Премини към съдържанието

ken.s' Блог

  • публикации
    5
  • коментари
    4
  • прегледи
    2964

За този блог

тематични тристишия

Публикации в този блог

 

РЕКВИЕМ ЗА МАМА

Какво бих могъл да кажа за нея днес - когато вече я няма? С какво бих могъл да се оправдая пред нея - когато вече я няма? Как бих могъл да я развеселя аз, сега - когато вече я няма? Как грешките ми тя да прости, когато вече не е във нашия свят? С какво главата ми да погали, когато тя вече е във техния свят? С чии очи да види, че я обичам, след като е чужд моят свят за нея? Какво да стори за сина си обречен, след като нищо не стори той за нея? Бях

ken.s

ken.s

 

ДИХАНИЕТО НА БЕЗДНАТА

Не върша нищо лошо. Не върша нищо добро. Не върша нищо. Не искам да лъжа. Не искам да ме лъжат. Не искам. Не обичам да пия. Не обичам да ям. Не обичам. Неангажиран от никого. Незаплануван от горе. Нестандартен, а качествен... 1991 г.

ken.s

ken.s

 

ГОВОРИ МИ!

Говори ми, умолявам те! Аз целият съм в слух! И ме разбери ако можеш - без да се чувстваш длъжна да ми простиш непростимото. Говори ми за слънчевите следобеди, за удавеното в морето знойно лято, за гларусите дори! Нищо, че (по принцип) аз ги мразя - ти бъди добра с тях, а ако можеш - и за двама ни... Говори ми без отдих, без почивка! Ти обичаш така, нали? Обичаш да се надбягваш с времето, предпочитайки не ти, а то... да си сверява часовника с твоя! Понякога пр

ken.s

ken.s

 

лято2

В облака - гигантско око, черна мушица-самолет влезе! Къде си, о, боже? Помогни... Лятото е нашият Спасител - за да тушираме Скуката, за да възродим Сърцата! Неподвижен е борът в двора тих, а нощта - ярка, многозвездна... Над хамака ми, ветрец подухна! Невероятно синьо е небето, облаците - захарен памук... И морето не е далеч оттук!

ken.s

ken.s

 

лято

Почука по прозореца и отмина градушката - паникьосан пощальон... Даже калинка е изял кръвожадният паяк, а е бял на цвят!... Във влака за Варна - прашни празни погледи, пълни с мечти и спомени... Луната над "Златни пясъци" от Черно море изплува... Потънах в обятията на рускиня!

ken.s

ken.s

×
×
  • Добави ново...