителни обезщетения.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
АнонTrialmkfs.ext44025 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
4025
4025

Мигнеш ли с 👀👀
🗽 вече 🛃.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Изводът какъв е? За да не те подслушва никой ползвай Линукс и не слушай музика 😀

Trial
Trial

…с въпросните модели на BOSE.
Мдам! Аз така правя! 🙂

Анон
Анон

Косе-босе?