Премини към съдържанието

Блогове

Блогове в нашата общност

 1. Росица Копукова
  Последна публикация

  С  ГОЛЯМ БУКЕТ В ЕДНАТА РЪКА И СВЕЩ В ДРУГАТА посетете поне един паметник и запалете свещ в църква - Бог да ни пази. По- сплотени, по-  единни и по- малко завистливи по български. Здраве и активност в живота ви желая. Да я има България!

 2. ПА

  • 118
   публикации
  • 1
   коментар
  • 777
   прегледи

  Последни публикации

  semjase erre
  Последна публикация

  Когато се събудиш два часа след алармата, ти не си се успал... Ти си се наспал...

 3. Изпитвали ли сте Неутолима Жажда и горещ Копнеж да Принадлежите на някого ? 

  Да се Роди Онзи Миг Блажен, в който със замъглени от Страст и Желание - Сетива 

  Озарявате всяка Частица от Същността Ви ? 

  Когато Дългоочакваният допир до Любимият се е Взривил, разпален по всичките ви Сетива и 

  рецептори и Трескаво пулсира във вените ви да се Отдавате още и Още ........ 

  Сладка Сакралност да разтворите себе си Дълбоко в стройният му, Топъл, Ароматен скут, 

  да изгорите в желаните му мъжки длани, с цялата Мощ, с която Ви Притегля към себе си да ви 

  Люби ... 

  Упоена от Сладостният му Дъх, Трепереща за жадните му стонове, 

  Струяща от сладостна охота, 

  Разтърсваща от опитните му движения, с които Завладява тялото ви, раздаващи и грабещи Наслада .. 

  Били ли сте във този Миг, Блажен ? 

  Когато две сълзи на Чиста Принадлежност Прекрояват Вселената, за да отворят Дом на 

  Неповторимата ви Любов ? 

  .................................. 

   

   

  • 89
   публикации
  • 149
   коментари
  • 44311
   прегледи

  Последни публикации

  mecholari
  Последна публикация

  Дивна песен на хиляди цветя

  от Тайната на Бездната

  е твоята душа.

  Вечен изгрев на бялата богиня

  вълнуваща, неуловима, неназовима.

   

  Златните лъчи на Бог Велик

  в префинен вятър на смирение,.

  Нека се сближиме само и за Миг

  в сълзи от радост и на умиление.

   

  Осъзната Вечност, осъзната Безпределност

  Дълбина в Живота тих,

  Свобода и Скритост свята

  без Теб е беден всеки стих

 4. От какво се страхува... Фейсбук

   

  СВАЛИ НА PDF от DROPBOX!

   

  СВАЛИ НА PDF от MEDIAFIRE!

   

  Вечна Истина 2015_stamat2015.blogspot.bg.jpg

   

  След като завърши книгата „Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ“, авторът започна да я отпечатва безплатно на близки и приятели, за да разпространи поистинното знание и древната мъдрост за същността на нашата Вселена, та да се осъществи и в България първата вълна на Пробуждането, така както става във всички останали Държави-корпорации в момента.

   

  Още преди две години, когато се случи пълното провиждане на Истината за Света, който обитаваме и осъзнаваме с физикалното си тяло, както и докато пишеше различните изследвания, намерили място в книгата, и ги публикуваше в блоговете си и в Ю Тюб, авторът непрекъснато бе подложен на пренебрежение, присмех, подигравки, обидни забележки, оскърбления, ругатни и голословно невежо празнодумство в коментариите към публикациите и в личните си контакти с близки и приятели. Тъй като безсмисленото бръщолевене никога не е от полза за разпространяването на Истината и не облагодетелства израстването на Духа у Човека, на 28-ми Октомври 2016 година авторът забрани коментариите към видео-материалите в Ю Тюб, като публикува вече направените в тогавашните си блогове.

   

  ***

   

  „Всяка истина преминава през три етапа. Първи, тя е осмивана. Втори, яростно й се противопоставят. Трети, приемат я за очевидна даденост.“

   

  Артур Шопенхауер

   

  ***

   

  Потвърдил в течение на годините верността на афоризма на Шопенхауер, авторът неотклонно вървеше и ще продължава да следва пътя, сочен му от вековното знание на Човечеството и откровенията на Духа, като осмиването, злобните подхвърляния и ругателното отношение, дори от страна на роднините, не биха могли да повлияят на намеренията му.

   

  Към първия етап в мъдростта, изказана от Шопенхауер, се отнасят подигравателните поучения и забележки, на които авторът се наслуша твърде продължително време:

   

  „Ако това бе истина, то ние трябваше да го учим в училище и да го дават по телевизията!“

   

  „Не си внимавал в час и не си научил урока какво казва науката за това!“

   

  „Та, ти ли се извъди най-умния, знаем те ние какъв беше!“

   

  „Каква е тая книга, чете ли я въобще някой!“

   

  И въпреки че авторът логически издържано опровергава нападките, това е съвсем ненужно, понеже негодуващите Човеци нито го слушат, нито биха прочели книгата, тъй като тя би им донесла знания коренно противоположни на лъжата, от която са били погълнати цял живот и възникналият от това психологически конфликт би ги довел до тежки психически разстройства. Колкото по-нависоко в йерархичната структура се намира отделната личност, толкова по-глуха, по-неразбираща, по-незаинтересована от Духовните дирения, Истината и Справедливостта става тя, тъй като има пряк интерес целенасочено да защитава Мирогледа, изграждан и защитаван през всичките години от живота й, и е абсолютно без всякакво значение за нея, дали този Светоглед е недоказан, измамен и изкуствено насаден от поробилата я клика заговорници!

   

  И точно тук достигаме до втория етап от приемането на Истината! Тези, на които са дадени властови позиции в йерархическите стуктури, както и онези, които цял живот са драпали да се домогнат до „топлите местенца“, полагащи се на завършилите „Висше образование“, за да не трябва с усилна физическа работа да изкарват прехраната си, по всякакъв начин ще поддържат и защитават на всяка цена установеното статукво, колкото и погрешно, лъжовно и измамно да е то. Тези, на които е дадена каквато и да е власт над другите Човеци, включително Законодателна, Съдебна, Изпълнителна, Военна, Икономическа, Монетарна, Образователна, Масмултимедийна и Медицинска, ще се борят да запазят привилегиите си с всякакви средства и способи, не само защото са паразитната класа, изяждаща плодовете на труда на работещото Човечество, но и поради страха да погледнат в Душата си и да разберат изкорен лъжата в живота си. Както казва Юнг, Човек е способен на какви ли не зверства, само и само да не погледне в Душата си!

   

  Вторият етап от пътя, който Истината извървява до Сърцата на Човеците, се посреща със злостно и яростно противопоставяне, заплахи, забрани и насилствени актове, явяващи се неизбежни инструменти от арсенала по защита на измамното статукво, установено от властващия Елит. Онези, които прилагат на практика „защитния“ инструментариум, освен че се чувстват лично заплашени от загубата на привилегиите и длъжностите си по установяването и поддържането на измамната парадигма, също така изпитват неистов страх от възможността децата им да излязат от съсловието на паразитната върхушка и да се изхранват с честен труд!

   

  Трябва да стане съвсем ясно, че паразитната най-висша каста на Илюминатската върхушка и нейните верни слуги – Интернационалното Масонство, никога не ще признаят пред обикновените Човеци, че ги обучават и отглеждат, обграждайки ги и оплитайки ги изцяло в лъжи и измислици относно абсолютно всичко! Понеже не е възможно да се каже истината за едно обстоятелство или явление, а пък за произтичащото от него да се излъже, то е наложително измамата да е както конкретна, така и цялостно повсеместна! ИменноТрансцендентално и Духовно обусловената сложна взаимообвързана съвкупност на явленията, обстоятелствата, събитията и фактите, както в манифестираната физическа Вселена, в Астралния, в Духовния и в Трансценденталния Свят, така и в Обществените и в междучовешките отношения налага парадигмата, натрапена на Човечеството, да е изцяло измамна.

   

  Но днешната ситуация има едно изключително предимство! Напълно невъзможно е да се укрупнява и усложнява до безкрай дадена система, чрез въвеждането на все повече и повече закони, правила и механизми за установяване на грешките, изчистването и избягването им, и в същото време дадената система да остане стабилна, тъй като заедно с усложняването й нараства и ентропията. Както е видно от изтекли към широката публика Строго секретни изследвания, като например „Безшумни оръжия за тихи войни“ (Silent Weapons for Quiet Wars), всички Закони от Електротехниката и Термодинамиката, действащи върху физичните системи, могат да се приложат и действат успешно и върху Обществата. Иначе казано, в горепосочения случай, при усложняващи се системи, такива със силно изразена и нарастваща йерархичност и отсъстващо равновесие, какъвто е случаят със съвременната цивилизация, процесите водещи до по-малка подреденост, или хаос, се засилват, като с течение на времето тези системи неизбежно се превръщат в равновесни, тоест йерархичността се срива.

   

  Това е причината, например, съвременните сложни електронни машини да се повреждат все по-често и да имат къс живот в сравнение с простите механизми отпреди век-два или хилядолетия. Или, казано с други думи, колкото повече се усложнява измамната парадигма на властващия Елит, посредством която се измислят нови несъществуващи реално теории, за да обяснят предишните необосновани теории, появили се в подкрепа на още по-стари лъжливи теории, имали за цел да подведат Човечеството, толкова повече нарастват и набират мощ Духовните движения за Пробуждане и провиждане на Истината, като съвсем естествено се приближава неизбежният момент, когато кулата от карти на мистификациията и фалшификациите ще се срути! Ето, поради тази причина блюстителите на измамната парадигма винаги се противопоставят яростно, използвайки забрани и дори насилие, срещу всяка Истина застрашаваща Световното им господство.

   

  С оглед изложените по-горе поистинни мъдрости, дефиниции и закони, авторът определя случилите се напоследък събития, като съвършено и абсолютно доказателство, че Зететичните изследвания, включени в книгата му, са заистинно Трансцендентално и Духовно неоспоримо верни факти!

   

  На 31-ви Август авторът направи Фейсбук-акаунт, имащ за единствена цел да разпространява знанието за Плоската Земя. Известно е, че много Зететични изследователи са си правели акаунти, които бяха изтривани от администраторите на Фейсбук в рамките на месец. Например, Ерик Дубей има два изтрити акаунта, един блокиран уеб-сайт и един изтрит форум. Това е причината повече от година авторът да се въздържа и двоуми дали да си направи акаунт или не, знаейки че не е възможно той да просъществува дълго.

   

  За десет дни на Фейсбук-акаунта бяха качени около сто публикации, както от блоговете, така и от Ю Тюб канала и той събра 1800 приятели! Уплашени и раздразнени от бързото разпространение на Истината и „страхувайки се за хляба си“, администраторите на Фейсбук изтриха акаунта на 11-ти Септември! Само каква дата!!!

   

   

  Фейсбук изтри акаунта на 11-ти Септември - СТАМАТ.jpg

  Не е ли учудващо това!!! Ако всичките „глупости, драсканици, бърборения на луд и смехории“, публикувани в блоговете на автора, в Ю Тюб канала му и в книгата му, са наистина само „празни приказки, небивалици, суеверия и пълна простотия“, както ги определят„коментаторите“, тогава защо е нужно администраторите на Фейсбук, който е доказано активно мероприятие на ЦРУ, да се занимават с тези „детинщини“ и да ги забраняват??!! Във Фейсбук можете да откриете всичко: от политически и битови скандали до „извънземни“ и летящите им чинии и от снимки на пияни-заляни Човеци до срещи за секс и откровено порно. Как нищо от това не се забранява и изтрива, а се забранява и изтрива именно Истината за Плоската Земя?!

   

  Истината за фейсбук 11.jpg

   

  Естествено, забраните и изтриването се явяват един от инструментите за „защита“ на илюзорната поробваща парадигма за безсмислено въртящата се с 1666 км/ч около оста си и безцелно стрелкаща се с над 3,086,000 км/ч в пет различни направления в безкрайния бездуховен вакуум измислена Земна топка, породена от невъзможното Нищо на безсъзнателния Голям Взрив. И тази илюзорна парадигма се хвърля върху очите на заслепяваното Човечество, за да се скрие от него и то да не провиди извечната Истина и най-дълбоко пазената тайна – светая-светих на Властващия Елит, че Земята е плоска и неподвижна, покрита от Небесната Твърд и пазена от Творецът-Творение!!!

   

  Но най-важното, днес, е да разберем, че без значение какво прави поробителската Илюминатска клика, не е във възможностите й да възпре и забрани Истината завинаги!!! Идните поколения ще се присмиват на нашите уж високо-технологични представи (да,„представи“, което означава „идеи, впечатления, схващания“, а не Истини и факти) за Света и ще се чудят, как сме се съгласили всичките вкупом да попаднем в техногенния транс на Постхуманизма – този святкащ, нашарен, нагримиран и напудрен, но убийствено сериозен цирк на Абсолютния Ужас, каквато е истинската същност на съвременната цивилизована общност!

   

  Не, нека не се отчайваме, а да намерим време, за да изключим беснеещата страхова психоза по масмултимедиите и въпреки безумстващата суматоха на бездуховното ежедневно оцеляващо битувание да седнем насаме със Себе си и да се вгледаме съзерцателно и вслушаме спокойно в Душата си. Там, ние ще прогледнем и ще дочуем гласа на Творецът-Творение, който винаги и всякога ни е нашепвал:

   

  „Ти си вечна Джива, което означава излъчена от Мен безсмъртна и безценна частица! Въплотен си отново, след поредната ти смърт, на тази Плоска Земя, пазена и защитавана от Мен, посредством Небесната Твърд, за да участваш в Моята Трансцендентална Игра, където да откриеш Пътя на Пробуждането и Осъзнаването, който, с помощта на Духовните си Учители, предварително сам избра, когато беше в Трансценденталния Свят, за да можеш да се Освободиш от вечния кръговрат на въплощенията и смъртта и да се завърнеш в Моя Дом, при Мен – Абсолютният Създател на Мирозданието.

   

  Твоето призвание в материалната Вселена е да твориш добро, да жадуваш Просветление и Освобождение, винаги да помагаш на всички, за да успеят и те да открият Пътя към Дома Ми, като безстрашно и уверено довеждаш Истината до очите, ушите, умовете и Сърцата им, за да могат и те на свой ред да я разпространяват и за да съумеете накрая всички заедно да се избавите завинаги от душегубните измами и скверните лъжи, разпространявани от пребиваващите в самозаблуда Демони, които отричат Единния!”

   

   stamat@blogspot.bg 22.jpg

   

  In Veritate Victoria (В Истината е Победата!)

   

  СТАМАТ

   

  https://stamat2015.blogspot.bg/ ; http://stamat2015.blog.bg/ ;  http://sthamanuviro.blog.bg/ и https://www.kaldata.com/forums/blogs/blog/1957-стамат-вечна-истина-2015

   

  You Tube: Stamen Georgiev

   

   

  12-ти Септември 2017 година

  • 9
   публикации
  • 0
   коментари
  • 162
   прегледи

  Последни публикации

  dara 8
  Последна публикация

  160509153647frida-kalo.jpg

 5.  Това е разказ за една любовна връзка между обикновенни персони.

   


   

  Бях се разделил с поредната голяма любов. Години любов ,да речем 5 ,но ми се струваха много повече.Бях нервиран ,че нямаше дори прощална целувка(качи се на влака и ми махаше за сбогом така както махат ,когато отиват на работа в друга страна).

  Беше ми гадно ,че нямаше дори хубав край.Раздялата ни беше все едно не се бяхме чукали,все едно не бяхме се разбивали от секс,все едно не бяхме правили любов стотици и дори хиляди пъти.

  Сам ,и се чудех на къде да хвана ,от бяс се чудех на къде да хвана.В квартирата си нямах компютър и интернет затова се насочих право в любимият ми компютърен клуб(времената бяха такива ,че докато си на компютъра ,си пушиш.Компютърната зала беше в бивша дискотека ,на центъра в морската столица(на десет минути от квартирата ми и на 8 минути от централният плаж),мощни компютри и бърз интернет за времето си.Какво повече за плана ми?Сядам на компа,влизам в сайт за запознанства и (копи пейст с предложение за среша на всички по угледни,които са онлайн),резултата беше след около половин час.

  Беше около обяд и предлагах да отидем на плаж ,на около 20(беше лесно:написах ,,искаш ли да отидем на плаж днес?“ или нещо подобно.две три ми се отговориха ,че са заети,десетина въобще не ми отговориха,но с една... )

  Сотаджииката ми отговори ,че може да отидем на плаж,после ми написа,че кранчето на чешмата и е развалено и дали мога да го поправя(спомних си песента в която се пееше,,викнах майстор у дома,за поправка на чешма,колко хубаво момче,на теслата дръжката,ах на теслата дръжката),още не сме се видяли а аз вече имам спомен от нея,който на да ли ще може да се пренебрегне в годините.Песента беше доста разпространена в пиянските среди.Както и да е ,неизвестната си намери някъкъв съсед да поправи чешмата защото аз трябваше да купувам инструменти и поправката от 5 минити щеше да се проточи на един час.Плажа и поправката на чешмата се отложиха,но се разбрахме да отидем довечера на дискотека.Работата бше уредена:уредена среща по интернет в плажна дискотека,дадохме си описание ,,кой как ще бъде облечен за да се познаем“.

  Чата приключи,вкючих си някаква компютърна игра(все пак ми беше почивен ден и релаксирах след умората от строителната работа(все пак тогава работех в строителството).Благодарих на Бога за това ,че час и половина след смотаната раздяла с дългогодишната ми любов вече беше поставено началото на ново приключение(поне се подготвях за него ).


   

  Прибрах се в тясната ми квартира,бях със съквртирант.Не можех да си позволя повече(деляхме стая около 20 квадрата с малка тераса,но от терасата си ,виждах колата си ,която ми беше паркирана срещу входа,почти свички пари ми заминаваха по подръжката и.Докато живеех на село си я миех в двора ,но в града се налагаше да я карам на автомивки...)Дремнах два часа(от 20 до 22 )след това си взех душ изгладих си дрехите(изобщо готвех се за първа среща с непозната.И още бях планувал за пръв път да вляза трезвен в дискотека,и още повече пък на първа среща(това не ми се бе случвало сугурно десетина години).


   

  Вървях към дискотеката.Мислех си дали ,,Тя“ непознатата,ще е там или ще се окаже ,че ще отивам сам на дискотека.Никога не бях влизал в тази дискотека.Влязох в дискотеката (беше на 80 процента пълна,20 % от седящите места бяха свободни,което ме устройваше на пълно),намерих я бързо,беше с нейната приятелка,на една бар маса(кръгла около метър широка с два стола),идеално точно както съм свикнал,, прав в дискотеката облегнат на някой бар и си пия и гледам как дамите танцуват.

  Казахме си здравей,подсигурихме се ,че сме се разбрали през деня за тази среща и ,че сме същите хора от интернет.Бях свикнал да се занимавам с друг тип жени ,излъскани със специални прически и от манекенски тип,а сега изведнъж небоядисана коса,докато приятелката и узпъкваше няколко пъти над сотаджииката(специални прически,нови лъскави дрехи,изобщо доста наточена за дискотеката,а моита обикновенна )

  Казах си ,,това да съм трезвен не е добре,тази не ми харесва токова ,но Господ е организирал тази среща ,няма да си тръгвам,Господ ме събра с тази да открия нещо за ,което не знам,нещо което за моите 28 години живот не съм срещал“

  Поръчах си една бира,втора но не можех да се отпусна,и си поръчах и твърд алкохол(микс ,бира с твърд алкохол за по бърза настройка и отпускане).

  Изследвах ,,какво притежава повече от другите?“все пак Господ не ме събира с някакви случайни и посредствени,,тук се мъти нещо интересно и аз ще го разкрия“-мислех си но го разкрих след години(Тя притежаваше ,,съобразителност“-в смисъл съобразяваше се да не нарани някого, да не навлезе в чуждото пространство неканена,да не притесни някого,стараеше се да угоди на околните доколкото и е възможно.А не в смисъл съобразителност,, охо от тук ще изкарам няколко финикийски знака“ тя беше наистина добричка).Тогава в дискотеката не можах да го обосновя това нещо,но го чувствах,че е заслужила да и угодя и аз като човек на Господ ще се опитам да я направя щастлива доколкото ми позволяват силите въпреки ,че в последствие установих ,че Господ нея не я интересуваше(беше със слаба вяра,но беше много човечна,но така или иначе аз имах достатъчно вяра за стотици такаче спокойно можех да си изходотайствам пред Господ една перфектна вечност и за нея,което и направих след време(след време-след няколко месеца,защото имаше някакво недоволство в нея-от Господ-а враговете на Господ са и мои врагове).

  Както и да е ,да се върна в дискотеката.Бях изпил сигурно две бири и 100 милилитра твърд алкохол,което вече ме правеше любвеобвилен и обикновеното момиче вече ми се струваше страхотно гадже.Харесваше ми страхотния и задник и готини ръце,имаше достатъчно големи гърди(немного големи,но готини).Малко се притеснявах ,защото на бара седеше един от родния ми град и щеше да има свидетели за простотиите ,които се бях приготвил да правя(глупости имам предвид след доста алкохол да си разхвърям тениската и да задърпам някоя да ми духа в тоалетната(не че ми връзваше ,но аз питах за всеки случай ,ей така за флирта(флирт от една две минути,,какво лошо :) ?) )Отсереща в едно сепаре имаше някакви мафиоти ,които си празнуваха нещо си(бяха весели и неагресивни)имаше някакви две лесбиики на бара,но бързо си тръгнаха(поисках си от Господ да ги разкара,и желаниети ми се сбъдна(просто никой не им обръщаше внимание,все едно цялата дискотека се бяхме разбрали да ги игнорираме и им стана тъпо и си тръгнаха-вече нямаше такива ,които да ми развалят настроението).Имаше поне 100 човека ,които се забавляваха.Вече трета бира и 150 милилитра твърд алкохол,обикновената сотаджиика ми се струваше фотомодел ,поопипах я -тя се зарадва-имаше начало на един флирт ,който не знаех ,че ще прерасне в дългогодишна любовна връзка.Имах си пълни ръце(Бира ,алкохол,задник ,който да си опипвам и ,който танцуваше на един метър от мен,погалвах я от време на време и това и харесваше,а на мен ми харесваше ,че не ми се дърпаше).Го-ГО танциорките бяха страхотни(вкарваха страхотно настроение,забавляваха се искренно,дълги крака,цици,страхотно гримирани,танцуваха неуморно...).Както си пиехме и изведнъж посред лято в плажна дискотека на брега на морето(Новогодишно парти изненада-(персонала се преоблякоха,като снежанки и дядо мразовци,конфети и изкуствен хартиен сняг)Представяте ли си -На първа среща в дискотеката ,посред лято- новогодишно парти- ,истински алкохол,танци флиртове с поглед,цялата дискотека се веселямхе така ,каточели всеки е спечелил от лотарията милиони.Благодарение на алкохола бях забравил,че съм на 29 ,на квартира без наследство,и всичко ,което имам е една кола(стара ама лачена) и обърнато в хляб 1000 хляба в банката,но благодарях на Господ за страхотното поредно ,нощно фъншуи(около 100 човека ,а може и по малко да бяха в прекрасна обстановка и страхотен дижей ,които пускаше всякакви стилове музики).В дискотеката се опитах да видя някой ,на когото му е скука,но не видях такива(обикновенно по дискотеките имаше поне един навъсен или навъсена,но тази вечер правеше изключение).Всеки си плащаше неговата сметка,дори новата ми приятелка настоя да ми вземе нещо да почерпи,имала някъкъв повод(сега като си помисля ,ми се струва ,че си празнуваше рождения ден на патерица,но тъй като имаше новогодишно парти изненада,не обърнах внимание на нейния повод-просто ,,нощното фъншуи“ беше идеално.Едната танциорка,която ме гледаше по настоятелно я видях да отива към тоалетната(взех бързо решение и аз да отида натам с умисъл да и предложа ,,един бърз двеминутен петинг“-после да можем да разправяме ,че сме правили секс или любов,независимо там какви представи си има всеки(зависи от контекста и с кого разговаряш,и изобщо знаете ,че една случка може да бъде разказана по няколко начина).Запознах се с танциорката и и обясних ,че имаме до пет минути да изживееме любовта,защото след като излезем от тоалетната аз ще се върна при моята приятелка и ще се държа така все едно нищо не се е случило(в тоалетната между мен и танциорката имамам предвид за пред всички останали-(мимолетна лятна връзка,,размяна на бързи погледи( извесно време-в случая около 2 часа,от 00:30 до 2:30) и бърз петинг през дрехите в 2:35).Защото съм силно вярващ във вечния живот и отвъдното и смятам ,че един ден след смъртта ни разни такива моменти ще са като на запис и ще можем да ги продължим по различен начин(по усъвършенстван и с други последващи събития)както и да е товае друга тема...

  Излязох от тоалетната и се върнах при моята нова приятелка.Бях задоволил отчасти танциорката с ,която направихме общ спомен с малко по-големи интимности. Други в дискотеката ,които ми имаха мерак не бяха чак толкоз разчувствани от мене и вече цялото ми внимание беше съсредоточено върху сотаджийката(колкото бях пиян запомних ,че работила в офис и носела някави доклади насам натам.Много много не ме интересуваше точно какво работи,а ме интересуваше по кое време да не я притеснявам и по кое време не мога да съм с нея и по кое време ще сме заедно.)Когато се върнах при сотаджииката(ще я наричам сотаджийката ,защото не ми се пише имена за да може този спомен да може да бъде присвоен от тези на ,които им харесва да са този персонаж във фантазиите си.Това е -обикновенно мимиче с обикновенна визия с обикновена професия и обикновен живот,незабележим и неоткрояващ се ,несвързан със слава и извесност ,но добротата, съобразителността и уважението към другите направо преливаха от нея.)бях предоволен ,краткият ми флирт с танциорката приключи със щастлив край,и направо прегърнах сотаджийката и си мислех ,,Господи благодаря ти до тук мимолетната връзка с танциорката ще ми държи влага поне месец(ще си спомням и ще си се усмихвам сам,дори само като си помисля ,,какво беше през тези 2 часа“,а сега сотаджийкта явно е осебена от мен и предчувствах ,че точно тази нощ е началото на нещо голямо)я прегърнах през кръста и бяхме лице в лице ,но и минах откъм задника и прокрах ръце през коремчето и и изненада тя ми хвана едната ръка и ми я постави на гърдата и.Бяхме се изпонапили доста и не ни притесняваше мнението на околните,ние вече се искахме.Разбрахме се да си тръгнем и да се изкъпем в морето.Бяхме си платили сметките и тръгнахме към морето .Едвам влязох ,защото бях зиморничав,но сотаджийката беше доста настоятелна и стигнахме до мястото на ,което в морето се вливаше топла вода и се съгласих.Съблякохме се и влязохме във водата прегърнати ,защото аз едвам свикнах със студената вода(все пак в трийсет градусова жега обичах да се къпя с гореща вода,а сега се налагаше да влизам посред нощ в хладка вода),тя ме обкрачи и някакси естественно се сляхме в едно.След малко викнах и приятелката на сотаджийката,но тя отказа да дойде при нас,и нищо ,по- добре(в последствие щеше да ми се наложи да мисля и за двете,а трябваше да имам време да мисля за божията промисъл.).Излизайки от водата се облякохме и си разменихме телефонните номера и се разбрахме кога да се потърсим пак.

  Не си спомням колко време се мина до следващият ми спомен със сотаджийката но точно тази нощ беше прекрасна(Господ ми осигури една прекрасна нощ).


   

  Следващият ми спомен със сотаджийката се появява в леглото с нея.Както си я чуках на задна прашка и бяхме доста пияни сотаджийката си го извади от пусито и си го вкара в задния двор(за пръв път чуках отзад,беше ми чисто ново преживяване или поне тогава не си спомнях за предишно такова,защото бях преживял един доста як бой и не си спомнях доста големи периоди от живота ми,после си спомних ,но тогава за момента ми беше като за пръв път).На сутринта сотаджийката не си спомняше ,че много и харесва отзад и ,че си спомняше половината вечер.Най-вече частта със секса в квартирата и.Но нищо мен ме устройваше,аз си спомнях и ми беше готино да си спомням готини спомени.

  Бях в нейната квартира ,спях на спалня и в другите стаи бяха нейните съквртирантки.Съквартирантките и и нейната най-добра приятелка нямаха сериозни гаджета и събирахме пари за бензин за колата ми и обикаляхме насам натам по различни места дискотеки и нощни клубове.Представете си картинката аз сам с две три ,четри момичета в мойта кола и се появяваме на различни места.Не споделях с колегите ,защото споделих с един той пък поиска да види всичко със собствените си очи(ебаси наглеца,намразих го(беше обикновен смотаняк ,който с нищо не можеше да допринесе за прайда в ,който Господ ми беше подарил.Дори нямаше силна вяра,смотаняка не заслужаваше дори да стане свидетел на нощният ми живот).След това си спомних за един бивш колега(пичага,готин, работлив,уважаваше ме ,обичаше алкохола и жените и нощните клубове) и му се обадих да се видим,но той не искаше да се видим,защото нещо със сестра му имах някаква връзка и не се получи,но както и да е ,единствения ,когото бях готов да допусна в моя прайд-(аз и още три момичета и лъскава кола)беше той,но ми се сърдеше,а и беше разсърден на Господ за някакви несправедливости ,според него де,според мен последствия от постъпки на дадени индивиди,какво пък и той нямаше наследство,но в сравнение с мен имаше в пъти повече погледнато от материална гледна точка.В материално отношение колегта си беше доста добре развит в сравнение с мен,но в духовно отношение -там работите куцаха,но имайки предвид ,че аз съм най-развилия се човек в духовно отношение и там за няколко месеца нещата щяха да се оправят и при него;както и да е...

  Със сотаджйката си прекарвахме добре,вече обмисляхме и нещо за семейство,деца сватби,но паричния проблем беше доста голям,имам предвид не можех да си позволя да гледам дете и по мойте изчисления това щеше да е невъзможно още поне 10 години поне не така както аз исках,хем ние със сотаджийката да не се лишаваме хем детето да не е лишено.Изход имаше ние със сотаджийката да се лишим от доста за да имаме дете,но това пък от своя страна води до там ,че един ден трябва да кажа на детето си,,ето тръгнах срещу себе си и се самоунищожих за да те създам теб,за да те има теб“това ме наведе на мисълта ,че няма да дам добър пример и се отказах от мисълта за дете,а сотаджийката искаше деца и семейство,които не можех да и осигуря тъй като дори нямах покрив над главата си,а и в духовната свера имах още много работа.Реших ,че ще е добре със сотаджийката да станем любовници един вид да си имаме някакви отношения с нея(любовни отношения),но тя искаше да е верна съпруга и лека полека се разделихме.Раздялата приключи добре тя си намери мъж с ,когото да направят семейство и да гледат дете.


   

  Смених града ,поприключенствах натам насам,имах време да пообмисля божията промисъл и пак се озовах във Морската столица в преследване на една любов поставила началото си в родното ми място(във вътрешността на страната и като родно място имам предвид не където съм роден ,а където ми е хвърлен пъпа ,където се научих да общувам ,от където са ми съучениците и по голяма част от приятелите ми и познатите ми ,там където за първи път се молих на Господ и т.н.т.).От социална гледна точка бях по зле от преди,сега вече нямах наистина нищо освен себе си и вярата ми в Господ и спомените ми от отминалите ми времена.Тъкмо свиквах с положението ми на светски отшелник(работа и от работа в къщи и обмислящ божията промисъл)Бях се приготвил да прекарам остатъка от живота си в морският град,защото обичах морската обстановка и в среда на непознати нямах почти никакви отговорности освен за себе си ,да напредвам в кариерата си на майстор в строителството и да си събирам пари за разни придобивки.Никой не питаше за мен ,освен баба ми,но какво да направя не ми се връщаше в сибир поради много причини ,а и близо до морето ми харесваше повече.В последствие рабрах ,че са питали за мен ,но не са ми предавали ,че са питали за мен.Нищо сега като си помисля някои доста сериозни ситуации сега ми се струват комични(поне на мен ми се струват комични)....Господи живота е прекрасен....

  Та да се върна на обстановката:сам в морската столица на България,и да те хареса някой поради някаква причина ,като се убедят в това , че нямам нищо от светска гледна точка(покрив над главата си ,пари и такива неща) всички странят от теб,това ясно,но и голямата ти любов на ,която си разчитал се оказва не съвсем толкова голяма(и тя вече не те иска) и си се е чувствам доста самотно,тъкмо свикнах със самотата,която сам предизвиках и започна да ми харесва и изненада.Изненада.

  Изненада:както си се ровя в нета ,сотаджийката ми пише и иска да се срещнем.Помислих го за някъкъв бъзик,някаква шега.Та сотаджийката ме беше убедила ,че иска да е верна съпруга а сега изведнъж ха да се срещем.Е добре съгласих се,в последствие разбрах ,че е хванала мъжа си в изневяра и решила и тя да му изневери и си спомнила ,че имаме някаква връзка и запомнила профила ми в някои сайтове и ме намерила.Излязохме на среща,поговорихме си за детето и и това ,че по принцип нещата при нея и при мъжа и вървят добре,самоче изневярата и дошла малко в повече,защото си мислела за мен от време на време.Бях изненадан,че точно тя ме харесва, и си мислела за мен отвреме на време,но нещата стояха така,,мъжа и изневерява и тя решава първо мен да потърси и да си възобнови любовната връзка точно с мен“това не влизаше в плановете ми и ми развали плана да умра като ,,светски отшелник“.Появи ми се нова идея ,,да съм любовник на жената ,която копнее за мен и ме кара да се чувствам желан“не само нова идея ,но и нова отговорност,пък ако се скара с мъжа и и тоя избяга от отговорност за детето им и за майката на детето му,ще стана татко и съпруг в един миг.Какво пък,защо да се похабявам ,като мога и аз да направя такаче дадена жена да се почувства добре,въпреки ,че времената в които бях градска легенда отминаха,сега бях просто един проповедник работещ като строител.Сотаджийката не ми харесваше на 100 % толкова ,че да я обичам лудо,защото докато беше пияна беше една която дори след изтрезняването не само че не си спомня какви чудени работи върши ,но и на трезво въобще няма и следа от сотаджийката ,която се развихряше по начин,напълно удовлетворяващ нуждите ми.Нищо ,поредната ни първа среща се осъществи в едно готино заведение след около 2-3 години след последната ни среща и разговор ,в което си подпийнахме и го направихме в тоалетната,но това има малко значение.По голямо значение има това ,че в процеса на общуване се убедих ,че сотаджийката наистина има големи и силни чувства към мен.Започнах да се съмнявам в решението ми да се разделим преди около 4 години след като бяхме прекарали 1-2 години заедно.Но при по задълбочена съпоставка на обстоятелствата,тя не ме харесваше напълно и не беше готова да ми се отдаде с пълния си капацитет чувства преди да стана баща на детето и ,което не се е случило до момента в ,който пиша тези редове,такаче всичко беше по местата си ,аз и сотаджийката имахме силна любовна връзка но никой от двамата не се отдаваше на 100%,което си беше добре и за двамата.Бяхме постигнали да бъдем любовници и едновременно с това приятели.Да едновременно имахме любовна връзка и едновременно си споделяхме болките на душите ни,и едновременно имахме съкровенни тайни споделени един с друг.Създадохме си наш свят в ,който когато имаш проблем и имаш нужда от духовен отдушник си се обаждахме един на друг и в същото време отвреме на време си утвърждавахме ,че имаме нещо повече между нас със секс(секс-онова табу ,което някои наричат ,,любов“,секс -нещо подобно на свещен ритуал,който потвърждава ,че имаме нещо повече в отношенията си отколкото с другите).

  Започнах да и ходя на гости отвреме на време след това през ден,след това когато мъжът и беше командировка.

  Един път станах неволен свидетел на видеоразговор меду сотаджийката и бащата на детето и,и мъжът и едновременно.Обсъдихме чувствата и към него(държеше на него много).Сотаджийката неволно ми показа, какво нещо е отговорността към любоните връзки,това ,когато някой разчита на теб и ти му отговаряш ,това ,че просто някой който те прави щастлив и ти харесва просто трябва и ти да опиташ да го ощастливиш.Това ме наведе на мисълта,че в родният ми град много ме направиха щастлив или поне се опитаха да ме направят,някои просто искаха да ми дадат много,а аз се преместих надалече,излезе така ,че им отказах. Един вид си изоставих фенклуба,защото се чудех дали наистина заслужавам тази чест оказана ми от някои специални персони.Бях се уплашил от славата ,която предстоеше и избягах или по скоро не ми изнасяше отговорността.Благодарение на сотаджийката ми се появи наново желание за слава и това чувство ,когато зарадваш някого и след това този някой те зарадва и почнете да се радвате заедно.

  Вече не ми се стоеше ей така ,появиха ми се възможности за развитие във Варна но не се възползвах от тях,защото реших ,че някои персони от Дупнишко ще се почувстват предадени ако стана варненец,а и аз самият ще се чувствам предател.Нови приятелства и любови за мен във Варна ,и изоставени стари недовършени в Дупница.Трябваше да напусна Варна по скоро докато,не съм се обвързал безвъзвратно с Варненско обкръжение,докато не бях стигнал до там,че някои варненци да не се почувстват измамени.Плана беше готов,,Правя се на пропаднал пияница с няколко напивания и всички си казват (тоя ебаси пияницата),но и едно по зверско ми стигна“с Божията помощ успях с едно напиване.

  Прибрах се в Дупница.Бях успял да разочаровам всички с ,което си бях осигурил желаното спокойствие.За известно време пак ми се появи желание за светско отшелничество,но после се заех да действам по реализацията на някои проекти свързани с религии и вероизповедания с отвъдното и темподобни.Точно си мислех ,че всички са ме забравили и всъщност се случиха някои случки ,които ясно ми показаха ,че старата любов ръжда не хваща.Ха сега тъкмо си мислех ,че всички са безразлични към мен,но някои случки ми показаха ,че всъщност не е така.

  Тъкмо обмислях нова разходка до Варна.Все пак там беше сотаджийката(по между другото тя отдавна вече не работеше работата ,която работеше ,когато се запознахме,но така си остава сотаджийката),морето,огромна морска градина,плажни дискотеки,делфинариум,страхотни колеги и работодатели и една дупничанка ми показа ,че всъщност не е безразлична към мен,след това и друга и друга.Взех решение ,,оставам се в Дупница да довърша някои неща започнати преди години,като например някои любови все пак трябва да претъпят развитие и да имат щастливо продължение или край.Както със сотаджийката от Варна,тя във Варна аз в Дупница но провеждахме по няколко телефонни разговора месечно и се виждахме през няколко месеца за кратко,колкото да казваме ,че подържаме връзка.И двама ни ни устройва,всеки си върши неговите задачи и си преследва неговите цели(аз си въртя вероучението,преследвам старите любови ,работя си... ,а тя си възпитава детето,старае се да бъде добра съпруга...) ,и от време на време просто поттвърждаваме ,че имаме силна връзка без да афишираме ,ей така просто за нас си,ние си знаеме и сме доволни.

  Бях се приготвил да ходя при Сотаджийкта на гости във Варна ,но ми наложиха глоба,която трябваше да платя и парите за почивката ми заминаха в глоба,но то пък Сотаджийката дойде в Дупница (Когато аз не можах да отида при лятото да си прекараме добре,лятото дойде при мен да си прекараме добре).Почувствах се изключително желан и значим.Все пак най-голямото разтояние ,което някоя беше изминала заради мен,ей така да ме види беше 5 километра общо с транспорта,а сега изведнъж 555 километра.Да речем и имах един период в ,които обмислях моето самоубийство(самоубийство-просто исках в рая,исках да ползвам всички земни удоволствия и още други -несравнимо по-големи от земните,които удоволствия и наслади няма да мога да ползвам докато съм в земния си живот.Нещо подобно ,все едно да ти кажат докато си на16 ,че като станеш на 21 ще получиш милиони,е разберете ме ,естественно е да поискаш да станеш на 21 още в същия миг в ,който са ти казали.Но поне през този период установих ,че единственно и само Господ може да реши най-добре кога някой да премине във вечността и е абсолютно нежелателно някой да се опита да извърши това действие самостоятелно).Споделих за това ми намерение за самоубийство на някои близки и най-вече си спомням реакцията на една на ,която възлагах големи надежди за щастлива любовна история,но тя пък реагира така ,че преустанови всякакви социални контакти с мен,дори като ме видеше ускоряваше темпо само и само да се отдалечи от мен,иначе си чатехме,но и дума не можеше да става,че имаме някакви отношения.А Сотаджийката ми каза ,,смени темата на разговор и повече да не съм те чула да говориш такива неща“-просто знаеше ,че здрав ,прав и щаслив тип като мен това действие ,,самоубийство“ няма да го извърши.Сотаджийката беше готова да рискува почти всичко заради мен ,в което отношение само една я побеждава,тази една пък беше готова да рискува ,ама наистина всичко,и то бяхме се спогледали с тази една само за малко,докато със Сотаджийката имаше размисъл поне около половин час,което е и по- правилния вариант,защото преди да се почнат някакви отношения трябва да има някаква увертюра от поне половин час,ей така за повече авторитет и за по-правилно развитие на нещата за в бъдеще и задължително устен диалог поне 2-3 минути (по възможност 10 -15 изречения) ,а не всякакви други похвати от сорта (чета по поглед,разчитам жестове и други от сорта-(бяхме уверени от пръв поглед),защото от тези другите похвати се предизвикват излишни проблеми.

  Сотаджийката си замина за Варна и се превърна в още една изключително ценна връзка за мен,която искам да продължи вечно , и ще продължи...

  • 669
   публикации
  • 129
   коментари
  • 214606
   прегледи

  Последни публикации

  smirena
  Последна публикация

  Живота ми е недопята песен,                       денят ми недовършен стих   ,                мечтите недочакана пролет,                                картина от багри и съдби.                                                           Нахлули във живота ми случайно,                     останали завинаги във мен.                             А времето отлита като миг,                                щастието в спомени събирам,                            за да ги отнеса със себе си...                                   

 6. acnekt
  Последна публикация

  https://en.wikipedia.org/wiki/Trachtenberg_system

  Яков Трахтенберг е руски математик, който измислил бързото смятане, което е базирано на Веди математиката и се нарича на неговото име Трахтенберг система или метод на Трахтенберг.  В Цюрих, Швейцария е изградил института по математика.

  Степен 2 

   

  64 на степен 2  64 по 64 

   4 по 4 е 16   6 и 1 на ум

  6 по 4 е 24 по 2 е 48 +1 9 и 4 на ум

  и остана 6 по 6 е равно на  36 +4

  или 64 по 64 е равно на 4096

  Пример 2

  93 по 93 

  3 по 3 е 9 

  9 по 3 е 27 по 2 е 54 4 и 5 на ум 

  9 по 9 е 81 +5 е 86

  93 по 93 8649

   

  Пример 3

  77 по 77 

  7 по 7 е 49 9 и 4 на ум

  7 по 7 е 49 по 2 98 +4 102 2 и 10 наум

  7 по 7 е 49 + 10

  77 по 77 5929

   

   

  Така няколко примера умножение с 11  Събираме съседни цифри.

  277 Х 11 

  7+0 е 7

  7+7 е 14 или само 4 и пренасяме едно +1 едно на ум

  2+7 +1 е 10 или само 0 и пренасяме 1  едно на ум

  0+2 +1  е 3

  И се получава 3047

  Следващ пример 3992 по 11 

  2+0 е 2

  9+2 е 11 или 1 и едно пренасяме 

  9+9 и +1 19 или 9 и едно пренасяме

  3+9 и +1 13 или 3 и едно пренасяме 

  0+3+1 е 4 

  3992 по 11 е 43912

  Последен пример  98.924 по 11 

  4+0 е 4

  2+4 е 6

  9+2 е 11 или само 1 и едно пренасяме

  8+9 и +1 18 или 8 и едно пренасяме

  9+8+1 пак 18 или 8 и едно пренасяме

  0+9+1 е 10

  или 98.924 по 11 е 1088164

   

  Умножение с 12 

  Същите методи като при 11, но умножаваме по 2 всяко една цифра и пак прибавяме съседната цифра

  Пример 1

  487 по 12 

  2 по 7 е 14 или само 4 и едно пренасяме

  2 по 8 е 16 +7 е 23 +1 е 24 4 и 2 пренасяме

  2 по 4 е 8 +8 е 16 и +2 е 18 или само 8 и едно пренасяме

   0 +4 и +1 е 5 

  487 по 12 е 5844

   

  3768 по 12 

  2 по 8 16 6 и едно за пренасяне

  2 по 6 е 12 +8 е 20 и +1 е 21 1 и 2 за пренасяне

  2 по 7 е 14 +6 е 20 + 2 е 22 2 и 2 за пренасяне

  2 по 3 е 6 + 7 е 13 и +2 е 15  5 и едно за пренасяне:)

  0+3 и + 1  е 4 

  3768 по 12 е 45216

  И последен пример 93.876 по 12 

  2 по 6 е 12  2 и едно за пренасяне

  2 по 7 е 14  +6  и + 1 е 21 1 и 2 за пренасяне

  2 по 8 е 16 +7 е 23 +2 е 25 5 и 2 за пренасяне

  2 по 3 е 6 +8 е 14 и +2 е 16 или 6 и 1 за пренасяне

  2 по 9 е 18 +3 в 21 и +1 е 22 2 и 2 за пренасяне

  0+9 и + 2 е 11

  93.876 по 12  е 1126512

  Умножение с 6

  Същите методи като при 12 но не умножаваме по 2,а разделяме на 2 или половинката и тази половинка я прибавяме със съседната цифра.

   

   

   

   

  • 112
   публикации
  • 67
   коментари
  • 55240
   прегледи

  Последни публикации

  Kim.
  Последна публикация

  "...Я ми кажи на български как се вика „партньор“? - Райна се ококори.
  - Партньор?! Ами партньорът си е партньор... ох, не мога сега да се сетя... Мъжът ми е мой партньор! - викна тържествуващо. - Ти и баба Рада сте партньори!
  - Не ти казвам да ми го обясняваш, а да ми кажеш думата на български, можеш ли? - не я изпускаше Вангел.
  - Чакай, ще се сетя... Спътник... Сродна душа... либе... - нещо ѝ трепна извътре.
  - Боднаха ли те думите? Хубави са си нашите, нали?
  - Хубави са! Питай ме пак!
  - Талант как е?
  - Дарба!
  - Хубаво. А какво е концентриран?
  - Концентриран - внимателен не е ли?
  - Не е!
  - Такъв, който... е събран в едно нещо.
  - Съсредоточен му се вика на това. Чуваш ли каква умна дума е? Съ-средо-точен.
  - Не бях се замисляла, питай още.
  - Имам няколко любими. Креативен какво е?
  - Ами такъв, който измисля, умен...
  - Творец, Райно! Който твори. А информация на български как ще рече?
  - Е, тук ме разби, информацията си е информация... чакай... знание! - обяви тържествуващо.
  - Нищо подобно! Телевизията и компютърът те информират, така ли е? Там знание няма. Те само те уведомяват за нещо. Дават ти сведения къде какво се случва и това е! Ако искаш да придобиеш знание, учиш, ходиш на училище, четеш... не се просто уведомяваш. За жалост, на света вече му стига да е уведомен, не - да знае.
  - Харесва ми това с думите, искам още!
  - Комуникация какво е?
  - Да си говорят хората...
  - Така, де, баба и внуче, като си говорят, какво правят?
  - Общуват... нали?
  - Ето я друга мъдра дума. Общение има, приобщаване, общност, нещо общо и заедно се случва, затова е общуване. А хармония как е?
  - Баланс!
  - На български питам как е!
  - Равновесие...
  - Можело значи. А характер как е?
  - Характер ли? Че това не е ли българска дума?
  - Не.
  - Не знам... Нали все казваме - добър характер, лош характер, този е с тежък характер, според характера на човека...
  - Ето ти добър пример как една чужда дума е толкова як плевел в нашия език, че вече няма изкореняване. А нашата си дума е далеч по-кратка, удобна и звучна.
  - И как е характер на български?
  - Нрав.
  - Всъщност я знам тази дума. Хубава е...
  - Повечето хора я знаят. Те и баба знаят, че са имали, ама не я помнят. Традиция как е?
  - Традицията си е традиция! Пълно е с книги за български фолклорни традиции.
  - От това най ме боли, Райно! Такива книги трябва да са хранилища, убежища да са на народната памет. А в такова заглавие само думата „български“ е наша. Традиция значи „предание“, нещо предавано от уста на уста, прескочило векове. А фолклорът какво е?
  - Не знам вече... Криво ми е да те слушам...
  - Ще слушаш! Дано разбереш докъде я докарахме, фолклорът е на-родната памет, може да се рече и „народност“. Това са ни народните песни, народните приказки, народните хора, народните обичаи... И баш на тая памет българите изгубиха българското име и му туриха ново - фолклор... Още да питам ли?
  - Питай.
  - Енергия как е?
  - Сила! - усмихна се Райна.
  - Браво, Райно, има хляб в тебе! Има надежда!
  - Е, да, ама не звучи същото, не е съвсем като енергия.
  - Нима?! Чакай да те питам още нещо. Напоследък много говорят за „негативни енергии“, много е модерно. На български как е?
  - Шегуваш се!
  - Никак! Питам те, как е? Какво правят някои кукери, като обикалят и дрънчат с хлопки и чанове?
  - Гонят злите сили... - тихичко рече Райна.
  - И къде са тези зли сили?
  - Навсякъде. По къщите, по хората, в мислите им.. .в думите им...
  - Та как, викаш, било „негативни енергии“ на български?
  - Зли сили... не е възможно...
  - Такааа. Това е стар народ, Райно. И езикът му е стар. И няма как в един стар език да няма думи с насъщно и изначално значение. Важни са тези думи - те седят в основата на една памет. Там е изворът, от където идат приказките, преданията и обичаите на един народ. От където иде истината за неговата история. Стари думи - от старо злато, с голяма сила в тях. Да ти кажа и за хората, дето твърдят, че не било на български същото. Та те дори не си познават езика! Питай ги такива хора, както аз те питах сега тебе, кое как е на български. Няма да ти рекат, ще ти се ядосат. Но не от друго, а от безсилие, защото не знаят.
  Я се опитай да си представиш езика като една песен. Звуците в нея играят по техен си начин и създават тяхна си музика. Знаеш, че не може една песен да бъде преведена дословно на чужд език. Думите могат да имат съвсем еднакъв смисъл, но играта на звуците ще се препъне. Ще се препъне равновесието. Новите думи ще тежат по друг начин, друго ще им е хорото на тях. И ще вземат да я килнат песента. Просто думите на всеки език звучат различно. Защо ли? Защото всеки народ си има негова памет и нрав и различно се е движил напред. Ама да се върнем сега на нашата песен. Опитай се да заместиш в „Хубава си, моя горо!“ десет думи с английски със същото значение. Или поне пет. Или дори само една. Веднага ще прозвучи фалшиво, нали? Нещо ще се изкриви. Ще приспи ли някой детето си с такава песен? Магда ти е рекла, че човекът има корен - онова нещо,
  което е памет на род и народ. И че в него е силата ни, волята ни за живот. Родният език, на който като деца проговаряме, е неразделна част от този корен. Той е жив! Какво му се случва, ако го мърсим постоянно? Или ако просто го пренебрегваме... Обичта и омразата са две страни на отношението, така ли е? Знаеш как работи тази сила, нали? Ако обичаш един човек, той си е добре около тебе, има си нужда от тебе, търси те. Ако го мразиш - той боледува и гледа да се махне от тебе, далече да е, да не го заразиш с лошотия. Но ако спреш да го забелязваш или го забравиш, може да умре! Защото забравата е липса на всякакво отношение. Тогава човекът остава непотребен. И залинява... Така е и с езика. Има хора, които го обичат, ползват го и се грижат за него. Има други, които не го долюбват, смятат го за беден и грозен. Но има трети, за които е непотребен и стар. И не си служат с него, не го и познават. Те са най-страшните и най-опасните! Защото не го правят от омраза, а от незнание. Който не знае, няма отношение. Когато не познаваш някой достатъчно, как да го обичаш и да се грижиш за него? Той ти е непотребен, нямаш нужда от него в твоя свят... И точно така умира един език..."

  Откъс от "Стопанката на Господ" - Розмари де Мео

  • 33
   публикации
  • 0
   коментари
  • 158
   прегледи

  Последни публикации

  dara 8
  Последна публикация

  Рамаяна” е история на живота на Рама. Тя отстъпва по размер на “Махабхарата”, но се отличава с по-стройна композиция и по-добра редакция.

  Равана – десетоглавият цар на демоните (ракши) и владетел на Ланка (Шри-Ланка – Цейлон), отвлякъл Сита – жената на Рама.

  Това довело до продължителна война между Рама и Равана и в крайна сметка Равана бил убит, Сита – освободена.

  След 14-годишно странстване, Рама се завърнал в родината си и се възкачил на престола.

 7. А.Robert

  • 6
   публикации
  • 0
   коментари
  • 162
   прегледи

  Последни публикации

  dara 8
  Последна публикация
 8. unisondesign
  Последна публикация

  Представям Ви интериорен проект на двустаен апартамент в гр. София, кв. Младост, който се простира на жилищна площ от 53 кв.м. Състои се от входно антре, хол с кухня и трапезария, спалня, баня с тоалетна. Апартамента е предназначен за отдаване под наем. Характеризира се с модерен, стилен, уютен интериор, създаден за хора с характер и стил. В най-скоро време очаквайте и реализацията. Повече информация за предлаганите услуги и начина на работа, не се колебайте да посетите сайта и да се свържете с мен: www.unisondesignbg.com

  • 2
   публикации
  • 1
   коментар
  • 177
   прегледи

  Последни публикации

  • 0
   публикации
  • 0
   коментари
  • 160
   прегледи

  Все още няма публикации

 9. ^^ANGELSING^^
  Последна публикация

   

 10. Magura%20Cyrillic.jpgБуквите от Кирилицата се намират и по стените на пещерата Магурата, където те са в първоначалния си вариант Руни за Божествената майка на Древните българи:
  - Т за Та / Тази,
  - Р за Ра, едно от имената на Прамайката Богиня,
  - М за Ма, Майката Богиня, наричана още МаРа,
  - Л за Ла / Светлината или още наричана от Дедите ни Богинята на Светлината Бал / Бъл,
  - Б за Ба / Бабата Богинята Прамайка на света,
  - Ж за Жа / Живот, но и Жена / Танцуващата Жрица на Богинята Майка
  - Ч за Чъ / Чи / Чо Човешката жизнена енергия
  - Ю за Юг, Южен
  - Я за Я / Яз / Ян със значение Божественият Аз / Слънчевият Аз
  - Д за Да (Даващата Богиня)
  - Г за Га / Ге Земята
  - В за Ва / Въ със значение Същността на Богинята
  - Х за Хъ (Дъхът на Богинята)
  - К за Къ / Ка със значение принадлежност, посока
  Magura%20Cyrillic%202.jpg- Фото кредит: Кирил Кирилов

  Самата дума Руна е с български произход и коренът й е Ран / Рън със значение На Ра Богинята, Божествен. Българските букви са Божествени и Свещени още от самото си възникване.
  Рисунките в Магурата се на поне 43000 години според съвременни изследователи.

  Българският език е най-древният език, който единствен дава възможност да се проследи етимологията на древните думи и изобщо зараждането на човешкия език като средство за изразяване преди всичко на преклонението на първите хора пред Богинята Майка.
  Буквите - руни на Кирилицата / Българицата от Магурата са изобразени заедно с духовни танци на Българските жреци мъже и жени, а също и с изображения на плодородието, Слънчевия кръговрат и природните феномени, което е още едно доказателство за тяхното предназначение: - Да изразяват почит и преклонение пред Богинята Създателка на хората.
  В онези първи времена Хората са били Божии и затова са се именувал ХоРа ( О Ра на Ра Богинята). Те са били просветлени за Божието присъствие мистици, природни и естествени. Magura%208.jpg


  А като най-древен, българският език е писан на много и различни азбуки: глаголицата на братята Кирил и Методий е само една от тях. Но най-древната азбука на езика ни си остават Древнобългарските руни, преминали по-късно в буквите на Кирилицата, подредени и записани от духовно просветлен човек - Климент Охридски и създадената от него Преславска книжовна школа през 9 век. Възпитан в българските манастири - духовни школи, той е бил запознат с традициите на Древнобългарската първа човешка духовност и нейното почитание на Майката Богиня. И именно тези традиции Климент Охридски е вплел в подредената от него Кирилица. По този начин той е осигурил по-плавно преминаване от така нареченото българско "езичество" (Древнобългарската духовност) към политически наложеното християнство.
  Нека не забравяме, че българските боляри и целият народ не е приемал наложеното му политически чрез царската власт християнство и дълго време се е бунтувал, а бунтовете му са били жестоко потушавани от царската власт.
  Съгласявайки се на създаването на официална писменост, която да отговори на българския стремеж духовните химни и псалми да бъдат четени на български език, а в църквите да се извършват служения на български език, е било политически компромис от Цар Борис 1, с цел да се успокои бунтуващия се български народ. В това отношение посредническата роля на един духовен човек като Климент Охридски е била благотворна - Климент Охридски е първият епископ, който служи на български език, и то в Македонската земя. sveti-kliment-ohridski.jpg


  Върхушката на държавата България с малки изключения, са били небългари - царе, свещеници и др. са изпълнявали чужди поръчки, като:
  - са избивали болярските и знатните ни фамилии,
  - като са горели духовните ни хора и
  - са прогонвали децата ни да се скитат по чужди земи!

  Царете може и да се водят български, но действията им са антибългарски в повечето случаи!
  Можем да започнем с цар Борис Покръстител, избил знатните български родове, пазители на Древнобългарските духовни традиции. Можем да продължим по натам с царете, разделили / разпокъсали България на 3 отделни царства, и улеснили по този начин Османските завоеватели, насъскани срещу държавата ни със златото на венецианските лихвари.
  Днешната ни история също изобилства с такива случаи на управленска антибългарщина.
  Царете ни са обучавани навън, поставяни отвън - досущ като днешните ни управници.

  А що се отнася до християнството, то е продължение на Древнобългарската първа човешка духовност, но променено и изопачено до неузнаваемост така, че за негова родина да се самообяви един близкоизточен народ, присвоил си богопомазаност! Такова християнство ни е наложено отвън като замяна на народната ни духовна памет. Затова са избили и болярските ни родове по заповед на цар Борис - за да се заличи българската духовна памет за Богинята Прамайка и Бога Син на Човешката душа СебАзи. Klada%20Bogomili.jpg

  Богомилите са пазителите на Древнобългарската духовност така, както са и първите християни. Християнството е възникнало от Древнобългарската духовност, чийто носител е бил Исус. Самият Исус е бил мистик, обучен в тайните на Древнобългарския мистицизъм на БалГаРите - Хората на Божествената светлина на земята. Самата дума граал означава Светлината (Л) на Божествената (Ра) земя (Ге / Га). Нашите българските земи са познали първоначалието на човечеството, на онези древни великани нефилимите, които в Библията са наречени "Старите и Признатите". Защото Древните българи са били просветлени мистици и са притежавали Божественото познание. Днес тяхното знание е скрито в тайни ложи и военни организации и се унищожава всеки, който може да го разкрие или изнесе навън за хората.

  Именно защото е най-древен, българският народ е кротък, благ, всепрощаващ, милостив.
  И не обвинявайте българския народ за неща, които никога не е вършил - карма имал, богомилите бил гонил. Българите са единственият народ, който не е гонил, не е преследвал, не е завоювал, на клади не е горил никого! Много сме изтърпели, но отмъстителни и злонамерени никога не сме били. И всеки един политик, който отказва да се съобрази с това, отива на бунището на народната ни памет.

  Българският народ е създател на първите букви, като най-древните измежду тях са буквите от Кирилицата / Българицата, особено тези, които се отнасят до Божественото познание. Заедно с преселението на Древнобългарските племена по света преди хилядолетия, с тях е разнесена и Българската писменост:
  - В Древен Египет Българските руни са познати като Йероглифи, които по-късно преминават в буквите от Кирилицата, на която и до днес пишат Коптите (Гоптите), преки наследници на Древните българи. Интересно е да отбележим, че най-древните текстове, написани на Бохаирски, датират много преди Климент Охридски да ги въведе в България като Кирилица - 4 век н.е. В Египет тази азбука е известна като Бохаирски шрифт, на който се е записвал старият Коптски език. И до днес Бохаирският шрифт - Кирилицата, е запазен като църковно ортодоксалният език на Египетската християнска църква. copticalphabet.jpg
  Трябва да отбележим, че този език е наименован "Езикът на Хората от Кемет"
  (tmentremenˈkiːme) , където Кемет е древно име на Египет. Кемет е Древнобългарско име, дадено на Египет от дедите ни при заселването му: КаМа-та е коренната дума и означава Принадлежаща (Къ) на Мата (Богинята Майка) земя. Подобно е и наименованието Египет от Древнобългарската коренова дума: ГаБата със значение Земя Га на Бата Богинята Прамайка. А обитателите на Божествената земя Египет са започнали да се наричат Гобти (ГаБа-ти) или по-късно Копти. Арабското наименование на днешен Египет е Маср - отново Древнобългарско наименование със значение МаАзРа със значение Божествена земя на Ра майката Богиня. Арабският език като един много древен език е произлязъл от Древнобългарския първи човешки език.
  Повод за горчиви размисли е зачестилият напоследък терористичен геноцид, насочен именно срещу Коптите християни на Египет, хората на Кемет и пазителите на Древнобългарската / Древноегипетска духовност и Българската най-древна азбука.
  Защото Коптската азбука / Кирилицата са най-древната Българска писменост на първите хора Древните българи, Божиите мъдреци. И тази писменост е врата към Древното мистично познание на дедите ни и път за връщане към Божественото начало на човека. Климент Охридски и създадените от него Преславска и Охридска книжовни школи се явяват пазители на тази световнразпространена Древнобългарска духовност, като запазват и доизграждат Бохайрския шрифт на първооснователите на Древен Египет Древните българи мъдреци. В България този шрифт е бил използван от хилядолетия: и надписът от Първомай е едно от доказателствата. - http://aliya.blog.bg/history/2015/10/22/drevnobylgarskata-pismenost-pyrvata-choveshka-pismenost-i-na.1401464


  Българите са били Божии хора и техният език, както и по-късно записаната му азбука глаголица, отразяват древнобългарската божественост. Първите букви на азбуката ни, когато са произнесени в оригиналното им и пълно наименование:
  "Азъ буки веде.
  Глаголъ добро есте.
  Живите зело, земля, и, иже како люди, мыслите нашъ онъ покои.
  рьци слово тврьдо
  укъ фрьтъ херъ.
  ѡтъ ци чрьвь, ша ща ѥръ ять!"
  ,
  според мен носят следното послание:
  - Аз Бога (Богът на Вътрешната същност) който Знае и за Него Говори, ще Живее с дела Добре на Земята! И още, бивайки Хора, мислете за Нашия Бог, чиято същност е Покоят. Божието слово твърдо който произнася, ще лети смело като герой и него червеите няма да го ядат!


  На снимка 1 El%20Habra%20Kesra,%20Tunis,%20bg%20lettе показан исторически паметник от село Ел Кесра, намиращо се в централната чат на Тунис. Селото е най-високото селище на Тунис с надморска височина от 1100 м. Селото е известно със своите мегалити, водни каскади и стълби, изсечени в скалите като тези на снимка 1.
  Село Ел Кесра е единственото, което исторически се е запазило в региона.
  На стъпалата освен българските фолклорни цветове, можете да забележите с просто око и Древнобългарските руни, които в снимка 2 са систематизирани в таблица на Древнобългарските руни. Bulgar_runic_letters.png

  Самата дума Руна, Руни има Древнобългарският корен РаНа със значение Божествен, На Богинята Ра принадлежащ знак.
  Село Ел Кесра е обитавано от Берберите Амазиги, Мъжете (Мазиги / Мажиги) на Ба Ра / Богинята Ра Прамайката на Древните българи.

  Амазигите са Кабили, а Кабилите са наследници на Древните българи. Кабили е име, посветено на БаЛ Древнобългарската Богиня на Светлината, на която са кръстени Българите. В Северозпадна България племето на Балите / Три Бали пази най-древните скелети на хора в света, а също и най-древната култура - Древнобългарската.
  Български черги, български бродерии са фолклорните традиции на Амазигите. Амазигите или още наречени Амъжагите (мъжете, мъжагите) са наследници на Древните българи, заселили преди хилядолетия Северна Африка, а и целият континент.


  До днес и Монголците пишат на Кирилица и наскоро дори и паметник й откриха! Mongolian%20cyrillic.jpg
  На Кирилица може да се пише само Българският език - латиницата е изкривила в древността много български думи и така са възникнали по-късните английски, френски от така наречения латински език, който си е чист български, записан на латиница.

  Монголците са хората на Древнобългарската богиня Ма на материята и Плодородието, които са наричали себе си Мано, Манчо. Те са още и хората на Земната (Га) Светлина (Ла) - Гали, все Древнобългарски думи. МаноГаЛа е коренната Древнобългарска дума, от която е произлязло днешното име на Монголия и означава Човек (Ман) на Земната светлина (ГаЛа). Българите винаги са се отъждествявали със светлината и затова са се кръстили БаЛгари Земните хора на Богинята на Светлината Бал / Бъл.
  Според Древнобългарската духовност Душата е дете на Светлината, на Бал Богинята.

  И столицата на Монголия Улан БаТар носи Древнобългарско име в чест на почитаната от Древните българи Богиня Ба Та Ра (Бабата Прамайка на човечеството Тази Ра) и нейната светлина Ла (Лан). В пещерата Mагурата на Северозападния Балкан и до днес са запазени буквите - символи Б, Т, Р, Л, М, обозначаващи имената на Ба Богинята Прамайка на Дедите ни. Улан Батар означава При (У) Светлината (Лан) на Богинята прамайка БаТаРа.
  Днес Монголците превеждат името Улан Батор като "червен герой". Що се отнася до Улан името на столицата, превеждана днес като червен, нека не забравяме, че оригиналът на тази дума е българската дума Ален, едно от имената на Бога Слънце на Древните българи. Думата БаТар произхожда от Древнобългарския корен Бата означаващ Богинята Прамайка на дедите ни. Бжий човек по-късно може да се осмисли и като герой. Улан батор - Аленият Божествен герой. Думата Урга е по-старото име на Улан батор и е със значение У РаГа или Земната (Ге) Ра Богинята на Древните българи, което  също е с български корен.
  Уйгурите са едно от основните племена в състава и на Монголия, и на северозападната част на Китай. Уйгурите или казано на оригинален български език Айгърите са онези свободолюбиви, смели ездачи на древността, заселили Азиатските степи и основали и Китайската цивилизация, и Монголия в по-късен период. Айгър е думa от Северозападния диалект на българския език, която значи именно това - волен, луд, свободолюбив като млад жребец.

  Строителни работници на път близо до река Онон в провинция Кентий, Монголия неотдавна се натъкнаха на гроба на Чингиз хан. Гробът представлява подземен куполен храм досущ като Древнобългарските подземни храмове - гробници по нашите земи. Бяха отkрити скелетите на много високи мъж и 16 жени, както и на 12 коня, които според специалистите са били принесени в жертва за погребението на хана. Огромно количество златни съкровища и монети навежда на мисълта, че това е високопоставено погребение на важен владетел. genghis2.jpg
  И Чингиз хан и другите владетели първооснователи на Монголия са били високи светли хора, за разлика от днешните монголци. Самата титла хан / кан, която те са носили, е обозначение за това, че тези хора са дошли от БалКана и са огромните Балканджии Древните българи, основали не една народност: и в Близкия Изток (Канааните), и Монголците, и Китайците, и Русите с техните канове / ханове. Кан, КанАз (произнасяно Княз по-късно) означават именно това - Човек от Кан / Балкан (Древнобългарската дума за планина е кан).

  От друга страна Русите са онези Древни българи, които са останали на север, където Слънцето е огрявало по-слабо и след промяната в земния климат, причинил Библейския потоп в Черно море през 5504 г. пр. хр. Древните българи изначално са били светли хора, синеоки / зеленооки поради по-слабото слънце и по-високата влажност в земната атмосфера. Постепенно русият цвят се е запазил само в Северните наследници на древните българи - руси, скандинавци. Българин, и то от по-скоро българско потекло (17 век) е и Владимир Путин. Родът му е от Чипровци.

  Руските хора говорят българския език (в неговата по-стара форма на запазени падежи), носят българската духовност в сърцата си, както и българските обичаи. Оттук насетне всякакви измишльотини за генни недомислици, разпространявани напоследък, са пълна глупост и капан за наивници, облечен в псевдонаучната опаковка! Гените на 99,99% от хората по земята са еднакви и непроменяеми!
  Човекът е Божия ювелирна изработка и е създаден в земите (пещерите) на Северозападна България, от където се е разселил по цялата земя!!!


  "Днес в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а писмеността е дошла при нас от македонската земя". – Това заяви руския президент Владимир Путин пред македонския президент Георге Иванов, цитиран от сайта kremlin.ru

  Не е нужно русофобите да се палят и да вият на умряло - Путин казва "македонска земя", т.е. географско понятие, а не държава. Македонска земя има и в земите на днешна Гърция, и на днешна България. Путин интриги не плете, но както винаги е върховно дипломатичен - все пак пред него е президентът на държавата Македония.

  "Никой в Русия – а на мен не ми е известно какво се е говорило в други страни – не се опитва да отрича приноса на Първото българско царство в делото на създаването на славянската писменост, това би противоречало на историческите факти. В този случай става дума за македонските земи и то за македонските земи като за географско понятие... Още по времето на Римската империя регионът, където по-късно са се родили и работили светите Кирил и Методий, се е наричал Македония, затова по този въпрос всичко би трябвало да е пределно ясно и понятно“, подчерта Мария Захарова, говорител на Министерството на външните работи на Русия

  Нека не забравяме, че именно българските правителства първо признаха държава Македония и се съгласиха изконна българска земя и българи да бъдат отделени от целостта на България, за пореден път!
  От друга страна, ако не беше Русия, нямаше да има изобщо България - поделена между Гърция и Турция!

  По време на социализма, в руските училища и в в руската енциклопедия твърдяха, че Кирил и Методий са руси. Да признае факта, че Кирил и Методий не са руси, е проява на смелост от страна на Путин, дръзнал да тръгне срещу догмата на общественото мнение в Русия! Той беше и този, който призна татарите, чувашите и други именно за Българи.

  Македонската земя винаги е била Българска земя, а името й Македония пак е Българско - от Макята / Майката Богиня на Древните българи дадена земя - Макя Дана ! Първите човеци Древните българи, спускайки се на юг от Северозападна България, са видели, че земята покрай Бяло море е хубава и плодородна и са я нарекли "земя, от Богинята Майка дадена".
  Българин е и Александър Македонски от Македонската земя на Древните българи. Оригиналното му име е ИсканДар (Искан Дар) и до днес това име се произнася по този начин в арабския език, произлязъл също така от Древнобългарския първи човешки език.


  Писмеността на Древна Америка също е с Древноългарските руни!

  Характерното за всички пред-колумбийски писмености на Древна Америка е, че те са вплитани в шевици и тъкани по стар български обичай.
  Древните българи, заселили се в Мезоамерика и нарекли себе си Олимеките са развили и своя писменост, която се смята за първата писменост на западното полукълбо: 900 – 650 г. пр. Хр. Олмекската писменост е дала началото и на писменостите на Маите и Ацтеките, като тези древни писмености наподобяват Египетските йероглифи и често са наричани йероглифни.
  За такива йероглифни писмености, чиито знаци се основават най-вече върху позициите на човешкото тяло и ръцете му, или върху стилиризирани образи на животни и растения, се считат и предколумбийските писмености Куна (Куна е българска дума за Ръка) и Парежара (Жара е начин на изписване върху камък чрез жарене с въглен!), използвани съответно в днешна Панама и Андите. Mississipi%20runi.jpg - Руни от района на река Мисисипи, Северна Америка
  От друга страна, и египетските йероглифи са наследници на древнобългарските руни, като директната връзка между тях може ясно да се види върху кивота от Градешница.


  През 1927 г. Джек Нелсън открил на своя участък в Розие (или Розо), щата Минесота, странен камък. Rozie%20stone,%20Minessota.jpg
  Овалният камък бил с диаметър само около 5 см. От едната му страна било издълбано подобие на човешко лице, около което се виел надпис... на Кирилица. „Надписът е направен преди гръцката и египетската цивилизация. Той е по-древен и от шумерската, смятана за първата цивилизация на Земята през ІV – ІІІ хилядолетие пр.н.е. И по-древен от Чатал-Хююк в Анатолия, смятана за прародина на цялото човечество през V хилядолетие пр.н.е.” записал в дневника си изследователят му Джагър. Всъщност става дума за древнобългарския език на първите заселници на Америка няколко хилядолетия преди Христа. Те са се появили в Америка преди индианците и те са тези, които са дали името на континента – Америка идва от хората Амори, т.е. тези, които минават през моретата. Аморите са древни българи, мореплаватели, заселили Америка и оставили там своите ненадминати каменни мегалитни конструкции, земеделие, астрология, занаяти.
  Българската Кирилица е била в употреба от Древните българи много преди всяка друга писменост на земята - срещаме буквите Т, Р, Б, М, Л по стените на Магурата като обозначения на Богинята Майка.
  -
  http://aliya.blog.bg/history/2014/05/10/drevnobylgarskite-sledi-v-severna-afrika.1263705
  -
  http://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11421-древните-българи-първите-заселници-на-контине/
  - http://aliya.blog.bg/history/2014/03/10/drevnite-bylgari-na-severoiztok-rusi-ukrainci-tatari-mongoli.1246444
  - http://aliya.blog.bg/history/2014/05/10/drevnobylgarskite-sledi-v-severna-afrika.1263705
  - http://www.astrofenomen.com/древен-славянски-надпис-от-америка/

   
 11. Movistar

  • 0
   публикации
  • 0
   коментари
  • 291
   прегледи

  Все още няма публикации

  • 1
   публикация
  • 0
   коментари
  • 399
   прегледи

  Последни публикации

  С дългогодишния си опит Турбо Сервиз разполага с всички необходими инструменти и части, за да извърши перфектен ремонт на Вашият турбокомпресор. Извършавме цялостно рециклиране и продажба на утвърдени марки турбокомпресори (Garrett, Mitsubishi, IHI, Holset, TOYOTA, KKK, Schwitzer и др). Сервиза се намира в гр. Русе. Работим с клиенти от цялата страна. Може да изпратете вашето турбо с Еконт и ще направим безплатна диагностика на вашето турбо. Квалифицирана помощ и обслужване от нашите турбо специалисти с Турбо Сервиз. 

  Ремонт и рециклиране на турбо turboserviz.com

  logo-turbo-serviz.jpg

  • 0
   публикации
  • 0
   коментари
  • 356
   прегледи

  Все още няма публикации

 12. footballman65
  Последна публикация

  Soccer - Show - Kristi - Hristo Petkov - www.soccershowKristi.alle.bg ; Google - footballman65 ; Email : soccershow@abv.bg ; Skype : hristo.petkov60 ; GSM : + 44 74 76 31 78 41 ; +359 876 406 726


 13. ПИРАМИДИ И СНИМКИ НА НАСА В АНТАРКТИДА ПОТВЪРДИХА ОТКРИТИЕ НА БЪЛГАРИН, НАПРАВЕНО ПРЕЗ 1980 Г., ИЗПРАТЕНО ОЩЕ ТОГАВА ВЪВ ВИД НА ДОКЛАД НА АН НА СССР

   ПРЕЗ 1980 Г. АКАД. ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ ИЗЧИСЛЯВА, ЧЕ ПОТЪВАНЕТО НА СТОЛИЦАТА НА ДРЕВНА ДЪРЖАВА В АНТАРКТИДА СТАВА НА 23 НОЕМВРИ ПРЕДИ

  11 050 Г.

   

   Кой е той – един невероятен български учен и феномен, член на съвета на Старейшините и на УС на ООБ, /Организацията на обединените българи от цял свят/, на ръководството на МАБИК – Международната академия по българознание, иновации и култура, регистрирана във Виена със седалище София, член на УС на Общобългарския парламент и на Съюза на военните и патриотични организации в Република България. Той е истинският откривател на на езерото "Восток" в Антарктида, също през 1980 г. информацията за което е публикувано в електронното издание на в.
  Mont-press.com Бр. 12 (1952), год. ХХIII, 14 - 15 февруари 2012 г.2222/.

   Чрез дистанционно наблюдение и фотографии, извършени от експерти на мисията "Леден Мост" на НАСА, в Антарктида бе потвърдено откритието на българина, който през 1980 г.  съобщава на АН на СССР още и за съществувалата столица на древно царство, лежаща на дълбочина над два километра -  2.3 км под снеговете на ледения континент. Материкът Антарктида е с площ над 14 млн. кв. км – най-голямата в света студена пустиня, в която са съсредоточени 70% от световните запаси с прясна вода. В Антарктида неотдавна действително откриха и пирамиди, дело на много древна цивилизация. Според учените пирамидите са три  - първата, разположена до самия бряг и още две, отстоящи на 16 км по-навътре в акваторията. В древни геоложки епохи този южен континент е бил покрит с гори ,с невероятна флора и фауна. Днес учените са склонни да приемат тезата на българина,  че там е живяла древна цивилизация. Теза, аргументирана, обоснована и експонирана още през 80 –те години на 20- век от академик Йордан Стоилов Иванов. Данни за древната столица на царство в Антарктида присъстват и в специализираната авторска книга на акад. Йордан Стоилов Иванов, наречена „Аномални явления и техните биолокационни проучвания“, издадена лично от него, от ЕТ „Йордан Иванов“ през 2004 г. Книгата всеки може да намери в Народната библиотека „Св. Кирил и Методий“ и в нея са включени само една много малка част от уникалните му авторски тези, информации, биолокационни изследвания и измервания на определени аномални явления. Затова не е чудно, че именно българският феномен – ясновидец по рождение още през 1980 г. доказа наличието и на сладководното езеро на Южния полюс. Това отново е направено, въз основа на паранормалните способности на феномена, който освен да предвижда, предсказва и също обяснява тези  умения. Де факто към момента у нас той е единственият хабилитиран феномен по иновациите.

  При изследването на НАСА, извършено над Антарктида по време на тестови изпитания от въздуха е била използвана една от най- модерните технологии на организацията, топографски лазер "Altimeter System (ATLAS) LIDAR" , конструиран специално за дейности на сателита Elevation Satellite-2 (ICESat-2). Една от целите на Сателита е била и да следи промените в полярните ледове. Според изследователя Nathan Borrowitz - учен на НАСА "Има много малко място за грешки, когато става въпрос за отделни фотони, удрящи по индивидуални оптични влакна, затова бяхме толкова изненадани, когато забелязахме тези анормални функции на образността на лазер, а към момента ние само гадаем за това, какви са били тези структури, но стартирането на ICESat-2 през 2017 г. може да доведе до други големи открития и по-добро разбиране на геоморфологичните характеристики на Антарктика.

   Академик Иванов обяснява още и, че наред с точните данни в науките съществуват възможности чрез ясновидство, биолокация  с голяма точност да бъдат правени  възстановки на минали епохи, явления и събития, които са и продължават да бъдат загадки.

  През 80-те години на ХХ век, българският изследовател излиза с Научен доклад, че сладководното езеро в Антарктида не е затворена система, защото от там минава огромно количество подводна сладка питейна вода – с вход и изход. Според българина, съветските специалисти през пролетта на 1984 г. пак по негови данни засичат, чрез пренастройване на спътник езерото, посочено в неговата документация както и мястото, където проучвателният руски екип впоследствие извършва сондажи, а по-късно част от изследванията са били засекретени...

  Според изследванията на акад. Йордан Стоилов Иванов и водите на огромна подземна река се движат от Север на Юг през Антарктида. Тази река е текла неизменно по пътя си и ще тече още 2453 години, /Изчислено към 1980 г./. Реката ще тече без да променя своето корито. Нейният западен ръкав е отнесъл под ледовете на Южния полюс, в кухина плавателни съдове и самолети, потънали в Атлантика, в зоната на Бермудите. В същата връзка той уточнява и, същата подводна река, минава през Атлантическия океан и под ледовете на Антарктида. Според напора на океанските течения или се усилва натиска на водата или се намалява. И тогава при усилването на най-високите върхове могат да бъдат забелязани извори от питейна вода или те да пресъхнат за неопределен период от време. Тази подземна най-дълга река се разделя на два ръкава между 50-ия и 60-ия градус, северно от Екватора и между 10-ия и 20-ия градус, западно от Гринуич. След това двете разклонения отново се събират на юг към Екватора и влизат дълбоко под ледовете на Антарктида. Реката излиза от там, между 130-ия и 140-ия градус, източно от Гринуич. Нейният път продължава от Индийския океан, Филипините, Японско море, Охотско море и минава източно от Якутск. Затова и в Япония земетресенията са много чести. В района на Якутск, реката захранва коритата на пет реки като река Лена. Пресича територията на бившия СССР и навлиза в Северния ледовит океан под ледовете , между 120-ия и 130-ия градус, източно от Гринуич. Появява се между 10-ия и 20-ия градус, западно от Гринуич, за да мине през Атлантическия океан.

  По повод 139-годишнината от началото на научната история на Антарктида и Южния полюс, сондиранията, извършени от арктиците са поредни потвърждения от преди 30 – 40 г., че никой не може да си приписва днес Ноу Хау на откривател на отдавна известни и изследвани в миналото факти по които академикът е работил, в качеството на консултант по археологически, исторически и природни богатства по изясняване на подводни и подземни течения. /За това може да се прочете в Blog.bg  в Блога на академик Йордан Стоилов Иванов/.

  От Средновековието до днес многобройни изследователи са имали възможност да изследват белите континенти – Северния и Южния полюси. Учените в болшинството случаи са едни и същи. И в Антарктида, където интересите и проучванията регистрират научна история от 1873 г., с експедиции и изследвания на Руал Амундсен, Робърт Фалкън Скот, Ърнест Шакълтън, сър Еджуърт Дейвид, открил магнитния полюс, Джеймс Кларк Рос, сър Eduard Dallman, Сър Едмънд Хилъри и много знайни и незнайни други.

  П.С. Авторските разработки на акад. Йордан Ст. Иванов, свързани с белия южен континент Антарктида, включени в авторската му книга „АНОМАЛНИ ЯВЛЕНИЯ И ТЕХНИТЕ БИОЛОКАЦИОННИ ПРОУЧВАНИЯ И ИЗМЕРВАНИЯ”, публикувана през 2004 г. от издателство ЕТ „Йордан Иванов” са от 80-те години на ХХ век и са били предоставени лично от него на Академиите на науките на Украйна и на бившия Съветски Съюз, с копие до Член - Кореспондента на АН на СССР - Александър Горбовски, за което може да се прочете също и в публикацията на електронното българско издание „Моnt-press.коm, в Бр. 89(1626), год. ХIХ, 20 - 24 ноември 2008 г. в материала, озаглавен „Причини за земетресенията след 15 ноември и бъдещи последици” – една разработка на Акад. Йордан С. Иванов с асистенти: Стойко Асенов Цветанов – бивш стопански ръководител по транспорта и строителството; Капитан - МВР инж. Манол Манолов,и Анна Зографова – Член кор. на академия МАБИК.

  По повод публикацията от 10.02.2012 г. в българския електронен портал Jorney BG, че езерото „Восток е уникално образувание, което се намира под ледовете на Антарктика” уточняваме: През 2004 г., Руската Федерация подписва Споразумение с Франция за учредяване на съвместни Европейски изследвания, чрез Асоциация (Еньо), с цел "да се създаде архив на климатични и биологични данни, както и да извърши ехобиологични изследвания в района на уникалното езеро в Антарктика, чрез изучаване на ледените ядра. Започва и дълбочинно сондиране в региона от арктическа експедиция. Точната дълбочина на леда не е известна, но приблизителният й диапазон варира от 3730 до 3770 метра. С темп на пробиване от 2.2 метра на ден се е бързало с по причина, че летният сезон в Антарктика е завършил в края на февруари. През м.12. 2011 г. на мястото край езерото „Восток” пристига нова експедиция, ръководена от проф. Николай Василиев  и към 11:00 часа на 12 януари 2012 г., уредите достигат дълбочина 3737.5 метра. Пробиването се е извършвало денонощно като през този сезон очакванията са били именно чрез полярните ледове да се проникне в уникалното езеро „Восток”.

  През м. Януари /17-19/, пробиването е било спряно за провеждане геофизични измервания и поставяне на спомагателни съоръжения. Заснимането на обекта е ставало със специална дълбоководна камера, с обектив "Fish Eye", с инфрачервена светлина, а пробиването и калибрирането на долната част на кладенеца е ставало в диапазон от 3680-3719 м. В края на януари, на полярната Станция "Восток" пристига спецпратеник на руския президент Медведев - Членът на Съвета на Руската Федерацията - известният полярен изследовател Артур Чилингаров . На 5 февруари 2012 г., на дълбочина от 3768 метра, учените са завършили уникалното сондиране, взимайки ледни проби от езерото. .

  Акад. Йордан Ст. Иванов:

  „Моето заключение е освен, че Ватиканът разполага с най-невероятната информация и с най- древните карти,  създадени в нашия свят, според които данните от тези карти съответстват и с данни и от най-съвременните изследвания на континенталната суша на Антарктида, те трябва да бъдат огласени. Защото данните са именно за Антарктида която е под ледената покривка. Оказва се, че и чрез метода на йонно датиране също вече е уточнено, че преди повече от 10 000 години в топлите климатични условия на континента Антарктида, още преди заледяването му там са живели представители на високоразвита цивилизация. Съществуват и доказателства, които днес учените могат да открият. Едни от тези доказателства са големите реки, носещи дребнозърнести утайки, които действително са текли на Антарктида преди повече от 11-12 000 години. В старинните книги пише, че по време на всеки апокалиптичен катаклизъм са загивали култури и високо развити цивилизации, чиито знания, познания и културни паметници не винаги са оцелявали. И в този смисъл, както е коментирано многократно от учените, понятията древни култури или уникални цивилизации, биха могли да се разглеждат като звено от даден етап на еволюцията на разума на планетата ни. Данните на археологията доказват и значението на гигантските по мащабите си културни миграции. 
  От остров Мадагаскар след гиганстския катаклизъм в онези древни времена тръгва разселение по света, което започва в осем посоки. Тогава о. Мадагаскар е бил единствената суша, където се спасява част от оцелялото население след катаклизъм, който Южният континент преживява . От Мадагаскар оцелелите от потъналия на юг континенти освен, че тръгват в осем посоки, трите основни от тях били на изток, две на север и три на запад. Част от тези преселници се. заселили в земите на днешна Австралия. Това сочи един от най-важните древни документи – прословутата карта на Финеус.  Едва по-късно, преди около 6 000 години, на дъното на морето Рос започват да се отлагат седименти от ледников тип.Някои сондажни проби при направените в края на ХХ век изследвания сочат, че топлите климатични условия са преобладавали през изключително дълъг период, преди заледяването на Антарктида“. 

 • Статистика

  1739
  Общо блогове
  7016
  Общо публикации
×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.