Nvidia получи разрешение да тества самоуправляващи се коли в Калифорния

0
36

Заедно с Мичиган, Калифорния е другият американски щат, където протичат най-сериозни усилия в областта на автономните коли и скоро по пътищата там ще се движат и първите тест модели на Nvidia.

Транспортните власти в щата дадоха разрешение на технологичната компания да започне изпитания на самоуправляващия се автомобил по обществените шосета. Nvidia не губи време и този уикенд колите ѝ вече бяха в движение.

Като компания, специализираща във видео карти за компютри, тя може и да изглежда аутсайдер в бизнеса с автономни технологии, но това всъщност не е така. През миналата година Nvidia навлезе сериозно в разработките на изкуствен интелект и дори започна партньорство с китайския гигант Baidu за създаването на AI платформа за автономни коли.

В основата на нейните автомобили е системата Nvidia Drive PX2, която на практика представлява AI мозък, захранващ цялото превозно средство. Технологията бе анонсирана по време на CES 2016 през януари. През лятото пък Nvidia Drive PX2 бе тествана и в шампионата Roborace Championship, който е една от първите в света надпревари между самоуправляващи се коли.

5driver-closeup-hands-980x420

4 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари