Waymo ще даде автономен софтуер за колите на Honda

0
77

Тъкмо когато мислехме, че Google се отказва изцяло от идеята си за автономни коли, компанията-майка Alphabet основа ново подразделение с името Waymo, което да се занимава с амбициозния проект.

Сега именно Waymo си осигури партньорство с известния японски производител Honda, като целта е Waymo да предостави самоуправляваща се технология за колите, които Honda тества. Първата стъпка в новата инициатива по всяка вероятност ще бъде предоставянето на модифицирани от Honda превозни средства, в които ще бъдат вградени необходимите за самостоятелното управление системи.

Партньорството идва само седмица след създаването на Waymo със задачата новата компания да търси партньори сред автомобилните производители, за да могат научните постижения на Google в последните седем години най-сетне да получат комерсиално приложение.

Още преди време Honda обяви намерението си да започне производството на автомобил със самоуправление към 2020 г., с целта на постигането на общество без пътнотранспортни произшествия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари