Ако се чудите кога може да очаквате първите 5G телефони на пазара, имаме донякъде официален отговор от самите Qualcomm. По време на участие в 4G/5G Summit, изпълнителният директор на компанията Кристиано Амон обяви, че на базата на това, което Qualcomm знае, „поне два големи флагмана“ с 5G радио ще се появят догодина. Единият трябва да дойде през първата половина, а другият през празничния сезон.

Това в никакъв случай не е изненада, имайки предвид, че Oppo, Vivo и Xiaomi вече тестват свои собствени 5G телефони, макар да не знаем дали ще ги пуснат на пазара догодина и най-вече дали наистина става въпрос за флагмани. Motorola действа дори още по-предпазливо като постави Snapdragon X50 5G от Qualcomm в един Moto Mod, така че всички съвместими Moto модели ще имат възможност за ъпглейд в началото на 2019 г.

От списъка на Qualcomm по-долу липсват няколко големи имена като Apple, Samsung и Huawei. Huawei подготвя и сгъваем телефон с 5G за догодина, докато Samsung вече прави собствен 5G модел, отново очакван догодина.

Това, което остава, е да видим как на практика ще се представят Snapdragon X50 модемите в реални условия. Qualcomm твърди, че те ще издържат поне един цял ден на батерия, но засега можем да бъде леко скептични.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Истината в очите Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Истината в очите
Истината в очите

Да С10+ и Ноут 10